Şimdi Ara

40 yaş evlilik için geçmi yoksa tam zamanımı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geç biraz ama zararın neresinden dönersen kar.

ben de 33 yaşında evlendim, 35 artık normal sayılıyor.

eş seçimi çok önemli. anlaşabilmek çok önemli. sabırlı olmak çok çok önemli.

ondan sonra kötü değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yotundaşi

Cümlen anlaşılmıyor

Zeka yaşım 15 hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

geç biraz ama zararın neresinden dönersen kar.

ben de 33 yaşında evlendim, 35 artık normal sayılıyor.

eş seçimi çok önemli. anlaşabilmek çok önemli. sabırlı olmak çok çok önemli.

ondan sonra kötü değil bence.

Türk kadını pişmanlıktır aga

• Catcheee C kullanıcısına yanıt

köylü möylü olursa biraz daha iyi oluyor gibi gördüm ben.

eşimle beraber okuduk üniversiteyi ama küçüklüğünde köyde okduğu için şehirli kızlar kadar beklenti içinde değil maddi olarak. haliyle manevi yönden de ben çok eksik olmadığımı düşünüyorum. dini açıdan yaklaşarak bazı konularda ben öğretmen oluyorum. bişey haramsa zaten kırmızı çizgimiz, ama misal doğrum günü kutlama gibi haram da değil ama ben sevmiyorum kutlama yapmayı falan, onları da bir ara yol bularak geçiyoruz. yılbaşı kutlaması haram bize göre, kesinlikle o konuda bir istek de olamaz, olan da red yer anında. bunlar küçük örnekler. geri kalan büyük sorunlar da benzer yöntemlerle düşünmeye çalışıyorum.

ama misal çözemediğimiz konu da var; onun kardeşleri padişah yavrusu da benim kardeşlerim gavur kabilesinden gibi davranıyor. ben karşdeşlerime iyilik yapsam yardım etsem borç versem yanlış geliyor ama kendi kardeşlerine yapılan yardım büyük sevap ona göre. ben de bu durumu onun kardeşlerine de yardımı sevap görerek, kendi kardeşlerime yaptığım yardımı da sevap görerek çözmeye çalışıyorum. laf edince ağzının payını verip susturuyorum.

tabi fiziksel şiddete başvurmuyoruz çok şükür. iş oraya gelirse bir süre tartışmayı bitiriyoruz, daha sonra sakin kafayla tartışmak üzere sabrediyoruz.

yani evlilik özen ve sabır istiyor ama evlenmeden de hayat çok eksik geliyor bana.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Ayrıntılı açıkladığınız için tşk ederim, sizin yine bi geçmişiniz var, sevgi var ne bileyim. Tanıyosunuz ona rağmen bile tartışma oluyo, sabır, stres oluyo şimdi ben 84 lüym sevdiğimiz oldu gençken evliliğe gitmedi.

Mantık evliliği, görücü usulü olacak evlenınce tanıma modu ne çıkarsa bahtıma sonra ilerki yıllarda ülkedeki. Erkeklerin ℅80 ı gibi çocuk için dayanıyorum dıyecem.

• Yaşım nispeten genç (23-24), yaşıma göre hatrı sayılır tecrübelerim oldu kendi çapımda. Az çok gözlemledim ve Türkiyedeki kadınlardan mümkün mertebe uzak duruyorum. En okumuşu da aynı en cahil gördüğün de. Azıcık iyi davranırsın, mutlu olsun diye kendinden tırnak ucu kadar fedakarlık yapsan bile tepene binip seni ezik görmeye başlıyorlar eğer tam tersini yapıp hiç umursamazsan, geçiştirici cevaplar verip dalga geçer gibi konuşursan birden kıymete biniyorsun. Ama yine de Türk kadınıyla ilişki yaşayacaklara tavsiyem kırmızı çizgilerinizi en başından net bir biçimde belirtin. Sevin, sayın, iyi davranın ama kırmızı çizgilerinizi aştığı zaman unutamayacağı (şiddet değil) bir tepki verin ki bir daha aşmaya cesaret edemesin. Çoğu Türk erkeği buradan kaybediyor sırf kadın mutlu olsun diye hep istemediği şeyleri zorla yapıyor arkadaşlar siz de bir bireysiniz. Yeri gelince kadının düşüncelerinde katılmadığınız yeri söyleyeceksiniz, gerekirse zıtlaşacaksınız maksimum iki üç gün küs kalırsınız ama kadının size olan saygısı da artar. Çünkü siz az önce anlattığım davranışla erkek olduğunuzu gösterdiniz. Kadın dışarıdan küs gibi gözükse bile bilinçaltında : yeri geldiğinde beni kırmaktan, zıtlaşmaktan korkmuyor, bu fikirleri olan, sağlam bir erkek diye kodluyor sizi. Kadının sevgisi erkek gibi değil. Kadın hayranlık ve saygı temelli sever. Evlenecek veya sevgili olmak isteyenler bu hususları iyi düşünmeli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ice Platypus

Yaşım nispeten genç (23-24), yaşıma göre hatrı sayılır tecrübelerim oldu kendi çapımda. Az çok gözlemledim ve Türkiyedeki kadınlardan mümkün mertebe uzak duruyorum. En okumuşu da aynı en cahil gördüğün de. Azıcık iyi davranırsın, mutlu olsun diye kendinden tırnak ucu kadar fedakarlık yapsan bile tepene binip seni ezik görmeye başlıyorlar eğer tam tersini yapıp hiç umursamazsan, geçiştirici cevaplar verip dalga geçer gibi konuşursan birden kıymete biniyorsun. Ama yine de Türk kadınıyla ilişki yaşayacaklara tavsiyem kırmızı çizgilerinizi en başından net bir biçimde belirtin. Sevin, sayın, iyi davranın ama kırmızı çizgilerinizi aştığı zaman unutamayacağı (şiddet değil) bir tepki verin ki bir daha aşmaya cesaret edemesin. Çoğu Türk erkeği buradan kaybediyor sırf kadın mutlu olsun diye hep istemediği şeyleri zorla yapıyor arkadaşlar siz de bir bireysiniz. Yeri gelince kadının düşüncelerinde katılmadığınız yeri söyleyeceksiniz, gerekirse zıtlaşacaksınız maksimum iki üç gün küs kalırsınız ama kadının size olan saygısı da artar. Çünkü siz az önce anlattığım davranışla erkek olduğunuzu gösterdiniz. Kadın dışarıdan küs gibi gözükse bile bilinçaltında : yeri geldiğinde beni kırmaktan, zıtlaşmaktan korkmuyor, bu fikirleri olan, sağlam bir erkek diye kodluyor sizi. Kadının sevgisi erkek gibi değil. Kadın hayranlık ve saygı temelli sever. Evlenecek veya sevgili olmak isteyenler bu hususları iyi düşünmeli bence.
    İnsanın kendisine saygısı olacak bazı erkekler var sırf kadın için onun gibi düşünüyo, sevmediği nefret ettiği şeyi sırf kadın seviyo diye yapıyo neden abazalıktan, kadınsızlıktan.

Sosyal medyada espri mizah mayetinde trip çekmeyi, yemeği, temizliği de erkeğe itelediler bu ülkede kadın cenneti yaşıyo, erkeği baskılıyo ya adam evleniyo bi tane arkadaşı olmazmı ya, kadın için dünyayı satıyolar.

Ben yalnız yaşıyorum bu adamlar gibi olmak istedim yapamadım

• Ice Platypus kullanıcısına yanıt

tepene binme konusunda haklısınız. bence bunun çözümü yaşça küçük biriyle evlenmek gibi görünüyor.

eşim benden 6 -7 yaş küçük, benim ikinci üniversite olduğu için beraber okuduğum arkadaşlar benden 7-8 yaş küçüktü, bir dönem de 3-5 sene okulu bıraktığım için yaş farkı baya oldu.

en azından 2 yaş küçük olması gerekiyor bence. yaş 40 olduysa 30 yaşında biriyle evlenmek ideal olabilir.

onun yaş küçük olunca senin büyük olduğunu baştan kabul ederek başlayacak, istisna olmazsa, bişeyleri senden öğrenecek. EŞİNE SAYGI DUYACAK İKİ TARAF DA MUTLAKA.

ben eşime evlenmeden önce bana her konuda itiraz etmeyeceksin, özellikle de yaptığım iş dinen iyi bişeyse dedim, köle mi arıyorsun dedi, evet köle arıyorum beğenmiyorsan evlenmeyelim dedim. birbirimizi seviyoruz, bazı şeylerden o feragat etti bazı şeylerden ben ama dediğim gibi kırmızı çizgilerimiz de var sonuçta. en önemlisi yaptığım şey haramsa bana itiraz et, ben de sana itiraz ederim dedim.

baştan konuşup anlaşmak lazım bazı şeyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Ekim 2023; 11:41:41 >

• Bence çok geç kalmışsınız. Bu yaştan sonra da evlilik? Bilemedim açıkçası.Zira yalnızlığa bu kadar alışmış iken belirli bir düzen ile yaşamak zor gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vittorioo

Bence çok geç kalmışsınız. Bu yaştan sonra da evlilik? Bilemedim açıkçası.Zira yalnızlığa bu kadar alışmış iken belirli bir düzen ile yaşamak zor gelebilir.

Ne gibi düzen hocam yine aynı şekil hayatımı süremem mi. Sonuçta her gün köpük partilerine gitmiyoruz :)

Eşinizin istekleri olacak, tek başınıza alışmış iken bunlar zor gelebilir. Hele bir de sıkıntılı insana denk gelirseniz oturduğunuz koltuktan, yiyeceğiniz yemekten dahi zevk alamazsınız.

İster istemez bu yaşa kadar tek başınıza yaşadıysanız eşiniz de sizin uyumanıza, uyanmanıza hatta içtiğinize dahil karışacak. Bunları söylemek istedim .

• asla geç değil. kimse ne zaman öleceğini bilmez, işte bu yüzden geç değil. Daha doğrusu hayatta bir şeylere başlamak için hiç bir yaş geç değil.

--//--

çünkü, adam var, 21'inde evlenir, 23'de ölür. adam var 20'sinde şirket kurar, 30'unda iflas eder.

adam var, 40'ında şirket kurar, 60'ında oğluna devreder.. vs vs..

Hepsi de var vallahi bekarlık erkek için sultanlıktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdullah_C@N

Hepsi de var vallahi bekarlık erkek için sultanlıktır...

Hepside var derken hocam

Çocuğu ayrı dert eş ayrı dert okulları evi geçindirme sorunları vb...

• Merhabalar sayın ceçi ya da nasıl okunuyorsa efenim , öncelikle sizin yaslarinizda birinin bu platformda bizlerle bulunması ve görüş olması çok değerli.

• bir süre sonra millet çocuk yapar dünyaları senden ayrılır . sonra arkadaşlık yaptığın insanlar çocuğunun üniversitesi,torun bakma gibi nedenlerle senden ayrılır. sende artık 50+ 60+ olduğun için çevre yapamazsın kapını iten olmaz yapa yanlız ölür gidersin . evlenme demek gerçekçi bir tavsiye değil malesef. bizim mahallede yanlız biri vardı ölüsünü 3-4 gün sonra buldular . kimse tabuta bile koymak istemedi, ben ve cenaze arabasını süren adam yaptık . bilmiyorum ama kimse öyle bir son yaşamamalı.

• Seni bu saatten sonra teneşir paklar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.