Şimdi Ara

4 SENE İNEGOLDE NASIL GEÇER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Universiteyi İnegölde kazandim. Özel yurt falan ayarladim. Ama fakultede az ogrenci var. Inegol baya sessiz bir yer. Nasil zaman gecer? Bursa 47 km ama her zamanda gidilmez tabi. 4 seneyi nasil geciririm?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Köfte yiyerek.

• Gecmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosnia kullanıcısına yanıt
    Denemedim koftesini. Iyidir umarim.

• Fotolara baktim cok guzel bir yere benziyor yesillik agirlikli sanki huzur bulursun

• Insallah güzel bir yerdir yasayan arkadaslar varsa bilgi alabilirim

• Kardesim iyi bi yere dustum mu zaman geçirmek icin ne yapabilirim

• İnegöl il olacak düzeyde bir ilce ama yine de Can'ın sıkılabilir.Onemli olan yanında olanlar bosver sen mekanları.

• Anladim. Bnde balikesirliyim ama merkez. Bandirmada olsaydim yardimci olurdum. Bildigim kadariyla güzel biyer denizi falanda var. Inegolden iyidir

• hocam öğrenci sayısı az derken nasıl bir azlık var? kaç kişi vardır üniversite?

• oozgur16 kullanıcısına yanıt
    Dogru söylüyosun arkadas ortami iyi olduktan sonra sıkıntı olmaz

• Isletme fakültesinde max 250 ogrenci var. Ayriyetten myo var oda o civar biseydir.

• Basligi görünce bir güldüm itiraf etmeliyim :D simdi ben niye güldüm, neden güldüm ? Soyle güldüm :

2 sene once istanbuldan inegole tasindik, cevrem yok cevre olsa bile yapilabilecekler kısıtlı bunu soyleyeyim :) neyseki inegol daha ilerledi ama daha da ilerlemesi gerekiyor bence.

1 avmsi var cok avm seven bi insan degilim ama lazim bir seu gunumuzde. Avm acik bir avm ortasinda havuz insanlar sahilmis gibi orda takilirlar dondurmalar falan. Cok marka secenegi yok avmde. Avmnin arkasinda terminal var hayatin oralarda gececek ve avmin oralara cafeler acildi onceden Sedef cok modaydi butun genclik oralardaydi simdi cafelerde sedefe de mutlaka gitmelisin :D Carsi var oralarda kucuk magazalar var birkac tane giyim, kuyumcu vs. O taraflarda yine giyim magazalari falan var, hatcilar, teknoloji, beyaz esya vs. Yeni hastane yapildi .

Ulasim biraz sıkıntı o da soyle: inegol kent kart var, para gecmiyo ve bu kart sadece inegoldeki otobusler icin gecerli. İnegol disinda bi yere gitmek istersen terminalden gitmen gerekiyoe diye biliyorum ( yol konularinda pek bilgili degilim )

onun haricinde insanlari iyidir, cok olay olmaz sessiz,sakin bir yer. Aaa kultur park var bak. Onu unuttum. Oylata gidersin kışın falan.

Sonuc olarak severim inegolu :)

• Eyvallah usta boyle yazilar bekliyodum, gitmeden once bilgili olmak gerek. Uzun uzun yazmissin sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: onurx_x

Eyvallah usta boyle yazilar bekliyodum, gitmeden once bilgili olmak gerek. Uzun uzun yazmissin sağolasın

Cevap yazmistim sanirim gitmemis. Rica ederim kardesim :) merak ettigin bir sey falan olursa sorabilirsin.

• Doğma büyüme İnegöllüyüm. Başlarda çok sessiz sakin bir ilçeydi ama son beş yılda çok değişti. Eskiden avm falan yoktu, insanlar Kültür Parkta takılırdı önceleri çöplük olan ama iyi bir öngörüyle parka çevrilen küçük olmayan ama büyük de diyemiyceğiniz bir yeşil park burası. Park caddesi bu parka giden bir yanı yeşillendirilmiş bir cadde, eskiden çok ünlü bir caddeydi burası. Ben çok küçükken gerçek bir uçak vardı yeşillendirilmiş alanda ama sonra kaldırıldı. Şu aralar eski statüsünü kaybetti. Avm nin yapılmasıyla insanlar bu caddenin hemen aşağısındaki Bankalar Caddesi denilen caddede yoğunlaşmaya başladı.

İlçeye girdiğinizde dikkatinizi çekecek 3 şey var: Köfte dükkanları, kavak ağaçları ve mobilya fabrikaları. İlçeye girmeden hemen önce Orhan Köfte Zeynel Köfte gibi mekanlar var. Gerçekten çok kaliteli ve elit mekanlar. Ortam ferah hizmet akıcıdır ve kofteyi de çok iyi yaparlar ama her hizmetin bi bedeli var tabii hesaplar oğrenciyi aşıyor yani Eğer istersen şehir içinde daha uygun fiyata hemen hemen aynı kalitede köfte yiyebilirsin. Buranın sevdiğim yanlarında biri bu her şeyin bir aalternatifini buluyosun, yaşadıkça daha iyi anlıycaksın dediğimi.

Sevdiğim bir başka yönü ise gerçekten yeşil bir ilçe. Yol boyu dev kavakların uzandığı park caddesinden arabayla da yürüyerek de geçsen o ağaçlar insanı büyülüyor belki herkese hitap etmeyebilir ama benim çok hoşuma gidiyor bu.

İnegöl il olma yolunda ilerleyen çok fazla kültürel öneme sahip bir ilçe. Başta söylediğim Kültür Parkta her yıl 15-20 gün süren Kültür Sanat Festivali duzenlenir. Parka 5 metrekarelik mavi çandırlar kurulur yurt dışından gelen milletler ve Türkiye nin değişik yörelerinden gelen insanlar bu çadırlar da kültürel paylaşım yapar. Buraya gelmeni kesinlikle tavsiye ederim ayrıca bu donemde çok güzel kızlar geliyor yurt dışından Kültür Park inegol insanı için çok önemli mesela cuma günleri pazar kurulur bu parkın çıkışına. Nikah dairesi buradadır. Gününü tam bilmiyorum ama her hafta araba pazarı ve ucuz konfeksiyon ürünleri satılan pazarlar kurulur. Hep bir hareketlilik vardır bu parkta.

Eğlence mekanları olarak pek iç açıcı değil burası öğrenciye hitap eden pek fazla yer yok. Hele bar falan bulamazsın burda. Bi tek Aynalı Bar diye bi yer var buraya giden sayısı çok az ama herkes bi şey söyler içeride striptizciler falan şöyle mekan böyle mekan diye ama bunların bi çoğu sallama çünkü bunu soyleyenlerin hiçbiri içeri girmemiştir burdan Seninde gitmeni pek tavsiye etmem çünkü bildiğim iki silahlı cinayet işlendi burada.

Cafe istersen istemediğin kadar var ama. Garajdan çıkınca başlarlar seni karşılamaya bu sene 4 kafe açıldı garajın karşısına. Zaten garajın hemen yanında da avm var Burger King Kfc gibi yerli yabancı bi kaç fast food markası var burada da.

Suriyeli sayısı olarak da İnegöl çok yoğun. Sadece Suriyeli değil doğudan da çok fazla göç alıyor burası. Gerçekten kalabalık ve iğrenç. Mesela bankalar caddesindeki trafik ışıklarında Suriyeli çocukları dilendiriyolar oranın gerisindeki alanyurt yolundaki ışıklarda da araçlara yanaşan Suriyeli kadınlar var amaç kadın ticareti. He yeri gelmişken soyliyim Alanyurt İnegöl'ün uçlarının yaşandığı yer %50 si villa sitelerden %50 si gecekondu tarzı evlerde oluşan getto. Buraya dikkat et. Bu %50 lik getto mahallesinin özellikle bir yerine peşmerge mahallesi diyoruz koyu pkk lı insanlar var burda bi çoğu sabıkalı. Evlerinde malum kişinin resimleri bayrakları falan asılı. Aman diyim buraya uğrama.

İnegöl çok rahat bi yer öğrenci için. Ucuz bi yer ulaşım hariç. Zaten ulaşıma pek de ihtiyacın olmıycak yürüyerek her işini halledebilirsin. Alanyurtta falan oturmayacaksan otobuslere gerek yok diyebilirim. İnsanı genel anlamda iyidir. Mahmudiye ve alanyurttaki köşe başı pilotlara dikkat et yeter geri kalanıyla bi sorunun olmaz

Özet olarak gozunde çok büyütme gayet yaşsnılabilir bi yer burası. Köftesi ve mobilya sanayisi çok ünlü. Ucuz ve yeşil bi ilçe. Yani gözünde berbat bi yer olarak canlanmasın. Soruların olursa seve seve yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaçe -- 2 Ağustos 2015; 4:34:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• agaçe A kullanıcısına yanıt
    Emeğine eline sağlık. Gereken her seyi aciklamissin. Aklima gelen soru yok su an. Gelirse sana danışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: komikolojimsi

Basligi görünce bir güldüm itiraf etmeliyim :D simdi ben niye güldüm, neden güldüm ? Soyle güldüm :

2 sene once istanbuldan inegole tasindik, cevrem yok cevre olsa bile yapilabilecekler kısıtlı bunu soyleyeyim :) neyseki inegol daha ilerledi ama daha da ilerlemesi gerekiyor bence.

1 avmsi var cok avm seven bi insan degilim ama lazim bir seu gunumuzde. Avm acik bir avm ortasinda havuz insanlar sahilmis gibi orda takilirlar dondurmalar falan. Cok marka secenegi yok avmde. Avmnin arkasinda terminal var hayatin oralarda gececek ve avmin oralara cafeler acildi onceden Sedef cok modaydi butun genclik oralardaydi simdi cafelerde sedefe de mutlaka gitmelisin :D Carsi var oralarda kucuk magazalar var birkac tane giyim, kuyumcu vs. O taraflarda yine giyim magazalari falan var, hatcilar, teknoloji, beyaz esya vs. Yeni hastane yapildi .

Ulasim biraz sıkıntı o da soyle: inegol kent kart var, para gecmiyo ve bu kart sadece inegoldeki otobusler icin gecerli. İnegol disinda bi yere gitmek istersen terminalden gitmen gerekiyoe diye biliyorum ( yol konularinda pek bilgili degilim )

onun haricinde insanlari iyidir, cok olay olmaz sessiz,sakin bir yer. Aaa kultur park var bak. Onu unuttum. Oylata gidersin kışın falan.

Sonuc olarak severim inegolu :)

oylata geçen hafta gittik suriyelilerle kürtler basmış. oranında bi havası kalmadı artık

hamamda ne emanet yeri var ne baska bisey. yollarıda baya bozuk

• quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

Köfte yiyerek.

bunu yazmaya gelmiştim
  • Dostum bir spora yazın birkaç hobi edin bence sessiz olması büyük avantaj birçok şey yapabilirsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.