Şimdi Ara

4 oto anfi durmunda karasız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bütceme uygun 3 adet anfi buldum ama karasız kaldım

öncelikle aracımdaki tep ve hoparlörler

PIONEER DEH-X3750UI teyb
    PIONEER TS-A6975S 500 W OVAL
    Pioneer TS-G172CI 17cm 2 Yollu Hoparlör tweet li
    jemesson 1000 watt subbofor
    bu sistem için bütceme 3 anfi buldum. bu 3 üç anfiden orta düzey kaliteli vede tatlı ses alınabilir mi. tabi basda olacak normal şekilde

anfiler

EDİSON ED-604L 4 KANAL STERO ARAÇ ANFİSİhttp://www.n11.com/edison-ed-604l-4-kanal-stero-arac-anfisi-P16308363
    Boschman 2300Watt 4x90W RMS Profesyonel Anfi USAhttp://www.n11.com/boschman-2300watt-4x90w-rms-profesyonel-anfi-usa-P27334768
    Audiomax 534 MX Oto Anfisihttp://www.n11.com/audiomax-534-mx-oto-anfisi-P41164546
    AUDİOLİNE AD-604 2400W 4 KANALhttp://www.n11.com/audioline-ad-604-2400w-4-kanal-oto-anfi-P26137741

• Bu 4 seçenekten arabaya bağlamaya değecek olan seçenek Edison marka olanı. En azından diğerlerinden daha iyi. Ancak anfi 4 çıkış olduğundan ovaller ile 17cm pioneer lar aynı kanala bağlanacak. Paralel bağlantıda anfi 2 ohm yük ile karşılaşacağından 17cm lik hoparlörler biraz risk altında. Anfi ürettiğini iddia ettiği gücü gerçekten üretebiliyorsa bunları yakabilir. 8 ohm seri bağlama tercih edilebilir ancak bu durumdada güç biraz düşer. Ben kendi aracımda da buna benzer bir sistem kullanıyorum. Hoparlörlerimin yanmaması için kazancı biraz kısı ayarlayarak bu sorunun önne geçebildim size de aynısını tavsiye ederim. Bu arada Subwoower'ı da tek bobin seçmenizi tavsiye ederim. Dual bobin sublar bu amplifikatör için gereksiz olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Bu 4 seçenekten arabaya bağlamaya değecek olan seçenek Edison marka olanı. En azından diğerlerinden daha iyi. Ancak anfi 4 çıkış olduğundan ovaller ile 17cm pioneer lar aynı kanala bağlanacak. Paralel bağlantıda anfi 2 ohm yük ile karşılaşacağından 17cm lik hoparlörler biraz risk altında. Anfi ürettiğini iddia ettiği gücü gerçekten üretebiliyorsa bunları yakabilir. 8 ohm seri bağlama tercih edilebilir ancak bu durumdada güç biraz düşer. Ben kendi aracımda da buna benzer bir sistem kullanıyorum. Hoparlörlerimin yanmaması için kazancı biraz kısı ayarlayarak bu sorunun önne geçebildim size de aynısını tavsiye ederim. Bu arada Subwoower'ı da tek bobin seçmenizi tavsiye ederim. Dual bobin sublar bu amplifikatör için gereksiz olacaktır.

benimde aklımdan geçen edisondu dostum. elektrikci arkadaş 17 cm likleri anfiden yakmayacak sekilde alırım demişti. ha buarada subwoor markası jamesson değilmiş for-x marka tek bobinli maxmium 1000 watt

• Anfi ile hoparlör arasında hoparlörün yanmasını engelleyecek şekilde yapılabilecek bri bağlantı biçimi yoktur.
    Hoparlörün kapasitesi üzerinde güç üreten anfi bağlanırsa hoparlör er ya da geç yanar.

Arkadaşınız eğer Ses sistemleri ile ilgili iş yapan biri olmayıp, oto elektriği üzeründe uzmanlaşmış biri ise bu işten hemen vazgeçip başka bir usta bulmanızı tavsiye ederim. Ayrıca konu subwoofer a geldiğinde neden 40 lira değerinde bir ürün tercih ettiğinizi de anlayamadım. O subwooferdan hemen vazgeçin. Sisteminizde oldukça iyi iş görecek markalı ürünlerin fiyatları kabinleriyle beraber zaten 200-250 TL civarındadır.
  • quote:

Anfi ile hoparlör arasında hoparlörün yanmasını engelleyecek şekilde yapılabilecek bri bağlantı biçimi yoktur.
    Hoparlörün kapasitesi üzerinde güç üreten anfi bağlanırsa hoparlör er ya da geç yanar.

Arkadaşınız eğer Ses sistemleri ile ilgili iş yapan biri olmayıp, oto elektriği üzeründe uzmanlaşmış biri ise bu işten hemen vazgeçip başka bir usta bulmanızı tavsiye ederim. Ayrıca konu subwoofer a geldiğinde neden 40 lira değerinde bir ürün tercih ettiğinizi de anlayamadım. O subwooferdan hemen vazgeçin. Sisteminizde oldukça iyi iş görecek markalı ürünlerin fiyatları kabinleriyle beraber zaten 200-250 TL civarındadır.

met etti arkadasdan aldık subwooferı. peki 17 cm pıoner 280 watlı haporlerler yanar diyorsun. onun yerine tavsiye edibileceğin 16 cm yuvarlakl oval haporler nedir. bağlayan kişi oto elektrikçi ama anfi bağlantısı işini iyi yapıyor. yani ustadan sıkıntı yok. yada 17 cm likleri sadece teyibe bağlasak nasıl olur. yani anfiye bağlamıyacaz.

• Ne tesisat bileşenleri ne de yapılan tercihler benim fikir tavsiyesinde bulunmak isteyebileceğim türden değiller. Olmayan imkanlarla yapılmaya çalışılan tesisatlar sürekli sorunlu olurlar.
    Bu durumda em mantıklı tercih 17cm leri teybin ön kanalına bağlamaktır. HPF filtre menüde varsa bu da aktif edilmelidir. Eğer anfiye bağlanırsa kazanç bilinçli ayarlanmalı ve HPF den geçirilerek bu hoparlörlere ve ovallere de derin bass notaların geçmesi engellenmelidir. Ayar konusu teybe de bağlansa anfiye de bağlansa hassasiyet gerektirir. Düzgün ayarlanmazsa hoparlörler ses yerine sadece distorsiyon üretirler.
  • quote:

Ne tesisat bileşenleri ne de yapılan tercihler benim fikir tavsiyesinde bulunmak isteyebileceğim türden değiller. Olmayan imkanlarla yapılmaya çalışılan tesisatlar sürekli sorunlu olurlar.
    Bu durumda em mantıklı tercih 17cm leri teybin ön kanalına bağlamaktır. HPF filtre menüde varsa bu da aktif edilmelidir. Eğer anfiye bağlanırsa kazanç bilinçli ayarlanmalı ve HPF den geçirilerek bu hoparlörlere ve ovallere de derin bass notaların geçmesi engellenmelidir. Ayar konusu teybe de bağlansa anfiye de bağlansa hassasiyet gerektirir. Düzgün ayarlanmazsa hoparlörler ses yerine sadece distorsiyon üretirler.

dediğin gibi 17 cmlikleri teyibe bağlatacam. teybimde hpf filtre özeliği vardır. ayar konusun da aklımda soru işareti edindi. ayar kısmı anfiden mi yoksa teyipdenmi daha iyi olur. demek istediğim anfiden iyi ayar yapıldıktan sonra teybin bası eqolazır ayarı su.w. ayarıda anfiden ayarladıktan sonra teyipden de ayarlama yapabiliniyor mu. ayrıca bakır kablo çekecek anfiyede iyi bi anfi kablo bulmam lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar

bu hafta yavaş yavaş tesisatı toplamaya karar verdim arkadaşlar. kafamda bir takım değişiklikler var

önlere ALPINE SPG 17C2 16 cm 240 W 2 Yollu Hoparlörhttp://www.n11.com/alpine-spg-17c2-16-cm-240-w-2-yollu-hoparlor-P18896164
    arkalara PIONEER TS-A6975S 500 W OVAL KOLONhttp://www.n11.com/pioneer-ts-a6975s-500-w-oval-kolonkargo-bedava-P17215625

2500 watlık jamesson anfi almayı düşünüyorum nedersiniz

• selam arkadaşlar. ses sistemini toparladım. yarın takacaz bakalım nasıl olcak diye

alınan malzemeler

teyp: PIONEER DEH-X3750UI= 255 tl
    anfi: EDİSON ED-604L 4 KANAL STERO 2400watt = 170 tl
    hoparlörler: ALİPİNE SPG-17C2 16 CM COAXSİEL HOPARLÖRl 240 watt= alpinlere toplam 342 lira verdim
    hoparlörler: ALİPİNE SPG-69C3 6*9 OVAL COAXSİEL HOPARLÖR 350 watt
    hoparlör PIONEER TS-A6975S 500 W OVAL = 140 tl
    ön pandizot 65 tl
    arka pandizot 100 tl

toplam: 1072 tl para vermişim. subwofeer alacaktım ama aracım tempra olduğundan arka saç kesilme derdi olduğundan vazgeçtim onun yerine hoparlör aldım. bu paraya tatmin edici ses almam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKDENİZ031988 -- 14 Temmuz 2015; 20:09:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.