Şimdi Ara

40.000 km de 1.2 TSI DSG ve yaşadıklarım... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: acr

araci iade etmeyi neden denemediniz anlamis degilim. uretim hatasi olabilir. 5 yil sarti beklemektense biraz ugrasin derim.

Selamlar

Az bir kilometre sonra bakımım var.Aracımı detaylı bir şekilde incelettirdikten ve arızasını giderdikten sonra yine bu şikayetlerim devam ederse hukuki yollardan hakkımı aramayı da düşünmüyor değilim.
  • quote:

Edit; aracın fabrika verisi uzun yol için 5.9 litredir

5.9 olan manuel 1.2TSI'nin şehir içi tüketim verisi. 1.2TSI DSG'nin şehir içi verisi ise 5.6 lt.

Golf 1.2TSI DSG'nin şehir dışı tüketimi 4.4 olarak yazıyor VW sitesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Edit; aracın fabrika verisi uzun yol için 5.9 litredir

5.9 olan manuel 1.2TSI'nin şehir içi tüketim verisi. 1.2TSI DSG'nin şehir içi verisi ise 5.6 lt.

Golf 1.2TSI DSG'nin şehir dışı tüketimi 4.4 olarak yazıyor VW sitesinde.

Hocam atlamış olabilirim iş arasında 5.6 olsun ama yinede fabrika değerinin altında ki Yeti gibi kasa yapısından dolayı rüzgarı absorbe edemeyen bir aracın Golf ile aynı yakıtı yakması imkansız olur her halde ve motor farkı var iki araçta kullanılan motor aynı değil

Pardon çok pardon yine iş arasında karıştırdım....

Şehir içi bahsetmişsiniz....

Bu aracı alırken özellikle baktığım ve kontrol ettiğim nokta idi 8.1 litre şehir içi tüketimden bahsediliyordu Skoda nın kendi sitesinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 7 Şubat 2014; 13:34:46 >

• Tam tahmin ettiğim gibi şu an Skodanın kendi sitesinde yayınladığı değerler sizi yanıltmasın.Yeni gelen araçlar da motor farkı var...

Benim aracımın ŞEHİR İÇİ fabrika verisi 8.1 litre. O dönem Skodanın kendi sitesinde yayınladığı değerdi bu...

http://www.arabalar.gen.tr/skoda-yeti-1-2-tsi-dsg-ambition-i2736.html

http://www.sahibinden.com/otomobil-model-detaylari/skoda/yeti/1-2-tsi-elegance/1771005/

http://www.otoalsat.com/sifir-0-km-araba/skoda-yeti-1-2-tsi-elegance-dsg-tiptronic-2012-model.html@zeytinkoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 7 Şubat 2014; 13:42:27 >

• quote:

Bu arada 4. nesil kavrama servisler de gözümüz aydın...

Buradaki -de eki bitişik yazılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 7 Şubat 2014; 14:06:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

"Bu arada 4. nesil kavrama servisler de gözümüz aydın... "

Tamam yazılır da ''yazılırda'' yazılmalı da yazarım da ''yazarımda'' buna neden gülünür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 7 Şubat 2014; 14:07:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Tamam yazılır da ''yazılırda'' yazılmalı da yazarım da ''yazarımda'' buna neden gülünür?

gülünür çünkü çok büyük bir günah içerisine girmiştiniz onu telafi etmek istedim.

töbe töbe

cümlenin sonundaki o gülücük işin şakasındayım demek çok bilmiş edalarında size artistik kesmiyorum demek bukadar alıngan olduğunuzu bilsem hiç yazmazdım özür...

• quote:

quote:

quote:

gülünür çünkü çok büyük bir günah içerisine girmiştiniz onu telafi etmek istedim.

töbe töbe

cümlenin sonundaki o gülücük işin şakasındayım demek çok bilmiş edalarında size artistik kesmiyorum demek bukadar alıngan olduğunuzu bilsem hiç yazmazdım özür...

Burada edebiyatçı çok.Sadece insanların yazdıklarını kontrol etmek için bile girip mesaj atanlar ,dalga geçenler ve çok bilmişlik taslayanlar var.

Benim için nasıl yazıldığı değil nasıl bilgi verdiği önemlidir,mesajların yazım biçimlerine takılmam.Yanlış anladığım için ben özür dilerim

• Neyzen hocam.

ben aracini Golf 1.2TSI zannedip yorum yazdim. Araç Yeti imiş. Tuketim hakkindaki sozlerimi geri aliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Neyzen hocam.

ben aracini Golf 1.2TSI zannedip yorum yazdim. Araç Yeti imiş. Tuketim hakkindaki sozlerimi geri aliyorum.

Tamam hocam sıkıntı yok...

Yanlış anlaşılma ile bir konuyu da açıklığa kavuşturalım.Şu an satılan güncel Yeti ile bir önceki jenerasyon arasında 1.2 TSI motorlarda fark var ve bu fark yakıt değerlerine de yansıyor...

Eski jenerasyon 1.2 TSI DSG Yeti yakıt değerleri...

Şehir İçi Tüketim 8.0 lt

Şehir Dışı Tüketim 5.8 lt

Ortalama Tüketim 6.6 lt

Yeni jenerasyon 1.2 TSI DSG Yeti yakıt değerleri...

Şehiriçi (lt / 100 km) 5,2 lt

Şehirlerarası (lt / 100 km) 4,2 lt

Ortalama (lt / 100 km) 4,6 lt

• quote:

quote:

Neyzen hocam.

Yanlış anlaşılma ile bir konuyu da açıklığa kavuşturalım.Şu an satılan güncel Yeti ile bir önceki jenerasyon arasında 1.2 TSI motorlarda fark var ve bu fark yakıt değerlerine de yansıyor...

Şehir İçi Tüketim 8.0 lt

Ortalama Tüketim 6.6 lt

şehiriçi verisi 2,8 lt iyileştirilmiş. hocam yeni nesili deneme fırsatın oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ex-kuzey

quote:

quote:

Neyzen hocam.

Şehir İçi Tüketim 8.0 lt

Ortalama Tüketim 6.6 lt

şehiriçi verisi 2,8 lt iyileştirilmiş. hocam yeni nesili deneme fırsatın oldu mu?

Hocam henüz değil...

Merak ta etmiyor değilim açıkçası özellikle de performansı... bu arada 0/100 lerine de bakalım bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 7 Şubat 2014; 14:54:52 >

• ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    hocam açıkçası 2.8 lt.lik iyileştirme bana biraz abartılmış geldi.
  • quote:

hocam açıkçası 2.8 lt.lik iyileştirme bana biraz abartılmış geldi.

Bana da öyle geldi az bir rakam değil 0/100 hızlanması ters orantılı olmuş eski jenerasyon hızlanmayı 12 saniyede tamamlarken yeni jenerasyon 12.1 minik bir fark oluşmuş az değer ile eski jenerasyonun gerisinde kalmış...
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    yeni jenerasyonu denemek lazım hocam..
  • quote:

yeni jenerasyonu denemek lazım hocam..

Ancak şöyle bir durum da söz konusu Skodanın satış listesinde 1.2 TSI DSG yok
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.