Şimdi Ara

4070ti super / 7800x3d Yeni sistem takılma ve donma sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu hayatta bir şeyde doğru gitse şaşarım zaten yeni sistem topladım, pcyi monteledik, bios güncelledik ve Windows 11 yükledik, fps olarak çok iyi bi sıkıntı yok, ısınma problemi de yok ama pc de hiç bir şey açık değilken boştayken bile sürekli takılıyor, youtubede video izliyorum onda da takılıyor, helldivers 2 ultra ayarlarda 120 fps alıyorum hiç bi donma takılma sıkıntısı yok ama lole giriyorum durmadan takılıyor cidden kafayı yicem şimdi uğraş dur şu takılmayı çözmek için dün de mavi ekran verdi zaten moralim bozuldu ne yapabilirim arkadaşlar, mavi ekran hatasında ki kodları biliyorum

Sistem özellikleri:

Ekran kartı : 4070ti super

İşlemci : Ryzen 7 7800x3d

Ram : G skill 32gb 6000mhz ddr5 ram

PSU : rog strix 850w aura edition

Anakart : tuf x670e-plus

SSD : kingston 1tb fury Renegade m2 nvme 7300/6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nacho21 -- 7 Nisan 2024; 4:50:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Üstadım bios kararlı sürüm mü? Normal şartlarda temiz kurulumda mavi ekrana düşürmemesi gerekiyor. Olay görüntüleyicisnden kontrol etsene neye sebep hata vermiş. Cunku sistem gayet kusursuz görünüyor. Ben de 7800x3d var ilk beta bios yuklemiştim. O zaman çok yaşamıştım senin bahsettiğin sorunları. Umarım çözüme kavuşur. Iyi forumlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bahadir39 kullanıcısına yanıt
    4070ti super / 7800x3d Yeni sistem takılma ve donma sorunları

Valla böyle bir şeyler olmuş hocam

• Üstad watchdog dediği mevzu işte. Araya araya bulcan ama zaman alcak. Yani neden kaynaklandığının o kadar çok sebebi olabilir ki. Bana kalırsa sen sıfır temi bir formatla sistemi. 10 daha stabil çalışabilir istersen bi windows 10 dene. Baktın herşeyi sıfırdan kurdun devam ediyor biosunu bi önceki kararlı sürüme geri çek. Ram profillerini sıfırlayıp kullanmayı dene. Biraz uğraştırcak aama umarım kısa sürede bulursun bea. Benim az canım sıkılmamıştı. Kolay gelsin dostum

• Bahadir39 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın abi, 2 sorum olucak tam bilmiyorum da

1. Sorum format attıktan sonra tekrardan bios güncellemem gerekiyor mu ve tüm driverleri tekrardan mı yüklemem gerekiyor onlarda mı siliniyor ?

2. Sorum da ben ssd kaynaklı olduğunu düşünüyorum yeni ssd alıp taksam bilgisayar format atılmış gibi mi oluyor yeni ssd takınca tekrardan bios güncelleyip driverleri falan mı yüklemem gerekiyor ?

• Şimdi üstadım istediğin kadar soru sorabilirsin öncelikle. Format attıktan sonra bios güncellemene gerek kalmayacak. Format sadece işletim sistemimi sıfırlar. Sıfırladıktan sonra da ne kadar driver varsa güncel halini kurmayı ihmal etme. Ryzen chipset x3d işlemciler için ayrı sürücü. Ekran kartı sürücünü hep güncel olanını indir. Ssd kaynaklı da olabilir ama ssd yeni alsanda yine format atman lazım yani ilk madde tekrar uygulanması gerekiyor. Bios eğer tekrar stabil olmazsa güncellemen gerekir. Ddr5 e yeni adapte olduğu için sistemler, çok sık bios güncellemesi geliyor zaten. Ama bios güncellerken çok dikkatli olman lazım eğer güncellemen gerekirse elektrik gitmemesi, bilgisayarın kapanmaması lazım. Yine bişeye ihtiyacın olursa yaz dostum yardımcı olurum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.