Şimdi Ara

4'ü birden mi yoksa sadece 1'i mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamın sağ arka lastiğinin yan tarafında hafif bir yarılma başlangıcı var. Lastiklerle yaklaşık 25000km yol yaptım. lastiklerim goodyear efficientgrip performance. sizce 4 lastiği de değiştirmeli miyim yoksa sadece yarılma olan lastiği mi değiştireyim? Karar veremedim bir türlü.. teşekkürler şimdiden.

• Aracı yazmamışsınız ancak önden çekiş farz edersek arka lastik ya yeni 1 tane al ya da 15-20 bin daha götürecek çıkma yeterli. Zaten 50.000 de hepsini değiştirme ihtimalin olacak
  • Diger 3 lastik 100 binde olunca 4unu birden degistirin bence hocam
  • Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K kullanıcısına yanıt
    100 binde mi? O kilometreye kadar o lastikler kösele terlik gibi olur ne diş kalır ne damak tabi yaşarsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap 2
  • Lastik sifir aliyorsan tek degil cift alinmali
    michelin yeni seti arkaya takin diye belirtiyor.

Aracınız ister arkadan çekişli ister önden çekişli olsun, beklenmeyen, zor durumlarda (ani frenleme, sert viraj…) ve özellikle ıslak zeminlerde daha fazla güvenlik sağlamak için en yeni lastikleri arka tarafa takmanızı öneriyoruz.

Yapılan birçok test, ön tarafın kontrolünün arka tarafınkinden daha kolay olduğunu gösterdi.

Önden çekişli araçlarda ki günümüzde araçların çoğunluğu önden çekişlidir, ön lastikler arka lastiklere göre daha hızlı aşınır.

Ön tarafa takılan yeni lastikler:
    • Aracın kontrolü değişecektir; çünkü ön/arka dengesi ters çevrilmiş olacaktır.
    Aracın ön tarafında daha az yol tutuş hakimiyetine alışmış olan sürücü, bu durumda zorlanacaktır.
    • Kaygan bir yolda, arka taraf, ön tarafa göre daha az yol tutuş sergileyecektir. Bu şekilde sürücünün, arka tarafı kontrol etme şansı kalmayacaktır. Bu durum aracın yoldan çıkmasına (spin atmasına) sebep olacaktır. Sadece deneyimli bir sürücü bu kötü durumla başa çıkabilecektir.

Arka tarafa takılan yeni lastikler:
    • Araç kontrolü sürücünün alıştığı şekilde olacaktır (lastik değişiminden öncekine benzer); çünkü aracın yol tutuşu aynı olacaktır.
    • Lastiklerin yol tutuşu daha iyi olacaktır; sürücü aracı kontrol edebilecek ve sorunsuz bir şekilde virajı alabilecektir.

Bu nedenle Michelin size:

- virajlarda daha iyi yol tutuş
    - yüksek güvenlik

için arka tarafa yeni veya en az kullanılmış lastikler takarak alınan riski azaltmanızı öneriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Aralık 2016; 18:04:47 >

• Cekise gore degistir diyecektim ama olmaz. Cikma uygun bi lastik bul o tek laatigin yerine. Bence oyle yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata 2 mi 3 mü
    12 yıl önce açıldı
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bana da arkadaşlarım yeni çift lastik alırsan onları öne takarsın diyordu.Sizin söylediğiniz tam tersi. İlk kez böyle bir
    şey duydum. Çıkma bir lastik alıp 20000 km sonra hepsini yenilemek mantkılı gibi geldi yorumlardan sonra. Teşekkürler yorumlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.