Şimdi Ara

4 Şeritli Bölünmüş Çevre Yolunda Hız Sınırı 70.(Tekirdağdan Geçeceklerin Dikkatine) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
8.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayni olay artik cogu sehir giris cikislarinda var.Ya gezici radar ya da direk cevirme.
    Sehire girdiginizde 70 tabelasini gordugunuz gibi ayagi gazdan cekin.
    Genelde sehir merkezine 5-10km kala bu tabela bulunur.
    Ayni sekilde sehir cikisinda hemen 70 bitis tabelasina gelmeden once genelde polis pusu yapar orada da.

Ben o sekilde samsunda girmistim 4 serit bombos yol deyip yemistim cezayi:)
    mesela Eskisehir de cevre yolu surekli radar kamera cevirme gozetimdedir
  • Bu radarlar gece karanlikda da calisiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: mtpatad

Hocam 70 kmh hız sınırı, yolun evsafı ve durumu ile uyum içerisinde olsa idi eğer kimse orada radara düşmezdi...
    Polis memuru arkadaşlar geçen 10 araçtan 8 inin 2 aydır radara düştüğünü söylüyor..ve çevremizdeki hemen herkes ceza yedi..
    google eart den bile bakarsanız yanında yöresinde yerleşim yeri olmayan..tali yollarla bağlantısı bile olmayan bölünmüş 4 şeritli bir yolda hız sınırı 70...
    ha kanunen doğru mudur..dogrudur fakat bu limit yolun durumu ile ters orantılı olduğu için herkes ceza yiyiyor malesef....

Yani sizin bahsettiğiniz uyum bu durumdan bayağı bayağı uzak... ve benim amacım Tüm forumdaşlarımı ve sizi uyarabilmek...

Teşekkür ederim...

"google eart den bile bakarsanız yanında yöresinde yerleşim yeri olmayan..tali yollarla bağlantısı bile olmayan" dediğiniz yolun 30-45 metre mesafesinde evler ve fabrikalar var.

Siz meskun mahal denilince yolun bitişiğinde evler bulunan cadde ve sokak anlıyorsunuz anlaşılan.

Meskun mahal "İl, ilçe, kasaba, köy, mezra gibi, insanların sürekli veya geçici olarak bulundukları; yol, su, elektrik, ulaşım, çöp toplama, kanalizasyon, aydınlatma gibi kamu hizmetlerinden istifade ettikleri toplu yaşam alanlarını ve bu alanların bitiminden itibaren 500 m. uzaklıktaki mesafe " olmakla forumdaşlarımın algısı ile gerçek uyuşmamakta ve bu nedenle yanılmaktalar.

Limit ile yolun durumu ters değil uyumludur, fakat insanlarımızın bilgi seviyesi durumu kavramakta yetersiz kalmaktadır.

İnsanlarımızın bilgi seviyesi ile Meskun Mahali harmanlayıp, Google eart den ortamı gözlemleyip,, yolun durumuna göre hız limitini uygun görmek büyük yetenek tebrik ederim sizi hocam....

Size göre Bu Otoban gibi yolu kullanıpta Hız sınırının 70 olabileceğini düşünemeden cezalar yiyen biz bilgisiz vatandaşların da tek problemi BİLGİSİZ OLUŞUMUZ VE DURUMU KAVRAYAMADIĞIMIZDAN ötürüdür....bu fikir sadece SİZİN TABİ..

:) Valla o yoldan radardan haberi olmayıp geçen herkesin ceza yediğini düşünürsek SİZE göre Ülkemiz bayağı bir Bilgisiz :) yada durumu kavrayamamış hiç kimse.. (Tabi arabası bozuk olup da 70 km hızı göremeyenler hariç )

• quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Şarköye gider geliriz sürekli 180 altına inmeyiz çoğunda daha ceza yemedik

İnşallah denk gelmemiştir hocam..Ceza 25 gün sonra felan geliyor bilginiz olsun.. Üniversiteden Muratlı kavşağına kadar günde 14 saat dolanıyorlar dikkat edin..
  • Radar uyarı levhalarının kaldırılmasını geçtim açıklaması olabilir ama sehirlerarası yollarda yapılan radar denetimlerinde kesinlikle o an çevirip ceza yazılmalı... Öyle olmazsa bu vatandaşı soymmaktan başka amaç taşımaz ne kaza önler nede para dışında bir yaptırım yapmaz... Radar ceza puan 20 ve aynı yıl içinde 5 defa giren 1 yıl o ehliyete veda eder..
  • 70 mi? Geçen hafta Kumbağ'a giderken gelirkende en az 130 km ile geçtim o yolu

• Eminim asil godamanlarımızın, halkın parasını yakan arabaları da o limitlere uyuyordur.

Geçen hafta Tokat'a bir bakan gelmişti. Çevre Bakanı...Tek anacaddeyi tek yönde trafiğe kapattılar gene. Allah muhafaza...Ya paşamızın eskortlarının önüne biri çıkar da 1km yolu 3 s geç alırsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Hocam kendilerini nasıl belli ediyorlar mesela ?

Bu arada konuyu açan arkadaşa da teşekkürlerimizi iletelim

hocam şöyle anlatayım. Trafik ekiplerinin arabaları bellidir.Connect-symbol'dür büyük çoğunluğu. Orta şeritten arka camları zifiri siyah gri veya beyaz connect ve symbol gördün mü bil ki gezici radardır.connectlerde nadirde olsa siyah renkli de çıkabiliyor.ben buna dikkat ediyorum ve şu ana kadar da yanılmadım hiç.
  • Bahsedilen yol yüksek hızlara müsait şehirler arası yoldan farksız 2 geliş 2 gidiş bölünmüş bir yol. 90km lik hız sınırı o yol için kesinlikle çok normal hatta düşük bile. Aynı yolun 5km üstünden geçen edirne otobanıda bahçeşehir çıkışından kısa bir süre sonra 2 şeride düşüyor ve tır kamyon kalabalığı yüzünden genelde o yol kadar bile rahat olmuyor. Aşırı saçma bir uygulama ve kesinlikle kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Son 3 aydır o yolu kullanan herkez ceza yiyor. Ayıp denen bişey var. Şehirler arası yolda 55 le gitmek kadar saçma birşey olabilirmi ? ışık yok birşey yok bağlantı bile yok sadece yol kenarında evler bulunması orayı şehir içi yapıyor. Bursa marmaris arası o yola göre çok daha şehir içinde sayılabilecek ama şehirler arası sayılan yollar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 29 Mayıs 2013; 2:28:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Radar uyarı levhalarının kaldırılmasını geçtim açıklaması olabilir ama sehirlerarası yollarda yapılan radar denetimlerinde kesinlikle o an çevirip ceza yazılmalı... Öyle olmazsa bu vatandaşı soymmaktan başka amaç taşımaz ne kaza önler nede para dışında bir yaptırım yapmaz... Radar ceza puan 20 ve aynı yıl içinde 5 defa giren 1 yıl o ehliyete veda eder..

İşte belirsizlik korkusu ile her an yavaş gitmeyi sağlayacaklar, orada mı burada mı demek yerine ben her zaman uyayım neme lazım demesine çalışıyorlar insanların.

How I Met Your Mother dizisinde bir sahne vardı, şimdi 10 tokat atmamı mı istersin yoksa istediğim herhangi zaman 5 tokat atmamı mı diye sormuştu arkadaşına. O da beklemediği zamanda 5 tokatı seçti ama gördüğünüz gibi çok daha kötü bir seçim oldu. Yani bilinmezlik insana her zaman daha çok korku salar.

• Teşekkürler.
  • He aklıma gelmişken araçlarda telsiz antenleri oluyor onlara da dikkat edebilirsin.
  • 4 şeritli yola 70 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Yol şehiriçindeyse karar doğru ama o nitelikteki yolun şehir içinden geçmesi yanlış.

Yeni yapildi. Sehir icinden degil ama bitisiginden devam ediyor yol boyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bahsedilen yol yüksek hızlara müsait şehirler arası yoldan farksız 2 geliş 2 gidiş bölünmüş bir yol. 90km lik hız sınırı o yol için kesinlikle çok normal hatta düşük bile. Aynı yolun 5km üstünden geçen edirne otobanıda bahçeşehir çıkışından kısa bir süre sonra 2 şeride düşüyor ve tır kamyon kalabalığı yüzünden genelde o yol kadar bile rahat olmuyor. Aşırı saçma bir uygulama ve kesinlikle kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Son 3 aydır o yolu kullanan herkez ceza yiyor. Ayıp denen bişey var. Şehirler arası yolda 55 le gitmek kadar saçma birşey olabilirmi ? ışık yok birşey yok bağlantı bile yok sadece yol kenarında evler bulunması orayı şehir içi yapıyor. Bursa marmaris arası o yola göre çok daha şehir içinde sayılabilecek ama şehirler arası sayılan yollar var.

Bahsedilen yol Tekirdag-Istanbul degil bilginiz olsun. Tekirdag cevre yolu.
    Gectiyseniz degirmenalti mahallesinden basliyor (eski maxi mevkii), kumbag yoluna baglantida bitiyor.
    Bahsettiginiz yoldan cok daha iyi ve seyrek bir yol.

• Hocam bizim patrona 87'yele gidiyor diye 350 tl para cezası geldi 1 tanede değil tam 4 tane bende bugün maxiye giderken kullandım yolda 2 yunus vardı inşallah onlar almıyordur çünkü 100le gidiyordum Çevre yolu şehire uzak ayrıca 110luk yol orası nasıl 70e iner orası inşallah ceza gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 29 Ekim 2021; 15:33:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxax

Hocam bizim patrona 87'yele gidiyor diye 350 tl para cezası geldi 1 tanede değil tam 4 tane bende bugün maxiye giderken kullandım yolda 2 yunus vardı inşallah onlar almıyordur çünkü 100le gidiyordum Çevre yolu şehire uzak ayrıca 110luk yol orası nasıl 70e iner orası inşallah ceza gelmez

87 hangi yolda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Hocam bizim patrona 87'yele gidiyor diye 350 tl para cezası geldi 1 tanede değil tam 4 tane bende bugün maxiye giderken kullandım yolda 2 yunus vardı inşallah onlar almıyordur çünkü 100le gidiyordum Çevre yolu şehire uzak ayrıca 110luk yol orası nasıl 70e iner orası inşallah ceza gelmez

87 hangi yolda ?

çevre yolu maxi altınava şehir dışı olan

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: mtpatad

İnsanlarımızın bilgi seviyesi ile Meskun Mahali harmanlayıp, Google eart den ortamı gözlemleyip,, yolun durumuna göre hız limitini uygun görmek büyük yetenek tebrik ederim sizi hocam....

Size göre Bu Otoban gibi yolu kullanıpta Hız sınırının 70 olabileceğini düşünemeden cezalar yiyen biz bilgisiz vatandaşların da tek problemi BİLGİSİZ OLUŞUMUZ VE DURUMU KAVRAYAMADIĞIMIZDAN ötürüdür....bu fikir sadece SİZİN TABİ..

:) Valla o yoldan radardan haberi olmayıp geçen herkesin ceza yediğini düşünürsek SİZE göre Ülkemiz bayağı bir Bilgisiz :) yada durumu kavrayamamış hiç kimse.. (Tabi arabası bozuk olup da 70 km hızı göremeyenler hariç )

Nazik övgüleriniz için teşekkür ederim.

Soru : Orada 77 kmh aşan sürücüler hız sınırı aşımından ceza yiyorlar mı?

Cevap : Evet

Bu gerçeği , sürücülerimizin hatalı olduğu gerçeğini tespit ettikten sonra orada ceza yiyen kişiler için iki seçenek var ; ya bilmiyorlar , ya da aldırmıyorlar.

Yenilen cezaların hukuki alt yapısı ve neden yendiği ortaya konulmasına rağmen, tekrar tekrar ceza yenilmesine, tekrar tekrar duvara toslayan kişinin "burada duvar yok" diyerek tekrar duvara toslamasındaki inkar ve gerçeği reddi anlamak mümkün değil.

Ceza yememeyi radardan haberdar olmaya bağlamışsınız. Aracının süratini yol, trafik ve hava şartları ile kurallara uydurmak bizatihi sürücünün kendi sorumluluğudur.
    Bunun için de yol durumunun farkında olması yolu doğru değerlendirmesi gerekir.

Evet insanlarımız bilgisiz, Bunun için çok araştırma yapmaya gerek yok ygs sınav sonuçlarına bakmak ve ülkemin eğitim ortalamasının Orta 2 terk olduğunu hatırlamak yeterli.

Güzel ülkemin , güzel insanları acaba eğitim talep ediyorlar mı? Kulaklarına üflenenden başka "Burada ne oluyor?" diyorlar mı?

Güzel ülkemin eğitilmemiş güzel insanları dünyanın nereye gittiğini eğitim talep etmeden, bilimi mürşit almadan nasıl anlayacak?

Güzel ülkemin orta 2 terk eğitimli güzel insanları olarak çocuklarımızın YÜZDE 60 ı anne ve babalarına eşit ya da daha az eğitim alıyorlar.

"Mea culpa" hatalıyım demek bu kadar mı zor?

Sizin hata gibi gördüğünüz düşüncem aslında benim doğrumdur....

ama ben size kesinlikle saygı duyuyorum çünkü bu bir bakış açısıdır...

Çünkü bana görede sizin bakış açınız hatalı...bunu idrak edebilirsek hiç bir sıkıntı kalmaz..

Yukarıda yazan yorumlara ve Yolu bilip, görüp, Kullananların Hız limitine olan isyanları ile buradaki halkın ve hatta cezayı kesen memurların bile BAKIŞ AÇISININ benimle aynı olduğunu düşünürsek;

Sizin bir hatalı aramayı bırakıp sadece Fikrinizi belirtmeniz daha doğru olabilir... Tabi buda benim fikrim :)

Tekrar söylüyorum ... Yinede sizin fikrinize ve bakış açınıza saygı duyuyorum...

• quote:

Yunuslarda radar cihazının olma olasılığı bence % 0 ..Rahat ol hocam...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.