< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
4 mevsim lastik tavsiye eder misiniz (7. sayfa)

-
-
Tabi ki test sonuçlarına göre karar vermek doğru olan. Benim demek istediğim şu; bugüne kadar 4 farklı dört mevsim lastik kullanmış birisi olarak deseni yaz lastiğini andıran lastiklerin karda kışta pek iş yapamadığını tecrübe ettim. Bunu anlatmak istedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bence bu desen iyi bir desen. Hangisini kaç kilometre kullandım hatırlamıyorum ama, Nokian Weatherproof (ilk çıkan seri), Bridgestone Weather control A005, Goodyear Eagle Sport 4 Seasons, Laufenn G Fit 4S bunlara ek olarak az biraz da CrossClimate 2 tecrübe ettim ama tam kullandım denemez buna.
Nokian karda çok iyiydi tıpkı kış lastiği gibiydi, ama yazın sıcak asfaltta kolayca patinaja düşüyordu. Buna rağmen fren mesafeleri riskli diyemem, fena değildi. Çabuk deforme olmasıyla nam yaptı.
Bridgestone karda ortalama bir performans veriyordu(iyi bir kış lastiği 5/5 dersek Bridgestone dört mevsim 3/5 diyebiliriz), yazın kuru zemin ve ıslak zeminde oldukça iyiydi denilebilir. Ankara’nın benim şahit olduğum kışlarına bu lastik zor yeter. Ancak merkezde düzlük yerde yaşanıyorsa belki…
Goodyear dört mevsim lastiği de karda Bridgestone gibi ortalama performans veriyordu, şaşırtıcı tarafı yazlık lastiği andıran desenine rağmen bunu yapabilmesiydi. Şubat ayında depremin yaşandığı gece Seydişehir’de inanılmaz bir kar yağışı patladı, o karda kıyamette bizi sağsalim taşıdı götürdü. Bir gün sonrasında yine karlı buzlu yollarda (Antalya Zirve, tınaztepe bilenler bilir) sorunsuzca yolculuk yapabildik. Islak performansı ve yaz performansı güvenlik zaafiyeti yaratmayacak derecede iyiydi, yumuşak bir lastikti sürüşü güzeldi. (Normal eagle sport ile karıştırılmasın bu 4 seasons olan eagle sport)
Laufenn için kış lastiği yönü ağır basan bir hibrit lastik diyebilirim. Kuru zeminde tutunması azalıyor özellikle sıcak havalarda. Aslında tipik bir dört mevsim. Kar performansı Önceki saydıklarımdan hallice (Nokian’a yakın gibi)
Crossclimate 2’nin kuru zemini de ıslak zemini de çok başarılıydı. Ama dediğim gibi çok kullanamadım, kar kış olayını tam yorumlayamam.
Elbette birçok dört mevsim çıktı hızlı bir şekilde. Hepsine vakıf olmak mümkün olmadığı gibi birçoğunun pazarlama hilesi olarak dört mevsim adı altında piyasaya sürüldüğünü düşünüyorum. Baktığınız Hankook markası gerçekten başarılı ve ben güvenilir olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 17 Ekim 2023; 21:29:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok detaylı ve güzel bir özet olmuş tşk ederim 🙏🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Goodyear eagle dört mevsim lastiği düşünüyorum. Kendim şu an Crossclimate Plus lartik kullanıyorum. Yaklaşık 40000 km oldu ve çatlaklar başladı. Seneye değişim yapmak istiyorum. Siz bu lastiği tavsiye eder misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de Goodyear Eagle Sport 4 mevsim olanı yeni taktım. Deseni çok yazlık olsa da, yazlık lastiğe göre çok daha fazla kılcal içeren deseni var. Eskişehir'de yaşıyorum. Kışın Nokian Wr D4 kullandım yıllarca. Onun kadar olamayacağının farkındayım ama yine de yorumunuz güven verdi. Umarım gerektiğinde bizi de sıkıntıya sokmaz. Haziran ayından bu yana kullanıyorum. Yazın bir sorun yaşamadım. Geçen yeni yağan yağmurda (çok tehlikeli bir an aslında, asfalt henüz tam yıkanmadığı için) çok sert bir viraja 90 km hızla girdiğimde arabanın hafif kaymaya başladığını hissettim ve biraz da tırstım ama savurmadı. Hız konusunda virajdan önce yavaşlayamadım maalesef başka bir araba yüzünden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 17 Ekim 2023; 22:22:6 >
Türkiye'de işcilik ucuz, yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanın. Ben crossclimate taktım nedeni hem soğuk yerdeyim hemde lastik değişimi 15 euro tanesi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben tavsiye edebilirim, yalnızca ben değil babam da kendi aracına aldı ve o da memnun kaldı. Bu lastik esasen Dunlop Sport All Season adında Avrupa’da satılan bir lastik, Türkiye’de farklı isimle pazarlanmakta.
YouTube’da dunlop sport all season lastiğe ait bir kar testi videosu var onu da ekliyorum fikir oluşturması bakımından. Ben alırken yoktu ama Türkçe inceleme videoları da çekilmiş Goodyear Eagle Sport 4 Seasons olarak aratırsanız çıkıyor.
Conqueror26,
Hocam lastik beni şaşırttı. Yani elbette bir kış lastiği olamaz ama kar üzerinde güzelce gidiyor duruyor, günü kurtarıyor. Bu anlattığım olayda aracın altında yaz lastiği olsaydı 1 cm bile yerinden oynamayacaktı araba. Benim lastikçi akrabalarım var onlar dört mevsim lastik diye bir şey olmadığını söylüyor, karda kışta iş yapmaz diyorlar ama benim tecrübelerim bu şekilde oluştu :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de Eskişehir'de yaşıyorum, 7 yıldır da Crossclimate kullanıyorum. (ilk aldığım 4 yıl 55 bin km kullanıldı aracı sattım, sonra yeni araca da kış gelince memnun olduğum için yine crossclimate aldım, bunlarında bu sene 3. kışı olacak) Oturduğum yer Çankaya, Eskişehir'in en inişli çıkışlı yeri, bu 7 yıl içinde aniden yağan kara vs kaç kez yakalandım, hiç birinde yolda kalmadan, kaymadan evime vardım. Ayrıca oğlum da ticari ford da Falken AS210 kullandı onlar birde şehir dışına gidip geliyorlardı, bir problem yaşamadılar. Yani aracı nasıl kullanacağınızı bilirseniz 4 mevsimlikler Eskişehir'de iş görüyor, zaten artık eskisi gibi kışlar olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 18 Ekim 2023; 8:31:44 > -
Eskişehirde yaşıyorum, 4 mevsim lastikleri ailede yaklaşık 5-6 senedir kullanıyoruz. Fazlasıyla memnunuz.
Puntoda 2017 yılında nokian kullandık, 1 sene içinde dişlerinde kopma/parçalanma yaşadık memnun kalmadık.
Kendi Bravo aracımda petlas pt555(şu an pt565 olarak satışta sanırım) kullandım 3 seneye yakın. Fazlasıyla memnun kaldım. Ben 2 sezon kış, 2 sezon yaz kullansam yeter düşüncesiyle aldım ama satarken hala performans anlamında kaybı yoktu, varsa da hissedilir derecede değildi. Hatta aracı sattığım arkadaş şu an satıyor ve hala aynı lastikler var.
Babamın 5008 aracında falken as210 kullandı 2 sene kadar, aracı satarken lastikler hala ilk günkü gibiydi. Kopma parçalanma vs yoktu. Hatta kardeşimin aracında da falken as210 aldık o da memnundu ama 1 sene içinde satıldı araç.
Yaza girerken kendi aracım için 4 mevsim bakarken falken as210 niyetlendim ancak üretimi durmuş, eski tarihli vardı. Hatta sanırım yurtdışında falken as220 tanıtıldı ama TR ye geldi mi bilmiyorum.
Bende araştırmalar sonucu hankook 4s2 aldım. Testlerde vs çok başarılıydı, fazla kullanıcı yorumu bulamasam da bunda karar kılıp aldım. şu ana kadar memnunum.
Yorum yapacak olursam petlas biraz daha sert hamurlu falken e göre. Falken daha yumuşak ve konforlu. Hankook da falkene yakın bir durumda gibi. Ama hankook a yorum yapmak için daha erken, 3-4 aydır kullanıyorum.
Genel olarak hepsi için, ne kullandığınızı bilirseniz muhteşem bir olay 4 mevsim lastik. Aslında yazında kullanılabilen kış lastiği olarak düşünmek daha mantıklı. Kışın kış lastiğine yakın performansı varken, yazın idare eder modunda. "Tabiki yazın yaz kışın kış lastiği tartışılmaz şekilde daha iyi ve güvenlidir." Ama lastik saklama derdi, değişim derdi vs düşününce kişisel tercihim 4 mevsim oluyor. Uzun yolda sabit 140-150 gittiğim, anlık olarak 200e yaklaştığım da oldu. Aşırı agresif kullanmam aşırı yumuşak da kullanmam. Özetle benim için Eskişehir gibi bi şehirde biçilmiş kaftan.
-
Teşekkür ederim, videodaki koşullara rağmen gidiyor bana yeter de artar bile.
Dört mevsim lastikler İsviçre çakısı gibi geliyor bana. Her an elinizin altında değişen koşullara uygun bir ekipman olduğunu düşünüyorum.
Goodyear eagle ın deseni hoşuma gitti, Batı için gayet uygun
11 yıldır yani daha lastikçilerin 4 mevsim lastik yok, onlar yaz lastiği dediği zamanlardan beri Ankara'da 4 mevsim lastik kullanıyorum, önce toyo, sonra nokian, en son da 2 yıldır sava all weather.
toyo daha yaz odaklıydı kışın özellikle 3-4 seneden sonra güven vermez olmuştu,
nokian daha kar odaklıydı, yazın direksiyonda biraz tempolu kullanmaya kalkınca lastik ısınıyor ve yüzme hissi oluşuyordu Ayrıca çok hızlı yıpranıyordu,
aralarında en memnun olduğum, ses-performans-tüketim olarak 4 mevsim lastik kullandığımı hiçbir koşulda hissetmediğim ve en az yıpranan lastik açık ara lastik sava oldu.
sava all weather-debica navigatör 3 aynı lastikler bu arada.
-
Haklısınız eskisi gibi kış olmuyor artık Eskişehir'de. Çankaya bayağı rakımlı yer. Oraya çıkıyorsa her yere çıkar bence. Aynı lastik değil ama bu Goodyear lastikler de umarım beni pişman etmez.
Kışlık lastikte bile kar yağınca mecbur kalmadıkça dışarı çıkmam ama gerektiğinde de umarım işimizi görür bu lastik. Yorumlar için teşekkürler
dün 215/50 R17 Falken AS210 taktırdım astra j hb sport 2023 Eylül üretimi. park yeri bulamayınca şehir içi kıyamet gibi trafikte dolandım bir saat gayet güzel bence. ses yapmadı direksiyon titreyecek dedi lastikçi ama sorun olmadı. önceki lastiklerim 2020'de taktırdığım good year effiency1 yazlıktı yani ona göre şimdi araç yeri sağlam tutuyor gibi geldi bana ve fren olarak da çok daha iyi oldu. yerli üretim yani ben good year özellikle avrupa üretim olsun diye aramıştım ama demek ki markasına fabrikasına göre değişiyor. yanımda ben jetta'ya 4 mevsim taktırmıştım uçak gibi ses yapıyordu diyen kuzen vardı açtık camları komple önce boş yerlerde sürdük o da çok şaşırdı ses olmayınca ama dediğiniz gibi yok bu lastik normal ölçütlerde benimki zaten kendine has bir ölçü astra sport hariç kullanan binek yok sanırım belki kore bir iki suv kullanıyordur?
-
205/55 R19 ebat ve araç C-SUV. Araç günlük olarak Yalova ve civarında eşim tarafından sakin ve normal bir şekilde kullanılmakta. Araçra Michelin Primacy serisi 2022 yazlık lastikler takılı.
Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, İstanbul olarak ağırlıklı kullanım alanı Marmara bölgesi. Araç senede 1-2 kez Güney illerimize gider.
Açıkçası fiyattan ziyade doğru bir iş olup olmayacağı konusunda tereddüt ediyorum. Hiç 4 mevsim kullanılmadı. Ama ortam müsait iken yıl içinde lastik değişimi vb. ile uğraşmadan bu tarz bir lastik setini tercih etsek mi diye düşündüm.
Adaylar:
---------
Continental AllSeasonContact (Testlerde yıpranma oran biraz yüksek gözüküyor.)
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
Falken EuroAll Season AS210 (Normalde baktığım bir marka değildi ama test sonuçları ve kullanıcı yorumları iyi duruyor.)
Kışlık Olursa
-------------
Goodyear UltraGrip Performance Plus
Bridgestone Blizzak LM001 (Daha önceden kullandığım ve memnun olduğum bir model)
Genel olarak bir foruma da yazayım dedim. Herkese güvenli ve keyifli seyahatler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 2 Kasım 2023; 11:14:30 >
-
Falken as210larla 4. Kısa giriyorum. Önümüzdeki yaz yazlık veya bulabilirsem as220 alacağım.
Lastiğin eskidikce performansını azalttığı kısım kesinlikle yaz. Kışın dişli yapısı oldukça iş görüyor.
Mersin Antalya güneydoğu bölgeleri için tavsiye etmem ama iç Anadolu için biçilmiş kaftan.
Özellikle bahar ve sonbaharda uzun yolda 25 derece sıcak -5 derece soğuk kar buz görülen senaryolarda üstüne tanımam.
Yazın fren mesafesine dikkat edip kullanmak gerekiyor tampon yaparsanız ondekinin lastik iyi bir yazlık ise ona dokundurursunuz bu kesin :)
Virajlarda vs bir sorun yaşatmiyor
Geçen sene Michelin CROSSCLIMATE almıştım, lastik sesi dolayısıyla pişman oldum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konakladığın şehre göre değişir. Ben İstanbul'da olduğum için 4 mevsim lastikler yeterli oluyor bana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X