< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
4 mevsim lastik tavsiye eder misiniz (6. sayfa)

-
-
dunlop sport all season olarak girdiği testlerde kuru zeminde frenlemede geride kalmış hocam. havalar ısındı sizce nasıl frenlemesi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende kinergy 4s 2 alma aşamasındayımquote:
Orijinalden alıntı: ArifAnkarada Hankook Kinergy 4s2 kullanıyorum son derece memnunum. Hayatında 4 mevsim kullanmış insanlara aldırmayın.
Öncesinde Nokian Weatherproof kullandım, babama da aldırdım 4 sene kullandı sonra Falken AS210 aldı 1-2 ay kadar önce
Bu teste bir bakın, kulaktan dolma bilgileri geçin, burada bahsi geçen 4 mevsimler, lastikçilerin 4 mevsim diye tabir ettiği ve halk arasında 4 mevsim denilen normal yaz lastikleri dğeildir. M+S ibaresi olan, 3 zirveli dağ simgesi içinde kar tanesi işaretli, yazın da kullanılabilen kış lastikleridir.
https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
Tyre Reviewsyoutube
The full data from the test can be found at https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm I can be found at www.instagram.com/jonathan__benson With the promise of one tyre to work in all conditions, all season tyres are a rapidly growing market segment. To find out which of these all season tyres is best, and whether they can match a summer and winter tyre, the 2020 Tyre Reviews all season tyre test has tested nine of the best 225/45 R17 all season tyres on the market, and included a summer and winter tyre as reference. Each set of tyres will be tested for their levels of grip in the dry, wet and snow, have their noise and comfort levels assessed, and their rolling resistance measured, meaning this test should be a complete overview of a tyres performance. Unfortunately we were unable to conduct wear testing for this test, but it's something we will be working on for next years testing. The overall score weighting was based on 30% wet, 25% dry, 25% snow, 10% noise and comfort, and 10% rolling resistance. Further details of the breakdown can be found in the video. The tyres on test are: Bridgestone Weather Control A005 Cooper Discoverer All Season Continental AllSeasonContact Giti GitiAllSeason Goodyear Vector 4 Season Gen 3 Hankook Kinergy 4S2 Michelin CrossClimate+ Nexen N Blue 4Season WH17 Vredestein Quatrac Pro Winter - Goodyear UltraGrip Performance+ Summer - Goodyear EfficientGrip Performance 2 0:00 Introduction 1:07 Tyres on Test 1:39 Snow Testing 6:19 Wet Testing 10:53 Dry Testing 15:34 Noise and Comfort Testing 17:30 FINAL RESULTS Website - www.TyreReviews.com Instagram - www.instagram.com/Tyre_Reviews Facebook - www.facebook.com/TyreReviews Tiktok - http://tiktok.com/@tyrereviews Music by www.epidemicsound.comhttps://www.youtube.com/watch?v=gHph1mDtCbQBurada mantık şu, yıllık 30.000 km üstü yapıyorsanız 1 set yazlık 1 set kışlık mantıklı ama ben yılda 15.000km yapıyorum. Lastik km olarak ömrünü doldurmadan yıldan ömrünü tamamlıyor ve tekrar lastik almak zorunda kalıyorum. Lastik depolama, yılda 2 defa sök tak işinden de bıktım ve yıllardır 4 mevsim kullanıyorum. Buzda zaten hiçbir lastik işe yaramıyor, çivili Nokian Hakkapeliitta falan lazım buzda. Karda da gayet iş görüyor. Limitleri zorlayan biri değilseniz 4 mevsim ideal. Limitleri zorlayanlar için yazlık Continental PremiumContact6 kışlık da Continental WinterContact TS870 iyidir. Şirkette yılda 50.000 km yaparken tercihim buydu.
2 yıl geçmiş mesajın üzerinden
Babam da Ankara da kullanacak hala memnunmusunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aracımı sattım. Kullandığım yer çok yokuş olan bir yer değil, çok yokuş olan Çankaya, Keçiören gibi yerlerde kış lastiği öneririm. Ben hiçbir sorun yaşamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam 4 yılda 60bin km lastik için oldukça iyi km
50bin km/ 5 yıl genelde üreticiler limit koyarlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ozaman alıyorum
Yazın çok ses yapar mı diye endişem var
Kışın çok karda buzda çıkmaz babam
Turgutözal mah Batıkent tarafında çok yokuş yok
Hızlı cevap için tşk ederim
Kaç yıl kullandınız totalde
Nokian bende çok araştırdım karar vermiştim ama bulamıyorum Ankara da
235/50/r19 için
Continental PremiumContact 6
Bu lastik iyidir ama fiyatı biraz yüksektir.4 mevsim kullanmak istiyorsanız Güney sahillerinde yada Ege sahillerinde çoğu zaman otomobilinizi kullanıyor olmanız lazım.
-
Hocam Nokian Türkiye den çekilmiş...
Artık sıfır bulmak imkansız gibi...
-
Bende öyle olduğu düşünmeye başlamıştım
Lastikcim.com a da hatta sordum Türkiye'den çekildi mi diye yok diyorlar
Bak siz öğrenmişsiniz bile
Tşk ederim
Ankara da kullanılacak
Babam 68 yaşında
Yıllık 7-8 bin km yapar
120 yi geçmez
Kışlık lastik al sök tak yaptırmaz nisan gibi söktürmez unutur kışlık ile devam edebiliyor
Kışın buzda çok karda kullanmaz
İlk kar yağdığı da biraz işe yarasın yeter
Oturduğu yer çok yokuş değil
Zaten Ankara ya da eskisi gibi kar yağmıyor
Yine de 4 mevsimlik bize uymaz mı ?
Eskişehir'de 7 yıldır 4 mevsim (michelin crossclimate) kullanıyorum, şimdiye kadar hiç karlı havada yolda kalmadım. Bence babanız için 4 mevsim lastik uygun olur. Ancak özellikle yazın hız yapmaması gerekir.
-
dört mevsim uygundur hocam zaten kış lastiği diye satılan modellerin de aman aman bir buz performansı yok, onlarla da yokuşlarda sorun yaşayabilirsiniz yani. yazın ise aşınma artar çok sıcak olursa, onun dışında limitleri zorlamadan kullanılıyorsa sorun olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Opel Astra’da kullanmıştım ben, yalıtımı iyiydi ses sorunu olmadı, daha sessizi illa ki vardır. Toplamda 1 yıl kullandım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kışın yazlık lastikten iyi kışlık lastikten kötü, yazın da kışlık lastikten iyi yazlık lastikten kötüdür.
Anlatılan senaryoya 4 mevsim lastik tam olarak uyar. Fakat 4 mevsimin kışlık lastiğe yakın modelleri tercih edilmeli. Örneğin Falken As210 ya da Laufenn g fit 4s gibi. Desenine bakınca anlayabiliyorsunuz zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben desenden çok yurt dışı yapılan bağımsız testler sonucu
Hankook kinergy 4s 2 ile Michelin crossclimate 2 arasında kaldım
Michelin %50 daha pahalı
Kullanım tarzı için honkook daha mantıklı olacak gibi
1-2 gün daha kullanıcı deneyimlerine bakıp karar vereceğim
Yani öyle olması gerekiyor zaten
Tşk ederim
Markalı lastikler arasında Kötü lastik yok gibi artık önemli olan 2-3 yıldan sonra ki performansları
Zaten toplamda 5-6 yıl 50bin km zor yapıyor babam
Tşk ederim
Bende bu mantıkla bu sefer denemek istiyorum
Kendim olsam yazlık / kışlık tercih ederdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X