istanbul için fiyattan ötürü kormoron aldık. 1800 lira. paramız buna yetiyordu. |
4 mevsim lastik tavsiye eder misiniz (8. sayfa)

-
-
6 Şubat depreminden bir kaç gün önce Gaziantep tarafına kar yağmıştı. Bir karış karda laufen g fit4s ile sıkıntısız yol almıştım. Onun dışında da pek bir tecrübem yok ancak çok soğuk olmayan iklimde iş görür diye düşünüyorum. Zira tam kış lastiği olsa da fazla karda veya buzda zincirsiz ilerlemek imkansız gibi bir şey.
-
son 11 yıldır 4 mevsim kullanan biri olarak: lastik genişliğiniz aracın ağırlığına ve yüksekliğine göre çok düşük, üstüne bir 4 mevsim lastikle yazın tutunma sorunu yaşayacağınızı düşünüyorum.
bridgestone ve pirellinin yaz odaklı serileri var alacaksam da onlardan alırdım zaten coğrafyanızda fazla kar görülmüyor.
-
Üreticinin lastik ölçüsü bu. Üzerindeki yazlık lastik de bu ölçü idi zaten. Goodyear 4Seasons Vector Gen3 ile değiştirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
19 jantta 205 taban neymiş. Araç citroen mi yoksa.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu araç yeni kasa Grandland hocam. Eski kasada da lastikler 235 50 R19 idi.
205 yapmalarının amacı ney ki? Bence çok kötü olmuş.
emisyon ve yakıt tüketimi azaltmak temel amaç. elektriklide de menzil.
-
kullanmıs biri olarak şöyle soyliyim, ne yazın yaz lastigi gibi ne kışın kış lastiği gibi. emekli gibi sürüyorsan, kar kıs kıyamette veya +35 derecede 50 km hızı geçmiyosan al. yoksa alma
-
Bende dün eşime yeni bir araç aldım lastikleri kötü durumdaydı tamamen bu olaya karşı olamama rağmen bir anda deneyelim ne kaybederim ki diyerek 4 mevsim aldım.
Lassa multiways 2 diye bir lastik pek bilgi yok internette. 195 55 16 ebatında fakat tanesi 3000TL olması biraz saçma geldi.
Ben de ikinci araç olarak kullandığım 2020 Clio 4 0.9 tce manuel otomobilime Falken Euroall As210 aldim. Ebat 185 65 15. 2019 model Peugeot 3008 dizel Eat8 aracımda da üzerinde gelen 2021'de 55k km'de yeniledigim Continental Crosscontact LX2 4 mevsim var. Ebatları 225 55 18. 4 mevsim lastikten genel olarak memnun olduğum için Clio aracıma 4 mevsim lastik aldım tavsiye ederim. Tanesi 1600 TL, peşin fiyatına 6 taksit aldım. Esasında 1500 tl'ye anlaşma yapmıştım ancak fabrika siparişi iptal etmiş. Tekrar verince de tanesi 1600 TL'ye geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 14 Aralık 2023; 2:7:33 >
megane 4 aracımda 225 40 18 boyutlu falken as210 kullandım. yazın Bodrum gibi sıcak yerlede kışın Uludağ gibi karlı yerlerde kullandım. çok kötü diyemem ama hep bir ortalama altı gibi hissiyat veriyordu.
-
215/50/17 için PİRELLİ 4 mevsim bulamadım bridsgtone alayım mı ? Testlerde PİRELLİ çok iyi görünüyor lakin bulamadım bu ölçüde
2019 model aracımın fabrika lastiğini 70bin km de söktüm. Ankara'da şimdiye kadar lastik değiştirmeden idare ettim
hankook kinergy aldım 4 mevsim şuan çok memnunum (3bin km oldu). 50bin km kullansam yeter benim için (3 sene)
lastik değişim + otele kimi yerlerde 500tl alıyorlar, senede 2 kere ona para vereceksin. her seferinde döneminde 2 saat değişimi bekleyeceksin. 3-4 yılda raf ömrü dolduğu için km yapmadan değiştireceksin falan hiç benim işim değil açıkçası. Ankara'da da bazı tanıdıklarım genelde 4 mevsim alıyor. kara kış eskidendi, artık sabahları çok dar ara sokaklar hariç her yer açık oluyor. bazı arkadaşlarında dediği gibi, buza çare yok zaten. ben bu arada Şentepe'de oturuyorum, adı üstünde sürekli günlük yama inip çıkıyorum, yazlıklarla 3 sene idare ettim yani.
-
Hankook 4 mevsim testlerde çok iyi ama kar performansı zayıf diyorlar, sizce karda nasıl?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
doğru , kış lastiğine göre 14 lastiğin kıyaslandığı bir teste 12 ya da 13 üncü oldu. Zaten bu lastikleri kışlık ya da yazlık gibi düşünmeyin , ikisinden de orta ayarda gibi düşüünün.
Eğer bol kar yağışlı bir yerdeyseniz nokian gibi goddyear gibi kış özelliği baskın olan dört mevsim lastikleri almak daha doğru bir tercih olacaktır. Eğer sıcakların fazla yaşandığı bir yerde iseniz michelin gibi pirelli gibi lastiklerin 4 mevsim olanını almak daha mantıklı gibi duruyor.
-
puanlamaya dahil edilmediği için yazlık lastikle beraber son sıralara konuldu. puanlamaya dahil edilse 4s2 4. olurdu. kaynak testi yapanın bizzat kendisi.
reddit
kharma45's comment on "Best 11 Winter Tyres for 2023/24 - Tested and Rated"https://www.reddit.com/r/TyreReviews/comments/16xv1tu/comment/k36ormv
bu teste göre konuşmuştum ben , onda da zaten referans lastik olarak yazılmış . Sıralama göre altlarda olunca 12-13 olmuş şeklinde yazmış . Sunucu da kendisi kinergy 4s kullandığını ve memnun kaldığını söylemiş.
www.tyrereviews.com
2023 Tyre Reviews Winter Tyre Test - Tyre Reviews and Testshttps://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htmonu da ekleyeyim hatta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 15 Aralık 2023; 12:35:28 >
-
Hankook Kinergy 4S2 bulunuyorsa o da olur., ithal bridgestonelar türkiyede gereksiz pahalı olabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X