Şimdi Ara

4 Pin CPU Besleme ve PC Açılmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar sorunumu detayli olarak aciklayacagim ki birebir ayni sorunu yasayan arkadaslar da bilgilenebilsinler.

oyun oynarken pc bir anda kapandi.(kapandiktan sonra power ledi sanki pc beklemeye alinmis gibi yanip sonmeye basladi ve elektrigi kesene kadar boyle devam etti)

pc tekrar acilmayinca kasanin icini actim. power tusuna bastigimda cok kisa sureli elektrik geliyor hemen kesiyor elektrigi. sadece 4 pin cpu besleme kablosunu anakarttan ayirdigim zaman islemci fani dahil tum fanlar calisiyor(ekrana goruntu gelmiyor) ve ekran karti fanlari anormal derecede hizli ve sesli calisiyor. ayrica kasaya elektrik verdigim an ilginc bi sekilde power lambasi da yaniyor ve elektrigi kesene kadar hic sonmuyor. 

gereksiz tum parcalari sokup denedim, uzay montaji denedim, farkli bi psu ile denedim ayni sorun devam etti.

ana karti 1 saat boyunca elimde kontrol ettim ancak hicbir anormallik goremedim(sisme, akma, koku gibi) yine de sorun ana karttan gibi geliyor. bu yuzden ana kart siparisi verdim ancak henuz gelmedi. 

sorunumun islemciden kaynaklanma ihtimali nedir? 
    var mi benzer sorunlari yasayan, sorunun tam olarak ne olabilecegi hakkinda bilgisi olan?

benzer bircok konu okudum ancak pek verimli bilgi bulamadim. cogu kisi basliga gore cevap veriyor, icerigi dahi okumuyor gibi.

sistem: msi 880gma e45 
    amd phenom ii 1055t 
    thermaltake 600w power
    nvidia gtx460

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemciden kaynaklı bir durum olasılığı son derece düşük. Çok yüksek olasılıkla anakart ve power arızasına benziyor ancak ikisi arasındaki ayırımı yapmışa benziyorsunuz.
  • tahmin ettiğim gibi sorun anakarttaymış. değiştirince tüm sorunlar ortadan kalktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.