Arkadaşlar bir kasadan 4 çıkış alacağım bir adet onboard ekran kartı çıkışım var bir adet de x1650 var. x1650den çoklayıcıya ve dvi çıkışındanda bir monitöre çıkış verdim amacım bu 4 monitörden 3üne farklı görüntü vermek fakat sanırım onboard daki disable oluyor bunun bir yöntemi var mı başka ekran kartı takacak slotum yok. Onboard daki çıkış oluyorsa acaba nasıl oluyor?
arkadaslar yada bilgisayarimda pci slotuda var . hem agp hem pci ekran karti ile cikis alabilir miyim acaba?
Onboard ve harici ekran kartı aynı anda çalışmaz.
Üzerinde 4 çıkış olan yeni nesil (5000/6000 serisi) bir ATI/AMD ekran kartı alırsanız Eyefinity özelliği ile 4 çıkış alabilirsiniz.
ama ondaki çıkışların 3ü dvi oluyor vga çıkışlı var mı ben sadece tek dvi kullanabiliyorum diğer üçü yada ikisi vga olacak. Bazı forumlarda yazıyordu iki ekran kartı fakat tam sonuç yazmıyordu
Gerekirse karttaki çıkışlar için çevirici kullanırsınız, o noktada sorun olmaz. DVI-VGA, HDMI-DVI, DP-DVı, hepsi piyasada bulunabiliyor.
Ayrıca 2xDVI+HDMI+DP ya da 2xDVI+VGA+HDMI gibi kombinasyonlar oluyor kartlarda, kartı seçerken de ona göre alabilirsiniz.
2 ekran kartı ile de sonuç alırsınız, hem performansı da daha iyi olur. Ama bu durumda crossfire destekli bir anakart ihtiyacı ortaya çıkar
crosfire olmak zorunda mi?bir de bildigim kadariyla anakartin degil ekran karti onemli crossfire icin
Çift ekran kartı takabilmek için anakartınızda iki tane PCI-X ekran kartı yuvası olması gerekiyor, o nedenle anakart değişimi gerekecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: kobeumut Arkadaşlar bir kasadan 4 çıkış alacağım bir adet onboard ekran kartı çıkışım var bir adet de x1650 var. x1650den çoklayıcıya ve dvi çıkışındanda bir monitöre çıkış verdim amacım bu 4 monitörden 3üne farklı görüntü vermek fakat sanırım onboard daki disable oluyor bunun bir yöntemi var mı başka ekran kartı takacak slotum yok. Onboard daki çıkış oluyorsa acaba nasıl oluyor?
Merhaba, Ben de on-board ve PCI-X kartı (x1650) birlikte kullanmayı denedim. ASUS anakart var. PCI-X kartı kullanırken diğeri devredışı kalıyor. Ama BIOS'dan bir ayarı var ve kullanıma açılabiliyor. Lakin bendeki her iki kart da ATI olduğundan sürücü sorunu çıktı. Sizdeki anakart ve on-board kart nedir?
Usbden dvi çıkış alınabiliniyor.
gibi..
bende biostan aktif hale getirdim fakat olmadi.su anda modelini hatirlamiyorum yarin gidince bakip soylerim.dexter cok sagol bilgi icin cok isime yarar bulabilirsem.peki usbden cikis alinca extra monitir olarak mi gosterecek yoksa ayni goruntu mu oluyor acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: kobeumut
bende biostan aktif hale getirdim fakat olmadi.su anda modelini hatirlamiyorum yarin gidince bakip soylerim.dexter cok sagol bilgi icin cok isime yarar bulabilirsem.peki usbden cikis alinca extra monitir olarak mi gosterecek yoksa ayni goruntu mu oluyor acaba?
Aynı ekran kartında çıkış almışsın gibi oluyor. İki türlüde çalışıyor. Tek dezavantajı sistemin ramini kullanması
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme