Benim şöyle bir sorunum var. 2 tane harddiskim var. İkincil olarak bağladığımda bir problemim var. 40 GB kapasiteli olan bu diskin 22 GB'ı dolu fakat 36,7 GB'ının dolu olduğunu gösteriyor. Sistem dosyalarına gizli dosyalara falan baktım ama yok böyle bi alan. Diskteki dosyaların boyutlarına bakıyorum 22 GB çıkıyor. Sistem geri yüklemeyi falan da kapattım ki yer kaplamasın diye. Ama sorun çözülmedi. Bu arada işletim sistemim Win XP SP2 ve harddisklerin ikisi de Paralel ATA.
Var mı bir önerisi olan?
sayın arkadaşım o olay normaldir hiç bir sorun yok ,sadece hdd üreticileri farklı bir hesaplama taktiği kullanıyorlar,ne diye sorma çok uzun anlatması ,kafana takma bütün dünyada bu şekilde benim samsungta 37 gösteriyor
yani aslında 1 mb tam 1000 kb değil ordan geliyor olay...
22 GB veri olan bir Hard Diskte, hiçbir zaman 36.7 GB dolu olarak göstermez.!! Hard Diskte fiziksel bir sorun söz konusu.! Bu arada 1 MB, 1024 KB olduğunuda hatırlatmak isterim. Arkadaşım HDD'ye sağ tıkla ve özlliklerini seç, açılan pencerede "Diski Temizle" diye bir buton var ona tıkla ve yeni açılan pencerede bütün verilerin karşısına çek at ve tamam de. Sanırım çok miktarda "Geçici ve işe yaramayan dosya var". Temizledikten sonra kapat ve tekrar bak bakalım boyut ne kadar. Bunu yapınca olmamışsa, mutlaka HDD yeniden formatlanıp fiziksel hatanın giderilmesi lazım.. Bunuda "Partition Magic" ile verileri silmeden, FORMAT değişikliği ile yapabilirsin. Programı da imzama tıklayarak siteye girer ve "Programlar" bölümünden temin edebilirsin.. Hoşça kal ve kolay gelsin...
hdd te virus var tarama yap kolay gelsin
sen bilgilerin yedeğini al sonra o hdd ye tekrar partition yap
ılk ıkı cevaba gulerek katılıyorum.. :D:D
ya arkaddas 22 gb dolu demıs sız tutmussunuz 1000 kb tı da 1024 tude hesabına gırmıssınız. harddıskım 37 gozukuo dememıs kı,,, ( ıcımde kalmasın ıstedım :) )
Kitapgibi'den sonraki cevapları yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yukardakilere de biraz daha dikkatli okumalarını tavsiye ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: daybreak
Benim şöyle bir sorunum var. 2 tane harddiskim var. İkincil olarak bağladığımda bir problemim var. 40 GB kapasiteli olan bu diskin 22 GB'ı dolu fakat 36,7 GB'ının dolu olduğunu gösteriyor. Sistem dosyalarına gizli dosyalara falan baktım ama yok böyle bi alan. Diskteki dosyaların boyutlarına bakıyorum 22 GB çıkıyor. Sistem geri yüklemeyi falan da kapattım ki yer kaplamasın diye. Ama sorun çözülmedi. Bu arada işletim sistemim Win XP SP2 ve harddisklerin ikisi de Paralel ATA.
Var mı bir önerisi olan?
arkadaşim sen ne kadar gizli klasörleri göster desende birçok gizli klasör görünmez winxp de bunlari görmek istiyorsan en basiti bir tane nero cd yazma programi kurmandir.daha sonra sanki cd yazacakmissin gibi nero yu aç ve hdd de bir dolaş bak bakalim ne kadar found.000, found.0001 klasörün var (windows a restart attiğinda başlangiçta yapilan scan işi bozuk dosyalari found.000 adinda yada buna benzeri isimlerle gizli klasorlere kayit eder sen bunlari göremezsin bu klasörler bazen sistemin yeni veya eski olmasina bağli olarak boyutlanabilir bende bir keresinde 2 gb found.000 klasörü vardi tabi bu found.001 gibi devam eder sen dediğimi yap göreceksin.)
Eğer dosya sistemi fat ise ve çok sayıda küçük dosya varsa cluster boyutu yüzünden kayıp yaşanabilir. Dosya sistemini NTFS yaparsan sorunun düzelmesi lazım. Çünkü FAT32 de en fazla 32GBlik tek bir bölüm oluşturabilirsin. Bundan daha büyük bölümler için cluster boyutu büyür. Bu da kayıp alanların artmasına neden olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme