Şimdi Ara

40günlük.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene odtü stat 1.sınıfa başlayacağım, okulun açılmasına yaklaşık 40 gün var. Canım sıkıldı ders çalışmaya karar verdim. Bunu da günlük tutarak devam ettirmek istedim eğer hoşuma gider ve devamını getirebilirsem sene içinde de devamını yaparım ama bunu düşünmek için hafif erken gibi. 

Bu süreçte genel olarak yapmak istediğim Python'ı genel olarak algılayıp, üzerine genel bir hakimiyet sağlayıp bu sürecin içersinde ufak ufak projeler yapmak olacak. 

Hedeflerim ve bölümüm sebebiyetiyle kendimi daha çok ds, ai, ml konularında geliştirmek istiyorum. Bu sebeple python'ı ve yapacağım projeleri bunu baz alarak öğreneceğim. Bunun için okulunda dönem başlayınca sağlayacağı datacamp'ten ilerlemeyi hedefliyorum.

Belirlediğim 10 kurs ve 3 tane proje var bunları sırasıyla yapmayı hedefliyorum. Kurs olanların hepsi ortalama 4 saat, projeler ise 1 saat içerisinde bitiyor yazıyor. Ben hepsine birer gün çalışacağım olarak bakınca 13 günlük çalışma çıkıyor. 40 günlük çalışmamın ilk 14 gününü bunlara çalışarak geçirmeyi planlıyorum. Her gece o gün neler yaptığımı yazacağım.

• bu kadar sıkı kullanmasan da dediğin python işini yaparsan harika olur. datacampta python tracki var yaklaşık 30(?) civarı kurs var içinde direkt onunla başlayabilirsin. hocanın ödev vereceği şeyleri yapmana gerek yok. (umarım hoca bu rektör atamalarından etkilenmiyordur onu kaybetmek bölüm için çook çok kötü olur.)

ml'e ilk sene direkt başlayacaksan herkesin yaptığı gibi coursera - andrew ng 3 chapter olan kursu alabilirsin. ayrıca sene içinde bir yerde SQL + excel bir noktaya kadar öğrenirsen sana ilk senenin sonunda bile bazı kapıları açabilir aradığın ölçütte. başarılar şimdiden. (okul içi derslerden bahsediyorsan da calculusler kolay, pythonlarda kolay bence zaten çalışacaksan daha kolay gelir. statlar giriş olduğu için zor değil ama iyi not için iyi çalışmak lazım yanlış hatırlamıyorsam stat 102'de AA alan 5 civarı kişi vardır herhalde.)

bir de ana tavsiyem ilk dönem aşırı rahat gelirse 2. dönem yukarıdan math260 falan çekebilirsin (ben çeksem patlardım muhtemelen, ama çekmeyi isterdim. son gün ekleyip geri kaldırmıştım.) hem seni aşırı rahatlatır hem de ie'nin şartlarını doğru anladıysam ie çap/yan dal falan başvurabilirsin. aklında başka bir bölüm varsa onun ön koşuluna bakıp onları de çekebilirsin 2. dönem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 20 Ağustos 2024; 10:46:20 >

• Hocam hazırlık okudunuz mu? Merak ettim.

• yav oğlum yat dinlen ya

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Evet o tracki görmemiştim ondan da devam edebilirim ama şimdilik bu iyi gidiyor. Hocalar inşallah etkilenmez yoksa okulun en önemli kaynakları yok olucak.

Aslında ml'e başlamak istiyorum fakat öncesinde en azından temel seviyede python bilgisiyle başlamak daha iyi olur diye düşündüm sizce ne yapmam daha mantıklı olabilir? SQL ve excel aklımda bulunsun onlara da sene içerisinde bakarım gibi duruyor. Şuanlık okul derslerine çalışmayı pek istemiyorum zaten sene içinde baya saat harcayacağım.

Yandal mevzusuna çok kafa yormadım fakat ortalamama göre yapmayı düşünebilirim. Bide ceng'in cse yandalı nasıl bir şey pek bir bilgi bulamadım kaldırdılar mı acaba?

• Okudum hocam

• yok canım sıkıldı  

• Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt

kaldırmadılar ben bu sene başvurdum muhtemelen o yandal gelecek bana (ah ulan eng102 :D) 9 eylülde açıklanıyor sonuçlar hatırlatırsan yazarım sonucu. bence okulun en iyi yandal programlarından biri ml isteyen biri için. sadece cs'de açıldığı söylenen bazı dersler artık açılmıyor veya güncellenmiş. muhtemelen orada bir değişiklik olmuştur.

sql ve excel şart değil ilk aşamada hatta işin sonunda girişilen şeyler benim tavsiye etme sebebim, sektörde özellikle hızlıca atılmak istiyorsan çoğu işte adı ne olursa olsun excel bilgisi falan istiyorlar. çok iyi olmana gerek yok ama az çok bil. o yüzden yazmıştım basit bişi zaten (vba kısmında hafif bakıp atlasan yeter onu öğrenmek yerine python advanced olmaya çalışmak daha iyi. ama bu sektörde hızlıca staj bulmuş bölümü fark etmeksizin çoğu kişiye sorduğumda excel biliyorlardı her şeyin dışında. zaten ilanlarda da genelde yazıyorlar. o yüzden demiştim. az biraz fikrin varsa çok zamanını almaz zaten.)

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Haa iyi o zaman bulamayınca bende kalktı sanmıştım. Bide kaç ortalama yapmak yeterli olur acaba o yandalı yapabilmek için? Benide özellikle eng101/102 korkutuyor diğerleri çalışarak bir şekilde yapılır fakat ingilizceler zar atmaktan farksız gibi duruyor.

Sektöre adım atmak konusunda yoğun bir acelem yok şahsen ama böyle bir bilgi kesinlikle faydalı oldu. Birde 1.sınıfın sonunda bölümden staj bulanlar var mı çok zor gibi görünüyo.

• 20.08.2024 günü sonu:

Evet uzun süredir düzgün ders çalışmadığım için nasıl ders çalıştığımı unutmuşum. Her gün 1 tane kurs bitiricem dedim fakat ilk günden patladım hafif komik oldu. Bahane olarak evde ekstra iş vardı onları yapmak zorunda kaldım yazsam yeterlidir bence.

Ekstra olarak çalışmalarımı saatlik periyotlar halinde yapıcam yoksa 15dk çalış 30dk sağsol yap 40 dk bak sonra dönüp bir daha bakma tarzında oluyor onun için 1 saatlik 1 saatlik periyotlar yapıcam.

Hedefim yarın için ben bugün yapmam gereken hemde yarın yapmam gereken kursu bitirmem olucak ve belki belirlediğim gibi değilde @EistroY661 hocamın söylediği diğer trackten gidebilirim daha tam karar vermedim bakacağım.......    

• Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt

yapanlar var çok yakından birini tanıyorum da bence gerek yok bahsettiğim şekil bir şeye giremeyeceksen. nereden buluyorlar bilmiyorum garip bir şeyler buluyorlar. iibf bölümlerindeki gibi. bence gerek yok yapacaksan da bahsedilen şeylerde advanced olup eylülden itibaren her yere başvur. benimle dönemdaş (2ye geçti.) birinin tüm sene çoğu şeye başvurduğunu kendim biliyorum tabii buldu bir yer. ben hiç uğraşmadım, ne söylesem yalan olur.

• 21.08.2024 günü sonu:

Bugün düne kıyasla çok daha sağlıklı bir çalışma düzeni oturttum iyi oldu düzelttik hafiften. Çalışma süremi de uzatabilirsem bir tık daha iyi olucak, bu kadar tantanaya değmesi lazım.

Dün yapmam gereken kursu bitirdim fakat kendi belirlediğim trackten vazgeçtim onun yerine sitenin belirlediği daha güzeli varmış tam görememiştim başta.  Fakat böyle yapınca bugün hem proje hemde kurs yapmam gerekiyodu. Şahsen gözüme yapmak zor geldi bu yüzden kursu tamamladıktan sonra Youtube'ta 3b1b'nın Neural Network playlistini izledim genel bir bakış açısı oldu iyi oldu.

Çalışma sürem:210dk

LAKİN önemli bir problemim var. Şuanlık kursları ilerlerken konu anlatımı videosunu izletiyor sonrasında belirli ufak task'ler veriyor ve yapmamızı istiyor. Ben bu verilenleri yapıyorum veya yapamayıp, anlayamadıysam chatgpt, w3schools veya kendi documentation'nından bakıyorum bi şekilde hallediyorum. Fakat sanki onu yaptıysam şansa yapmışım gibi ve bir daha aynısı gelirse yapamayacakmışım gibi hissettiriyor. Gün başı yaptığım 3 tane taski bir daha yapayım dedim gün sonunda 2 tanesini çok rahat yaptım sonuncusunda hafif takıldım onuda hallettim ama bunlar basit task'lerdi halledebildim. Acaba yaptığım ve unutabilirim dediğim şeyleri detaylı not alarak ilerlemem mi mantıklı yoksa süreç içerisinde bunlar artık kafama kazınıcak mı? Yardımcı olabilecek varsa süper olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.