Şimdi Ara

40' LCD'yi 32' olarak kullanmak (çözünürlüğü değiştirmeden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu mümkün mü bilmiyorum ancak, 40" LCD'mi 32" olarak kullanmak istiyorum.

Yani şöyle ki, tv-video ve oyun için 40" 1920*1080 çözünürlük çok iyi.
    Ancak yoğun metin ve kod okumasında biraz göz yoruyor. Aynı çözünürlükteki bir 32" LCD ise metin okumak için çok daha iyi geliyor.

40" LCD'nin sadece 32"'lik kısmını, yine 1080 çözünürlükte kullanmanın bir imkanı var mıdır?

Nvidia'nın Resize Desktop özelliği var, söylediğime çok yakın bir şey, ekranı küçültüp 40"'lık bir lcdnin ortasında sadece 30"lik bir kısmına görüntü veriyorsunuz, ancak bunu yaparken de çözünürlüğü düşürüyor, yani 1920'den 1300-1400'lere iniyor. Benim istediğim çözünürlüğü yine 1920*1080'de tutup sadece ekranın ortasında daha küçük bir bölümü kullanmak.

Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelusavril -- 8 Mart 2009; 13:54:56 >

• Çözünürlüğü düşürmeden istediğin gibi olabileceğini sanmıyorum. Ama maksat daha büyük ve okunaklı yazılar ise windows üzerinde dpi ayarını yükselterek bunu gerçekleştirebilirsin.

Nvidia kartlar için:
    ----------------------------------------------------
    Ekranınızdaki metni büyütme veya küçültme

Ekranınız üzerindeki metni veya simgeler gibi diğer öğeleri büyüterek daha kolay görebilirsiniz. Bu işlemi, inç başına nokta sayısı (DPI) ölçeğini artırarak gerçekleştirirsiniz. Ayrıca, ekranınızdaki metni ve diğer öğeleri küçültmek için de DPI ölçeğini düşürebilirsiniz. Bu şekilde ekrana daha fazla bilgi sığar.

Kişiselleştirme'yi tıklatarak açın.

Sol bölmede Yazı tipi boyutunu ayarla (DPI)'yı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

DPI Ölçeklendirme iletişim kutusunda, aşağıdakilerden birini yapın:

Ekrandaki metnin ve diğer öğelerin boyutunu artırmak için, Büyük ölçek (120 DPI)–metnin daha iyi okunmasını sağla'yı tıklatın ve ardından Tamam'ı tıklatın.

Ekrandaki metnin ve diğer öğelerin boyutunu düşürmek için Varsayılan ölçek (96 DPI)–daha fazla bilgi sığdır'ı tıklatın ve ardından Tamam'ı tıklatın.

Değişiklikleri görmek için tüm programları kapatın ve ardından Windows'u yeniden başlatın.

• Mümkün değil zaten panelin üzerinde toplam 1920*1080 tane piksel var.

quote:

Orjinalden alıntı: angelusavril

Arkadaşlar bu mümkün mü bilmiyorum ancak, 40" LCD'mi 32" olarak kullanmak istiyorum.

Yani şöyle ki, tv-video ve oyun için 40" 1920*1080 çözünürlük çok iyi.
    Ancak yoğun metin ve kod okumasında biraz göz yoruyor. Aynı çözünürlükteki bir 32" LCD ise metin okumak için çok daha iyi geliyor.

40" LCD'nin sadece 32"'lik kısmını, yine 1080 çözünürlükte kullanmanın bir imkanı var mıdır?

Nvidia'nın Resize Desktop özelliği var, söylediğime çok yakın bir şey, ekranı küçültüp 40"'lık bir lcdnin ortasında sadece 30"lik bir kısmına görüntü veriyorsunuz, ancak bunu yaparken de çözünürlüğü düşürüyor, yani 1920'den 1300-1400'lere iniyor. Benim istediğim çözünürlüğü yine 1920*1080'de tutup sadece ekranın ortasında daha küçük bir bölümü kullanmak.

Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.