Şimdi Ara

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
133.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baran6302

http://www.lg.com/ru/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LE5300&matchedModelCode=2400001562&searchEngineModelCode=42LE5300&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile#

son yazılım 3.3.26 lg rus sitesinde var ben bunu kullanıyorum sorun yok.güncelleme yapmak için dosyayı indir flash belleğe LG_DTV adında boş klasör aç bu klasörün içine çektiğin dosyayı sıkıştırma programından çıkar içine at sonra tv yi kapat usbden flash belleği tak tvyi aç güncelleme başlayacak.kolay gelsin.

burada arakasım anlatmıs bende yaptım son sürümle kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok bütün ayarlar yerinde duruyor

• teşekkürler.bu güncellemeden sonra x264 formatlılarıda açmaya başladımı?çünkü bende bazı bu türdeki filmleri açmıyor
  • 32" olanlaran aldım ben de bir hafta kadar önce. VGA ekran kartımın DVI çıkışı bozulduğu için Vga kablo ile bağladım. İlk başta LG TV olarak tanıyordu windows 7 sonra ne olduysa tanımamaya başladı. Ayrıca maksimum 1600*1200 çözünürlükte kullanabiliyorum. TV'yi tanıdığı sırada 1920*1080 çözünürlükte kullanabiliyordum. Sanırm VGA kablodan dolayı maksimum bu çözünürlüğe çıkabiliyorum. Ayrıca pc TV'yi tanımadığı için TV menüsünde RGB seçeneği silik görünüyor. Önceden silik değildi. VGA kablo ile bağlayıp da TV'sini pc'ye tanıtan, benim yaşadığım sorunu yaşamayan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: retchop
    32" olanlaran aldım ben de bir hafta kadar önce. VGA ekran kartımın DVI çıkışı bozulduğu için Vga kablo ile bağladım. İlk başta LG TV olarak tanıyordu windows 7 sonra ne olduysa tanımamaya başladı. Ayrıca maksimum 1600*1200 çözünürlükte kullanabiliyorum. TV'yi tanıdığı sırada 1920*1080 çözünürlükte kullanabiliyordum. Sanırm VGA kablodan dolayı maksimum bu çözünürlüğe çıkabiliyorum. Ayrıca pc TV'yi tanımadığı için TV menüsünde RGB seçeneği silik görünüyor. Önceden silik değildi. VGA kablo ile bağlayıp da TV'sini pc'ye tanıtan, benim yaşadığım sorunu yaşamayan var mı acaba?

ben vga ile bagladım bir sorun olmadı.çözünürlüğüyle fln oynamadım taktıgmda ne gosterdiyse onu kullanıyorum.hatta dün tivibu üzerinden laptopu vga ile tvye baglayarak sampiyonlar ligi finalini izledim.bnde de 32ligi var bu arada tvnin

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: retchop
    32" olanlaran aldım ben de bir hafta kadar önce. VGA ekran kartımın DVI çıkışı bozulduğu için Vga kablo ile bağladım. İlk başta LG TV olarak tanıyordu windows 7 sonra ne olduysa tanımamaya başladı. Ayrıca maksimum 1600*1200 çözünürlükte kullanabiliyorum. TV'yi tanıdığı sırada 1920*1080 çözünürlükte kullanabiliyordum. Sanırm VGA kablodan dolayı maksimum bu çözünürlüğe çıkabiliyorum. Ayrıca pc TV'yi tanımadığı için TV menüsünde RGB seçeneği silik görünüyor. Önceden silik değildi. VGA kablo ile bağlayıp da TV'sini pc'ye tanıtan, benim yaşadığım sorunu yaşamayan var mı acaba?

ben vga ile bagladım bir sorun olmadı.çözünürlüğüyle fln oynamadım taktıgmda ne gosterdiyse onu kullanıyorum.hatta dün tivibu üzerinden laptopu vga ile tvye baglayarak sampiyonlar ligi finalini izledim.bnde de 32ligi var bu arada tvnin

Peki kontrol edebilir misiniz? Çözünürlük ne görünüyor sizde şu an? Ve ekran olarak Genel PNP olmayan monitör mü yazıyor ekran çözünürlüğüne tıkladığınızda?

• arkadaşlar sonunda bende lg mi hd ile tanıştıracağım bakalım görüntü olarak ne farkedecek bekleyip göreceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

arkadaşlar sonunda bende lg mi hd ile tanıştıracağım bakalım görüntü olarak ne farkedecek bekleyip göreceğim

Baya farkedecek, artık HD yayınları izledikten sonra SD yayınları izleyesim hiç gelmiyor benim
  • bugün aradılar bakalım yarın göreceğiz farkı . Teledünya nın hatları fiberoptik olduğu için daha iyidir falan diyenler olmuş bakalım nasıl olacak
    quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

arkadaşlar sonunda bende lg mi hd ile tanıştıracağım bakalım görüntü olarak ne farkedecek bekleyip göreceğim

Baya farkedecek, artık HD yayınları izledikten sonra SD yayınları izleyesim hiç gelmiyor benim

• quote:

bugün aradılar bakalım yarın göreceğiz farkı . Teledünya nın hatları fiberoptik olduğu için daha iyidir falan diyenler olmuş bakalım nasıl olacak
    quote:

quote:

Aslında bir fark yok çok da. SD yayında küçük ekran CRT'de aldığın görüntüyü alacaksın. Tabi ekran boyutu büyüdüğünden çok hoş gözükecek. Full HD 16:9 büyük ekran tv'nin hakkını vermiş olacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Aslında bir fark yok çok da. SD yayında küçük ekran CRT'de aldığın görüntüyü alacaksın. Tabi ekran boyutu büyüdüğünden çok hoş gözükecek. Full HD 16:9 büyük ekran tv'nin hakkını vermiş olacaksın.

Sd yayınlar 16:9 formatında olmadığı için tüplü tv'deki gibi görüntü alınamıyor diye biliyorum.(hd uydu alıcıya rağmen)Tabi hd yayınlar hem 16:9 olduğundan hem de hd olduğundan çok iyi gözüküyormuş.
  • HD izleerken en iyi mod hangisi sizce ? orda 4-5 mod var 16:9 widescreen ..vs farkediyor mu onlar ? ben en çok national wild channel varmış ona çok güzel diyorlar onu merka ediorm
    quote:

quote:

bugün aradılar bakalım yarın göreceğiz farkı . Teledünya nın hatları fiberoptik olduğu için daha iyidir falan diyenler olmuş bakalım nasıl olacak
    quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: onurdavran

quote:

Sd yayınlar 16:9 formatında olmadığı için tüplü tv'deki gibi görüntü alınamıyor diye biliyorum.(hd uydu alıcıya rağmen)Tabi hd yayınlar hem 16:9 olduğundan hem de hd olduğundan çok iyi gözüküyormuş.

Platform kanallarının SD'leri de 16:9. Moviemax, dizimax bir ara disney ch. da yaptı ama hemen vazgeçti. Sinema TV SD kanalları 16:9 muydu şu an hatırlayamadım ama sanırsam onlar da 16:9.

ATV haber de 16:9 ama nedense bir tuhaf 16:9 tam sorunu anlayamadım. Orijinal yayın seçildiğinde 4:3 pozisyon alıyor ama yayın bozuluyor 16:9 olduğundan. 4:3 yayın içinde 16:9 vermeleri gibi tarif edemediğim bir durum var o kanalda.

• CNBC-e'de bazı dizilerde dil seçimi yapılabiliyor.Acaba dil seçiminde olduğu gibi 4:3 ve 16:9 seçiminin yapılabileceği bir teknoloji yok mu?Böyle bir şey olsa çok güzel olurdu.HD yayın yapmaları hayal de bari 16:9 yayın yapsalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurdavran

CNBC-e'de bazı dizilerde dil seçimi yapılabiliyor.Acaba dil seçiminde olduğu gibi 4:3 ve 16:9 seçiminin yapılabileceği bir teknoloji yok mu?Böyle bir şey olsa çok güzel olurdu.HD yayın yapmaları hayal de bari 16:9 yayın yapsalar.

Yok ama cnbc-e ve e2'de zoom ile üst ve alt siyah barları yok edip tam ekran yapabilirsiniz. Yanlardan çok az kayıp oluyor ama tam ekran da oluyor.
  • bende de LE5300 modeli var , tek sorunum şu ki trumotion özelliğini(100hz) açtığım zaman hareketsiz sahnelerde görüntü çok iyi ancak hareketli sahneler olduğu zaman, mesela hareket eden bir insan vs. insan kafalarının etrafında bir bulanıklık görünüyor, bu da sanırım tr.deki yayının 50 hz. olmasından kaynaklanıyor, arkadaşımın cihazı philips ona danıştım aynı şeyin onda da olduğunu söyledi, kendi tv'mde bunu yok etmenin yolunun tru motion özelliğini kapatmak olduğunu gördüm , ancak kapatınca da o hareketsiz sahnelerdeki kaliteyi tutturamıyorsunuz, titreme artıyor , trumotion özelliğini açmak o titremeyi yok ediyor, daha pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor ama hareketli sahnelerde sorun oluyor, philips bdp2800 bluray player'da full hd bluray film oynattım yine aynı sonucu elde ettim, bluray playerın video çıkışını 1080p/24hz olarak ayarlamıştım , akşam bunu değiştirip sadece 1080p seçeneğini seçeceğim bakalım ne oalcak belki düzelme şansı olabilir. Ayrıca trumotion ayarını düşük ve 1 olarak deneyeceğim, belki bu da derdime derman olabilir, Bu konuda bilgisi olanlar ve aynı sorunu yaşayanlar varsa veya çözümünü bilenler varsa paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.
    Forumun ilk sayfalarında bir arkadaş, bluray filmi trumotion özelliği açık olarak oynattığı halde görüntünün akıcılığında hiçbir problem yaşamadığını belirtmişti, ancak ben bu performansı alamadım, belki bir püf noktası vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indyjr -- 7 Haziran 2011; 13:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indyjr

bende de LE5300 modeli var , tek sorunum şu ki trumotion özelliğini(100hz) açtığım zaman hareketsiz sahnelerde görüntü çok iyi ancak hareketli sahneler olduğu zaman, mesela hareket eden bir insan vs. insan kafalarının etrafında bir bulanıklık görünüyor, bu da sanırım tr.deki yayının 50 hz. olmasından kaynaklanıyor, arkadaşımın cihazı philips ona danıştım aynı şeyin onda da olduğunu söyledi, kendi tv'mde bunu yok etmenin yolunun tru motion özelliğini kapatmak olduğunu gördüm , ancak kapatınca da o hareketsiz sahnelerdeki kaliteyi tutturamıyorsunuz, titreme artıyor , trumotion özelliğini açmak o titremeyi yok ediyor, daha pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor ama hareketli sahnelerde sorun oluyor, philips bdp2800 bluray player'da full hd bluray film oynattım yine aynı sonucu elde ettim, bluray playerın video çıkışını 1080p/24hz olarak ayarlamıştım , akşam bunu değiştirip sadece 1080p seçeneğini seçeceğim bakalım ne oalcak belki düzelme şansı olabilir. Ayrıca trumotion ayarını düşük ve 1 olarak deneyeceğim, belki bu da derdime derman olabilir, Bu konuda bilgisi olanlar ve aynı sorunu yaşayanlar varsa veya çözümünü bilenler varsa paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.
    Forumun ilk sayfalarında bir arkadaş, bluray filmi trumotion özelliği açık olarak oynattığı halde görüntünün akıcılığında hiçbir problem yaşamadığını belirtmişti, ancak ben bu performansı alamadım, belki bir püf noktası vardır.

Bu gayet normal, diğer markaların televizyonlarında da ayn şeyi gördüm ben, sonuçta 100 veya 200 HZ moduna aldığın zaman hemen hemen aynı görüntü ortaya çıkar. Sana tavsiyem, truemotion ayarlarını manuel e alarak blur ayarını biraz kısman, jitter/jutter gibi yazan ayarı da 6-7 de tut. Ben öyle kullanıyorum.

• Tv yi yeni aldım , durmadan araştırıyorum. çözmeden içim rahat etmeyecek anlaşılan
    Dts sesi çözmediğini öğrendik :). Peki logitech z 5500 alsam optik kablo ile tv ye bağlasam bu tv sesi çözdemedende olsa aktarırmı.Sonuçta logitech dts yi çözüyor.Yani bu sorunu böyle halledebilirmiyim, yoksa illa bir tane hdmediaplayermi almak gerekiyor
  • x264 formatlı filmlerin bazılarını okuyor bazılarını okumuyor.bu sorun neden dolayı olabilir?
  • birde ses sistemimde optik çıkış olduğu halde optik kalbo ile tvye bağladığımda ses alamadım.bunu daha öncede sormuştum ama cevap gelmemişti
  • Ben de güncelleme yaptım çok bir fark göremedim açıkçası ama ses daha alçak çıkmaya başladı. sebebini henüz bulamadım bu sorunu yaşayan başkası var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.