Şimdi Ara

40.000 TL Üzeri Parayı Bir Çırpıda Demir Yığınına Verip Sonrasında Yakıt Fiyatlarından Yakınmak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1)Zaten aldığımız araçların fiyatlarının %40 vergi amaçlı çıkıyor cebimizden....
    2)Biz talebi düşüreceğimiz yerde her yıl kat kat artırıyoruz araç alımı için...
    3)Devlet bunun farkında iyide bir gelir kaynağı araçların herşeyinden alınan vergi(yakıt,araç ,parça vs)

Kısacası ben kimsenin mızmızlanmaması gerektiğini düşünüyorum,kusura bakmayın arkadaş sen 40.000 tl ve üzerini bir araca vereceksin sonrada niye ben 50 tl'lik yakıtla yol alıyorum diye mızmızlanacaksın bize müstehak bizim milletimizin aklının başına gelmesi gerek...

Bu arada kimsenin bu memlekette fakir olmadığını düşünüyorum her evin önünde bir araç maşallah biz araç değiştirmiyoruz ikide bir, daha geçen komşu biliyorum maddi durumu o kadar iyi olmadığı halde GOLF 7 çıktığından 1 ay sonra aldı neye güvenerek???KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA BİZİM MİLLETİMİZİN G..Ü AÇIKKKKK AÇIKKKK AÇIKKKKK...Kimin ne dediği bizim için çok önemli Ya!!!

DEVLETTE VURUR SEMERİ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 19 Şubat 2013; 13:40:19 >

• 75 milyon nufuslu bir ulkeyiz. Otomobil genel bir ihtiyaç gunumuzde. Bu nedenle araba almak mecburi. Bisiklete binenlerde çok ama kışında bisiklete binmek çok riskli. Yazın bisikletler çogalacak bence benzinin 5 tl oldugu bir ulkede
  • "Demir Yığını" derken babam geldi aklıma, o da öyle der.. Yaş kaç hocam :)
  • Yaş 23 hocam.Hayatın Bmw,Vw yada bir Mercedes binmekten ibaret olmadığını gerçekte o paraların nasıl zor kazanıldığını gayet iyi bilen biriyim ondan öyle demiş olabilirim
  • vergiyi düşürsünler sıfır araba ve yakıttan bak o zaman tüketim çılgınlığı nedir gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Bize müshetak baştan diyorum;

1)Zaten aldığımız araçların fiyatlarının %40 vergi amaçlı çıkıyor cebimizden....
    2)Biz talebi düşüreceğimiz yerde her yıl kat kat artırıyoruz araç alımı için...
    3)Devlet bunun farkında iyide bir gelir kaynağı araçların herşeyinden alınan vergi(yakıt,araç ,parça vs)

Kısacası ben kimsenin mızmızlanmaması gerektiğini düşünüyorum,kusura bakmayın arkadaş sen 40.000 tl ve üzerini bir araca vereceksin sonrada niye ben 50 tl'lik yakıtla yol alıyorum diye mızmızlanacaksın bize müstehak bizim milletimizin aklının başına gelmesi gerek...

Bu arada kimsenin bu memlekette fakir olmadığını düşünüyorum her evin önünde bir araç maşallah biz araç değiştirmiyoruz ikide bir, daha geçen komşu biliyorum maddi durumu o kadar iyi olmadığı halde GOLF 7 çıktığından 1 ay sonra aldı neye güvenerek???KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA BİZİM MİLLETİMİZİN G..Ü AÇIKKKKK AÇIKKKK AÇIKKKKK...Kimin ne dediği bizim için çok önemli Ya!!!

DEVLETTE VURUR SEMERİ....

+1

keşke herkes senin gibi bilinçli olsa.
    arz talepten en çok nemalanan devletimiz.
    .ve bizi yolunacak kaz gibi görüyor bu sayede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • parası olan alır, parası olan biner.
  • Türkiye gibi 75 milyonluk bir ülkede çok fazla mı araç satılıyomuş?

Siz Türkiye'yi kapınızın önünden ibaret sanıyorsunuz sanırım.

Gidin de dünyada Türkiye nüfusuna sahip olan ülkelerde kaç araç satılıyormuş bi araştırın.

Ha bu arada yıl 2013 hocam. Otomobil sahibi olmak sizin olduğu kadar bu ülkede yaşayan herkesin hakkı.

20 000 TL ye satılması gereken "demir yığınlarını" fahiş vergilerle 40 000 e çıkarana, maliyeti 1 TL olmayan enerjiyi 5 TL ye satanın hiç mi kabahati yok?
    Fesupanallah ya.
  • Devrin hükümdarı demiş ki gidin bir kilisenin papazını alın sorgusuz sualsiz getirin atın zindana.
    Ertesi gün Hristiyan halk yığılmış hükümdarın kapısına sen bizim papazı nasıl atarsın içeriye? Bir haftaya kalmadan papazı salmışlar...

Daha sonra aynı hükümdar gidin bir havranın hahamını alın sorgusuz sualsiz, getirin atın zindana demiş.
    Ertesi gün Yahudi halk ayaklanmış, hükümdara sen bizim papazı nasıl atarsın içeriye? diye hesap sormaya gelmiş Bir haftaya kalmadan papazı salmışlar...

En sonuda da aynı hükümdar demiş ki yakınlardaki camilerin birinden bir imamı tutun atın zindana demiş.
    Ertesi gün olmuş ses yok, aradan bir kaç gün geçmiş ses yok, haftası olmuş ses yok, iki hafta olmuş imamı ne arayan var ne soran.
    Hükümdar emretmiş:

-Gidin sorun mahalleliye neden gelmezler, sormazlar?

Hükümdarın adamları tebdil-i kıyafet gitmişler imamın mahallesine ve oturmuşlar kahveye.

İçlerinden biri: Yahu bizim imam efendi nerelerdedir, görünmez oldu, başına bir iş gelmiş olmasın sakın? diye sormuş.

Mahalleliler başlamış:

Biri: Zindanda şuanda.

Diğeri girmiş söze: Zaten bu aralar çok konuşmaya başlamıştı? Hak etmişti zaten. Çok ileri geri konuşuyordu...

Not: Kişi, kurum ve şahısları bilmediğim için genelleme yaparak yazdım.

Kıssadan hisse:

Hakkımızı aramak yerine, kendimize niye haksızlık ediyoruz bunu bir türlü anlayamıyorum. Hem birbirimizi düşürüyoruz ardından da birbirimize basıyoruz tekmeyi .

Bu arabayı kullanmak benim hakkım, hakkım olan bir şeyi yapıyorum diye bana ceza kesilmesini kabul edemem ve bu müstehak değildir. Bunun ardına düşmek gerekir. İğneyi başkasına, çuvaldızı kendinize batırın derken sadece batırın diyor, dibine kadar sokmayın. Tabi ki toplumlar hak ettikleri biçimde yönetilirler ancak burada salt hatalı da halk değildir. Devlet bizim için var ve bizimle var.

• Bende şu olayı anlamıyorum :D Bzen bende kızıyorum ancak arkadaşlar ne malum o adamın parasının olmadığı belki sizden saklıyor :D Yahu herkes hesabına bilmeli ve bilirde. Bilmeyen zaten sonunun nereye varacağını biliyor. Sonra bir araç almak bir eşya almak ve bunlarda seçim yapma lüksüne sahip olmak tamamen bir tercihdir...

Fakirim diyen trilyona olan adamlar var bu memlekette bizzat şahit olduğum onlarcası var. İnsanlar fakirim diye fakir mi oluyor :D Bakma sen memlekette kriz var , açız diyenlerin büyük bir bölümü ya zevk için girdiği borcun altından kalkamıyor, yada istediği bir eve,arsaya parası yetmiyor... Tabi durumu gerçekten kötü olan insanlarda var. Allah yardımcıları olsun.

İnsanlarda veya insanımızda varki! talep oluyor.. Siz niye düşünüyorsunuz :) Bilmiyorumda benim çevremde zengini de fakiri de kılı kırk yarıyor. Herkes hesabını kitabini iyi yapıyor bakmayın size görünen şeylere :)

Sizin düşünceniz kimse almasın fiyatlar düşsün :) Ama mümkün mü ? Var olduktan sonra insanlar neden almasın...

Bakın bu memlekette sıfır arabaya binmek çoğu ailenin bir hayali. 10-15 sene öncesine kadar bir memur kimm bankadan kredi çekmek kim...

Bir örnek vereyim konut kredisi ile alakalı... Konut kredisi malum daha düşüktür taşıt ve ihtiyaç kredilernden genelde.

40.000 TL Üzeri Parayı Bir Çırpıda Demir Yığınına Verip Sonrasında Yakıt Fiyatlarından Yakınmak!!!

Milletimiz artık büyük bir harcama derdinde, ... Bankalarda görevliler prim hesabına millete kredi vermek için yarışıyor. Şu anda birey bankalarla pazarlık yapma noktasına geldi kredi konusunda...
    Taşıt kredileri çok uygun.. Zaten neredeyse arabanın yarısını sıfır faizle almak mümkün...0 Faiz ya... 0 Faiz .

Ama işin açığı ben bu işin bir yerde patlayacağına inanıyorum ya hadi hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greencher -- 19 Şubat 2013; 17:04:06 >

• Sonuna kadar haklısınız 5 liraya benzin ne demek yaa yazık gerçekten yazık...
  • fiyatlar bir yana, eskiden (70'li yillar) sadece varlıklı insanlarda araba olduğu için yakıttan şikayet eden olmazmış.
    şimdi araba ucuz.. liseyi bitirip bir avm'de asgari ücretle tezgahtarliga başlayan gençler önce iphone'unu yeniliyor, sonra hangi arabayı alsam diye buraya başlık açıyor..

ondan sonra vay efendim yakıt pahalı, vay efendim park yeri yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

parası olan alır, parası olan biner.

Sağol

• şu konularda bela okumaktan sıkıldım.
  • paran varsa demir yığını iyidir
  • yalovada yaşasam anlarım ama istanbulda-ankarada-izmirde-konyada-sivasta
    yüz ölçümü veya nüfusu kalabalık şehirlerde bence araç şarttır.
    bu arada o araç 40.000 değil 30.000 gerisi devlete gidiyor
    sen domalansın büyük düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

vergiyi düşürsünler sıfır araba ve yakıttan bak o zaman tüketim çılgınlığı nedir gör

W126 Balina kasa mercedes 300 SEL uyuyana kadar gezerim.
    Sıfır olarak Astra çekerim birde.Harç borç kredi varımı yoğumu böbreğimi satarım.
    Tabii işin şaka yanı biz anca o zaman arabaya bineriz 3 mü olur 1.5 mi bilinmez ama bineriz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pileki

Yorumunuz uzun diye alıntı kısmını sildim,sayfayı kaplamasına gerek yok alıntımın.
    Okuduğum güzel yazılardan,yorumlardan biri.
    Elinize sağlık.
  • Türkiye'de cok araba satıldığını düşünen arkadaş şuna ne diyeceksin? 2013 Ocak ayı'nda 8 milyon nüfuslu Avusturya'da 75 milyonluk Türkiye'den daha fazla araba satılmış.

Avusturya'nın kişibaşı geliri 50500 , bizim 10500.

Hala mı durmak yok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.