Şimdi Ara

4070 Ekran Kartı için hangi model tercih edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiyat ve performans olarak 2-3 model önerirseniz iyi olur.

Gigabyte'in, Msi'in ve Asus'un diğer markalardan öne çıktığını dusunyorum genel yorumları okuyunca. Fakat kendi iclerinde de birçok modelleri bulunuyor ve fiyatları farklı. Bazıları 2 fanli bazıları 3.

Tercih ederken 3 fanli mi tercih edilmeli ?

Aralarındaki serileri neye göre seçmek gerekli ?

• O saydığınız markalardan fiyat performans arıyorsanız en üst modelleri pek olmaz size. Arada 5 - 7 k oynar. 3 fanlı olanlar da soğutma biraz daha başarılı olur.

Tabi alınan modelde önemli.

Sizdeki bütçenin ne olduğu da önemli. Fiyatlar 19.5 dan 27 k lara kadar gidiyor 4070 lerde.

Gigabyte ın bu modeli fiyat performans olabilir 3 fanlı 21.499

akakce.com
    Gigabyte RTX 4070 GV-N4070WF3OC-12GD 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-gigabyte-rtx-4070-gv-n4070wf3oc-12gd-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,428812260.html

Pnynin bu modelide olabilir 19.798 TL

akakce.com
    Pny RTX 4070 Gaming Verto EPIC-X RGB VCG407012TFXXPB1-O 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-pny-rtx-4070-gaming-verto-epic-x-rgb-vcg407012tfxxpb1-o-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,232152097.html

Bu galaxta kötü değildir. 20.938 TL

akakce.com
    Galax RTX 4070 EX Gamer Black 47NOM7MD7JEG 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-galax-rtx-4070-ex-gamer-black-47nom7md7jeg-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,517087204.html

Asusun msiın 2 fanlı modelleride var çok önermem onların ucuz olanları soğutma açısından çok iyi olmaz. Daha iyi modellerini almak lazım onlarda pahalı. Yani biraz bütçe meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 27 Ekim 2023; 16:15:51 >

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Asus Dual var, 2 fanli ama sessiz deniyor. Fan boyutu büyük ve çift rulmanlı ses cikarmjyormus.

Gerçi 24000TL dediğiniz modellerden daha pahalı.

Gigabyte in üst modelleri alınması lazım alınacaksa diyorlar yabancı forumlarda...

O yüzden karar veremedim hala, biri yardımcı olsun :)) Black friday beklenir heralde şuanda eiye dusunjyorum ama.o indirim anı geldiğinde model hazır olmalı kafamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fefe -- 28 Ekim 2023; 4:4:37 >
  • Fefe F kullanıcısına yanıt

Şimdi yukarda fiyat performans modelleri istiyorum deyince ben bunlar fiyat performans diye gösterdim :) Yabancı forumlarda ki kişilerin gigabyte ın üst modelleri alınmalı lafını bende çok kolay derim  

Ama onlar fiyat performans olmaz. Bütçe varsa sorun yok. Siz 3 markanın fiyat performansını istiyorsanız. Asus ta dual, msida ventus, gigabyte ta da eagle modeli falan bakacaksınız.

Yine aynı markalarda iyi bir şey isteniyorsa Msi da trio , asus ta tuf veya rog strixler , gigabyte da ise en az gaming veya aorus master gibi seriler e bakılmalı. Bütçeye göre.

Kasım ayı indirmleri içinde , o zaman geldiğinde stok bulmak ve istenilen fiyattan bulmak önemli. Bazen beklenen ürünlerde şimdiki kadar bile indirim olmuyor . Biraz şans meselesi yani.

Hangi versiyonu alacaksanız alın ama 3 fanlı model seçmek daha iyi olur, modeller arası fiyat farkı aşırı yok ise.

• işlemcini bilmiyorum fakat iyi gpu alıp keyfime bakayım fpsi çözeyim amacındasın sanki.

en ucuz olanını al, arttırdığın para ile işlemcini yükselt. O gpu yu dropsuz ıkıntısız sıkıntısız kullanman için son nesillerden işlemci lazım.

• Çok sık değiştiren biri değilim kartları o yüzden sizler kadar bilgim yok şuan.

Ventus modelinin MSI içinde en çok arızaya giden model diye çok kişiden duydum, bu tarz trikleri sorarak öğrenmek lazım diye düşünüyorum. Rakamlara bakarak anlaşılmıyor.

Asus Pro Art 4070 için fikriniz nedir ?
  • asusun herhangi bir modeli olabilir. asus 4000 serisinde güzel iş çıkardı.

• EVGA olsaydı direkt evga alınırdı. Fakat ben asus tercih ediyorum.Tamamen robotik üretime geçtiği ve üretim süreçleri diğer firmalardan daha iyi olduğu için. 4000 serisi ve rx7000 serisinde soğutma blokları da baya iyi.

Rog pahalı geliyorsa Asus tuf serisi alın bence.
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

Pro art serisi ?

• Fefe F kullanıcısına yanıt

Ondaki soğutma bloğu biraz daha ince bildiğim kadarıyla. O kart daha çok tasarım için üretilmiş bir seri ama tabi en fazla bi kaç derece oynar diye düşünüyorum sıcaklıklarda. Hiç araştırmadım pro art serisini sadece bi kaç inceleme videosunu görmüştüm.

• RTX serisinde itx kasanız yoksa dual fandan uzak durun.

• Galax 4070 almayı düşünüyorum. 4070ti i zorlamayayim butcesel diyorum, 4070 de çözecektir benim beklentimi 2k da diye düşünüyorum...

• 4070 super yolda oyuzden almani tavsiye etmem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.