Şimdi Ara

42 Bin Liraya Sattığımız Araç Bir Hafta Sonra 58.500 Liradan İlanda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    al satçı olduğuna inanıyorsanız maliyeye şikayette bulunabilirsiniz. en azından bi inceleme yaparlar ve en azından vergisini verir.
    ama şikayet yoksa kim kime dum duma.
  • Benim anlamadığım bu aracı değerinin altına mı sattınız? Arada bu kadar uçurum olduğunda satamaması gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haybora kullanıcısına yanıt
    hocam kim kimi şikayet ediyor adam almış aracını belki acil birşey var yani bunun önünü alamaz devlet.

kasım ayında 67 bin tl astra j sattım 1 ay sonra 78 bin tl ilana koydu 87 bin tl çıkardı 92 bin tl çıkardı şimdi 115 bin tl ilanda araç satamadı yani hatta sattıktan sonra 1 ay sonra aradım 75 bin tl verim dedim vermedi. birde iki parça boya yazmış yalan dolan 5 parça değişen 2 parça boya var.
  • Cumartesi günü bi arkadaşıma telefon geldi 32 bin tl ye renault symbol. Arkadaşım 1 dakika içinde üzerine 2 bin tl kâr koydu, başka birisini aradı. Oda üzerine 3 bin tl koydu ve 3 bin yazarım, 2 bin bende ordan para kazanırım dedi. Araç 3 dakika içinde 4 bin tl değer kazandı, aç gözlü insanlar olduğu sürece bu düzen böyle gidecek malesef. Parayı her şeyin önüne koyan insanlar olduğu sürece bu bozuk düzen devam edecek böyle. Allah sonumuzu hayretsin.
  • Şimdi baktimda Fiat brava lar falan 40 bin lira olmuş, ismi cismi yüzüne bakilmayan ne kadar araç varsa alayı 2 ye 3 e katlamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

Ondan alanda 65e ilana koyacak, böyle heray 10k fiyatı artar taa ki...
    kimse almayana kadar.

yani fiyatı PİYASA BELİRLİYOR. kimse 50 bin eden aracı 60 bine SA-TA-MAZ.
  • Dün akşam abimle muhabbet ederken anlattı herif arabayı alırken de bir dünya pazarlık yapmış, yok çocuğum var işte bu araba da genişmiş, param bu kadar var binmeye düzgün bir araba arıyorum falan filan 2 bin lira ucuza almak için.
    Ama serbest piyasa tabi ya 58.5 az bile daha fazla yazsın, nasıl olsa tofaşlar 30 bin lira o da iteler birine oturduğu yerden iki günde 15 bin lira kar tertemiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın da bunun adı serbest piyasa değildir. karaborsa piyasda iş yapmaktır. serbest piyasada yeterli mal ve hizmet olur, üretim olur, satış olur, en önemlisi de tüketici lehine rekabet olur. örneğin ülkemizde sabit internet hizmetini bir tek türk telekom ve onun anlaşmalı kendi şirketleri veriyor. şu sıralar da istediği fiyatı çakıyor. bu mu serbest piyasa?

arkadaş iyi niyetle konu açmış. istese abisi de 60 derdi bu furyaya katılırdı. Ama forumda bile baya bi şark kurnazı alsatçı tayfası var. insanlarımızın bu mal ve kar hırsını ancak bir avuç toprak doyurur.
  • Aynı motoru kullanan 2005 model Mitsubishi Colt 1.5 ler 56binden başlıyor. Kusura bakmayın da siz aracı bedava vermişsiniz.

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam ilanı açmadan önce biz de sahibindende bizim arabaya denk araçlara ortalama ne kadar fiyat yazmışlar piyasası ne durumda diye baktık, ama piyasa öyle bir garip ki 40 binden başlayıp 60-65 bine kadar bizimkinden daha kötü durumda olanlar bile vardı.

Yani dediğiniz gibi yazıcak olduktan sonra 50-60 da yazılır.Ama forumdaki düşünceleri görünce gerçekten milletteki bu aç gözlülüğe herifin az bile yazdığını anlamış olduk.
    Şimdi dediğim gibi ev bakıyoruz 1+1 kulübe gibi evlere istenen paralar da araba piyasasından hiç farklı değil
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Baktım dediğiniz araçlara olsa olsa 30 bin lira edecek arabalar, yok sıfır araçlar şu kadarmış yok her şey pahalılandı falan hikaye bunlar, arabada her sene daha çok eskiyor, yol yapıyor, yaşlanıyor.
    Ama kafalar aynı tabi serbest piyasa, nasıl olsa sıfır araç almaya gücü yetmeyen ikinci ele yönelecek mecbur, bizde elimizdekini ne kadar pahalıya geçirirsek o kadar iyi zaten piyasası böyle.
    Bunlar hep ders oluyor bana 10 sene kredi çeker sıfır alırım yine de bu çakallara para kazandırmam, oturduğun yerden 3 günde 15 bin lira kazanmak yok öyle.
  • Hani burası Muz Cumhuriyeti mi lan diyolar ya evet burası tam anlamıyla Muz Cumhuriyeti hiçbir devlet denetlemesi yok devlet halkın işine değil zenginin işine kaymak sürüyor. Bide halk buna karşı çıkmıyor malum kesimin tek dediği gaz kuyruğu ekmek kuyruğu daha 1 sene önce sebze kuyruğunda bekliyorlardı ve şu anda banka ATM kuyruğunda bekliyorlar. Demek istediğim halk ses çıkarmıyor. Benzine 2 haftada nerdeyse 1 TL zam geldi Fransa'da adamlar benzine 15 kuruş(Euronun kuruş karşılığını bilmiyorum)zam geldi diye sokaklara dökülduler tabi bu tek sebep değil ama halkın ses çıkarması gerek. Birileri de ses çıkarınca vatan haini ilan ediliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Çok doğru yazmışsınız hocam.

Durumu normal karşılayan insanların ne şartlarda para kazandıklarını merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarışN

Hocam ilanı açmadan önce biz de sahibindende bizim arabaya denk araçlara ortalama ne kadar fiyat yazmışlar piyasası ne durumda diye baktık, ama piyasa öyle bir garip ki 40 binden başlayıp 60-65 bine kadar bizimkinden daha kötü durumda olanlar bile vardı.

Yani dediğiniz gibi yazıcak olduktan sonra 50-60 da yazılır.Ama forumdaki düşünceleri görünce gerçekten milletteki bu aç gözlülüğe herifin az bile yazdığını anlamış olduk.
    Şimdi dediğim gibi ev bakıyoruz 1+1 kulübe gibi evlere istenen paralar da araba piyasasından hiç farklı değil
    Ben 2013 yılında 16bine satmıştım. 1-2 yıl sonra da 19500e satıldığını öğrendim. Dediğiniz gibi etsin etsin 30bin etsin ama hayır.

Bunla alakalı daha önce de yazdım oransal olarak en büyük artış 50-60bine kadar olan araçlarda oldu. Colt fiyatlarını anlamak için otomatik getz, Clips, eski kasa i10 ve i20 gibi araçların fiyatına bakın çaldırmamak elde değil.

Bir arkadaşıma 2013 model araç aldık. 140bine aldı, binici olduğu için 2500tl masraf yaptı ancak şanzımana alışamadı. Haftaya satışa koyacak. 1 ay daha yeni oluyor ama emsal araçların fiyatı 160 bin olmuş. Şimdi arkadaşım ne yapsın? Bana diyor ki aldığım fiyattan sana vereyim. Dedim deli misin senin araban değerlenmedi, belki değerini korudu. Almak istediği diğer araçlar daha da artmış.

O nedenle sizden alanlar karda olmayacak, siz ise zarardasınız çünkü bu zalim piyasa iyi niyetli insanların sırtından geçinerek bu hale geldi.

Sıfır almaya gittiğinizde de temsilci size liste fiyatı 192bin olan aracı aksesuarlar ile 200bine alabileceğinizi ve teslim tarihine kadar her zamdan etkileneceğinizi söyleyince anlayacaksınız ki bundan kaçış yok. Haziranda Honda civic eco elegans 192bindi, 200e sipariş vermiş olsak Ağustos’ta teslim alırken muhtemelen 220ye çıkacaktı araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: BarışN

Alnında al satçı yazsa keşke de ayıklayabilsek ama maalesef öyle bir şansımız yok.
    Bir haftada 15 bin lira mı koydu değerinin üzerine 13 yaşında araba.
    Hocam belki de siz piyasasinin alina verdiniz.
    Ki buyuk ihtimal oyle. Lancer bir gunde satildiysa demekki fiyati uygunmus.
  • 1 hafta önce 145 bine sattığım aracı 165e ilana koymuşlar

• Foruma bak arkadaş herkes al satçı burda
  • sadece araba olsa yine iyi. her şeyin al satçısı var ülkede. al satçılar al satçılara satıyor sonra onlar tekrar satıyor. gerçek kullanıcıya geçemiyor bile bisiklet ilanlarına bakıyorum bir kişi 10-15 bisiklet toplamış onları satıyor fiyatları coşturmuş. satabiliyor mu onu merak ediyorum. lastiklerini parlatıp ilan açıyor.
  • Siz 60 binden ilan verip satsaydınız????
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.