Şimdi Ara

4.sınıf hukuk öğrencisine yol haritası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu yıl 4.sınıfa geçtim. Eğer her şey olağan giderse 2021 Haziran gibi mezun olacağım ve stajımı başlatacağım.

‌Ben hakim olmak istiyorum fakat torpil konusundan ötürü pek ümidim yok. Yine de sizlerden bir yol haritası tavsiyesi istiyorum.

‌1-)Örneğin stajımı yaparken aynı zamanda hakimlik savcılık sınavına çalışma imkanım olabilir mi? Bu durumda 2022de bu sınava girecek oluyorum.

‌2-)Aynı zamanda Kurum avukatlığı için KPSS B sınavına da hazırlanmak istiyorum. Bu da anladığım kadarıyla sonu çift hane olan senelerde yapılıyormuş. Yani bu sınava da 2022de girebilirim. Hakim olamazsam dımdızlak ortada kalmak istemiyorum. Serbest avukatlık yapmak istemiyorum.

‌3-)Bu sınavların dışında hukukçuların girebileceği ve hak ettikleri maaşı alabilecekleri başka meslek önerileri var mıdır? Örneğin kaymakamlık sınavı hakkında da bilgisi olanlar cevap verebilirse çok mutlu olurum.

‌4-)Son olarak yerinde olsam 4.sınıfı şöyle geçirirdim, sınava şöyle hazırlanırdım gibi tavsiyelerinizi de alabilir miyim?

‌Şimdiden vereceğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim.Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Biraz karamsar davranıyorum hedefim yok gibi duruyor fakat girebileceğim tüm sınavlara girmek şansımı denemek istiyorum. Herkese iyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.