Şimdi Ara

40000 TL civarı 65 inç Tv tavsiyesi işi bilenler yardım etsin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung 65QN900 LED TV 61.000 tl civarı

Sony Bravia XR-65A90J 65 54.000 tl civarı

LG OLED GX6 43.000 tl civarı

Sony XR-A90 40.000 tl civarı

LG 65G1 Evo 37.000 tl civarı

Üstte kendi araştırmalarım sonucu bulduğum birkaç televizyonu yazdım 40.000 tl civarı bir televizyon düşünüyorum. ilk 2 sıradikini neden fiyatları o kadar yüksek farkı nedir açıkcası onu merak ettiğim için yazdım. Eğer bunlar dışında tavsiye etceğiniz televizyon varsa yazabilirsiniz ve neden o televizyonu almalıyım detay verirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden....

• Kimse kalmadı mı tv sektöründe ?

• fififi F kullanıcısına yanıt

birisi 8k olduğu için diğeri sony olduğu için pahalı yardım istemişsiniz ama genel kullanım ne olacak kullanılacak ortam nasıl ışık durumu ne genelde gündüzmü akşammı kullanılacak bunlar olmadan öneri ezbere olur ha en iyi hangisi derseniz a90j modeli

• Samsung 65QN900 LED TV 61.000 tl civarı -- VA mini led bir tv. 8K desteği var. Geleceğe yönelik diye düşünülebilir ama 1 tane HDMI slotu 2.1 destekli. Saçma sapan fiyatı var.

Sony Bravia XR-65A90J 65 54.000 tl civarı -- Sony'nin Oled tv si. Android işletim sistemi var. Lg nin ürettiği paneli kullanıyor. Özel fiyatlama yapmıyor Sony burda o

yüzden LG nin Oled tv leri ile arasında çok ciddi makas var. Bana göre TR de Sony Oled almanın hiçbir espirisi yok. 2 tane HDMI 2.1 slotu var.

LG OLED GX6 43.000 tl civarı -- Eski seri bir tv bu. Bunu geçin.

Sony XR-A90 40.000 tl civarı -- Bunu anlamadım. A serisi Oled Sony lerde. Yukarıdaki A90J ile bir farkı yok. 55" ler 40 bin tl civarında.

LG 65G1 Evo 37.000 tl civarı -- LG 'nin evo panelli Oled tv si. Avrupa'da 5 yıl garanti ile satılıyor yeni çıkacak C2 ler ki Evo panel kullanıyor onlarda. Burda da DH deki Burak bey den alırsanız ekstra ücret ile 5 yıl garantili alabilirsiniz. Tüm slotlar Hdmi 2.1, hepsi 120hz destekli, 120hz da Dolby Vision verebiliyor, Gsync ve FreeSync desteği de var.

Hocam öncelikle bu iş karışık bir konu, panel tipleri vs bir sürü şey var.

Şu anda panel tipleri 3 e ayrılıyor

1. LED ** IPS ve VA diye ikiye ayrılır.
    2. Mini Led ** IPS ve VA diye ikiye ayrılır.
    3. Oled

Hepsinin birbirine avantajı ve dezavantajı var. Led tv en eski teknoloji, bulutlanma, ışık sızması vs gibi bir çok soruna gebe ondan bunu minimize etmek için FALD ve direct led tv ler almak gerekir. FALD full array local dimming bir karartma teknolojisi, Direct Led ise aydınlatma teknolojisi. Edge led yani kenar aydınlatma olanları da var, Led panellerde uzak durulması gereken şeylerden biri. IPS ve VA konusunda ise kesinlikle VA tercih edilmeli. Bir tv nin en can alıcı noktası siyah gösterme performansıdır. IPS ler bu konuda çok fakir, siyahı lacivert görürsünüz, aydınlık görüntülerde sorun olmaz. IPS-VA arasındaki en temel fark siyah gösterme performansı ve yanlardan izlerken IPS görüntüyü bozmama yönünde daha iyidir. IPS tv alacağınıza bence almayın. Forumda zaman zaman görürsünüz IPS tv alanlar, memnun olduğunu çok iyi olduğunu yazar, başka tv deneyimlemedikleri için böyle düşünmeleri de normal.

Mini Led en yeni çıkan teknoloji. Çıkış noktası da Oled lerdeki siyah performansına yakın performans vaati, daha yüksek nit değeri ve yanma sorununun olmaması.

Oled uzak ara en iyi görüntü kalitesi, kontrats, keskinlik ve siyahı sunan panel. Led lere göre dezavantajı nit değeri olarak onlar kadar yüksek değere ulaşamaması (ama ben evde kullandığım Oled C1 de parlaklığı kısıyorum son derece yeterli kısaca) Burdaki görüntü kalitesi ve keskinliği diğer panellerde bulmanız çok zor. Oled in en zayıf karnı ise burn in denilen logo yanığı sorunu. Parlak ve statik simgeler Oled ekranların en büyük düşmanı. İlk çıkan Oled ler bu konuda oldukça sorun çıkardı. Zamanla teknoloji gelişti, yeni nesil Oled paneller çıktı. Sorunun büyük ölçüde giderildiği söyleniyor ama risk var mı? Var. Birde bu yeni panellerin rüştünü ispat etmesi için zaman geçmesi gerekli.

Ağırlıklı olarak ulusal kanal vs. izleyeceksiniz bu tv lerin hepsi fazla kaçar, onu söyleyeyim. Film, oyun ağırlıklı arada uydu kanal gibi bir kullanım için LG G1 i alıp, garanti uzatma ile 5 yıl garanti yapın. Uzak ara en f/p cihaz bunların arasında. Muazzam bir görüntü kalitesi ve bulutlanma, ışık sızması gibi bir çok olası Led kusurundan kurtulup izlersiniz. Ağırlıklı ulusal kanal izleyeceksiniz veya Oled riskli görür iseniz, iyi bir Led tv bana yeterli olur derseniz de size Sony 65A90J (Fald-Direct Led) öneririm, 26-27 bin TL seviyesindeydi.

• Sağolun hocam elinize sağlık detaylı açıklamalar için.. yüksek kalite film ve dizi izlencek ulusal kanal çok az izlenir. Sanırım tercihimi LG 65G1 Evodan yana kullancam eğer daha iyi bir tavsiye çıkmaz ise. Burak beyin iletişim adresi var mı acaba ?

birde bir bayide temsilci Sony 65a8 oled tv yi tavsiye etti 30.000 tl civarı bir fiyatı var bu tv hakkında ne dersiniz. @sky__walker @RNNN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fififi -- 12 Nisan 2022; 19:58:58 >
  • A8 , G1 ayarında bir ürün değil, daha alt segment. Oled alacaksanız bence kesin LG. Oled almayacaksanız ozaman Sony yada Samsung gibi alternatif markadaki modellere gidilebilir. Yazdığım Sony led yeterli olur.

@Burak_Keskin06 Profilinde telefon numarasıda vardı.

https://forum.donanimhaber.com/profil/2778627

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 12 Nisan 2022; 20:11:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.