Şimdi Ara

-40 derece için ayakkabı önerisi acil!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
3.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ağrıda görev yapıyorum dün -40ı gördük bugünde -30 derece... Botlar su ve kar geçirmiyor ama ayaklarım çok üşüyor. Parmak uçlarım donuyor. Ayağımı özellikle -40 derece için sıcak tutabilecek bir bot varmı fiyat önemli değil 500 lirada veririm yeterki ayaklarımı üşütmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoNuAzKaEn -- 20 Aralık 2016; 9:10:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gore tex olan colombia merrel sorel botlara bak bilader..evereste tırmananlar bunları giyiyo seninde işini görür
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt
    bunlar isini gormezse baskada hic bir ayakkabi iflah olmaz

Hocam bi arkadaşta salomon önermişti bunların değişik türleri var galiba hiking, mountain,winter falan diyor hangi kategoriye bakayım tam bi model ismi varmı aklınızda cevap için şimdiden teşekkürler

• Çok afedersin nerede yaşıyorsun?
  • SoNuAzKaEn kullanıcısına yanıt
    https://www.columbia.com/mens-gunnison-boot-1690741.html?cgid=footwear-men-boots&dwvar_1690741_variationColor=231

http://www.merrell.com/US/en/overlook-6-ice-waterproof/26967M.html?dwvar_26967M_color=J36939

http://www.merrell.com/US/en/polarand-rove-waterproof/17425M.html?dwvar_17425M_color=J21127

wintera bak diğerleri tırmanış için su geçirebilir...salamonda var tabanları cok kalın değil...merrel var yurtdışında cok ucuz ama burda çok tuzlu fiyatları

• Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı okursanız nerde yaşadığımı söyledim hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok teşekkür ederim hocam araştırmalara başlıyorum hemen

Kaban olarak ne giyiyorsun -40'da?

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Kabanın markası ünlü değil ama iki atlet bir gömlek bir süğeter bir ceket ve üstünede kaban giyiyorum hocam. Altımda da iki içlik bir pantolon var. Ayaklarda da iki tane kalın çorap var ama botlar sıcak tutmuyor dün dışarda elimi yıkayıp kapı kolunu tuttum elimin derisi kapıda kaldı

Linkini atarmısın rica etsem merak ettim.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Kabanın linkini soruyorsan yerel bi mağazadan aldım hocam 200 liraya markası "üstün rıcol"

• onnow78 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağlam bi bot alsam daha iyi olur benim için bu 3üncü senem daha önce bu kadar soğuk olmamıştı hiç botlar idare ediyordu da bu sene çok soğuk geçiyor idare edemeyeceğim

• Hareket etmediğin sürece en iyi bot da -40 derecede ayağını tam manada sıcak tutamaz. en iyi ekipmana sahip dağcılar bile hareket etmediklerinde donuyorlar.
    kalın kalın çoraplar giyersen ayağın terler ve üşür.
    kaliteli polar çorap alacaksın ve gün içinde terlerse çorabı değiştireceksin. işin sırrı ayağı kuru tutmak.
    tabii bu demek değil ki kaliteli bot soğuktan korumaz. sen yine de paranın yettiği en iyisini al. polar çorap da ayrıca önemli. polar ıslansa bile sıcak tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Aralık 2016; 14:14:19 >
  • Evereste tırmanan adam sadece o bota bırakmıyor işini, iç çorap denen bir mantık var. Giyeceğiniz çorabın içine bir astar katı görevi görmesi amacıyla giyilen ince, teri dışarı atabilen ancak sıkı dokuma bir malzemeden olmalı ki büyük ihtimalle polyester olacaktır. Bunun üzerine de bir çorap giymen gerekiyor ana kat olarak. Tek çorap giyeyim ben diyorsan merinos yününden yapılan çoraplar hafiftir, hava alır ve sıcak tutabiliyor. Havlu çoraplar daha sıcak tutabilir ancak terletiyor ve o teri tutuyor ayağı daha çok üşütüyor. Yün ürünler taraftarıyım ben, gözenekli dokuma olduğundan hava alır ayak hastalıklarına sebebiyet vermez. Polar ürünler ayak korumada kullanılmamalı hava almada sorun çıkaran sıkıştırma bir kumaştır polar. Atkı-bere-üst giyim gibi şeylerde daha verimli oluyor.

Tüm bunların yanında eğer hareketsiz kalıyorsan sabit bir noktada ne yaparsan yap o üşüme gerçekleşecek. Damarlar büzülecek daha az kan o bölgeye gidecek ve üşüyeceksin. Kan akışını hareketlendirmen gerekli üşümemek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 20 Aralık 2016; 15:10:11 >

• Microfiber çorap ve iclik giy, yün ürünleri 1.katman olarak kullanma..
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla sadece botta bitmiyor iş. Servisteyken mecburen hareketsiz kalıyorum ama sonrasında ayaklarımın ısınması çok zaman alıyor. Çoraplara da dikkat etmek gerekiyor ozaman bilgi için teşekkürler hocam
  • Hocam termal çoraplar var onlara bak istersen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.