ya arkadaşlar ben acaip kararsız kaldım şimdi ya :) 100 lerce fikir var burda :) ne yapacağımı şaşırdım. ben normalde sony ve philips den vazgeçmeyen bi adamımdır fakat burda lg ve panasonic gibi markalardan söz ediliyor. benim durumumu açıkayım sizlere; günde yaklaşık 10-12 saat çalışacak , bilgisayar girişi olan, hd film izlenebilecek, 1080p yi destekleyen, olursa fullhd makbuldur olmazsa hdready e razıyım ve birde 82 ekran omalı ve ayrıca da maksimum 2.000 ytl olmalı :) Şimdi bu özelliklerde sanıyorum en mantıklısı lcd heralde ?? plazma derseniz neden ? ayrıca hangi markayı tercih etmeliyim sizce ? bu özelliklerde en iyi çözünürlükte hangi markanın hangi modeli var ? benim kafamda philips 82 ekran lcd vardı arkasından ışık falan vuruyordu amblight özelliğiymiş göz yormuyormuş çok hoşuma gitmişti fakat kararsız kaldım ya. siz ne dersiniz ?? birde ben uydu kullanıyorum sanıyorum bununda etkisi var. ayrıca buna hd uyum sağlayabilecek bir dvd/divx player da almak lazım :)
Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler. Saygılar...
82 ekrana 2 bin ytl verilir mi, al bir sony 40d3500 full hd 2100 ytl'ye bak keyfine...
quote:
Orjinalden alıntı: gokhancin166
Arkadaşlar Lcd Plasma için bende yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle farkları sıralıyım.
1- Plasma 60.000 Lcd 70.000 saat ömür. 2- Lcd'de renkler doğala daha yakın ve parlak. Özellikle ana renkler ve beyaz. 3- Plasma Lcd'den daha fazla elektrik harcıyor. 4- Plasma daha fazla ısı yayıyor. 5- Lcd'de yansıma yok. (Benim en sevdiğim özellik.) 6- Lcd'nin çözünürlükleri yüksek.
Bunların dışında şunları söyleyebiliriz.
Plasmada geçişler biraz daha yumuşak ama o kadar da farkedilir değil.
Bence kesinlikle lcd tv almalısın heleki high defination (HD) yayın geldiken sonra pişman olmak istemiyorsan. Ancak şöyle bir sorun varki LCD lerde 106 ekranlar biraz pahalı ama 94 ekran işini görürse kesinlikle lcd almalısın.
Gelelim marka ve model seçimine. TV alırken iyi araştırmalısın özellikle teşhiri büyük bir mağazaya gidip ürünleri yan yana görmek en iyisi. Şimdi lcd alacağından yola çıkalım.
Alacağın markalar Philips, panasonic, sony, samsung olsun. Karar vermek biraz zor olacaktır çünkü her firmanın kendi teknolojileri var mesela philips'te pixel plus diye bir teknoloji var diğer markalarda buna keza. Ama şunu söylemeliyimki lcd işinde philips biraz daha iyi özellikle en iyisini arıyorsan philips 9830,'u görmeni tavsiye ederim. Sony yeni bravia serileride güzel birde panasonic ve samsungun ürünleri iyi ama panasonicin ürünleri çok sağlam. Ben sana philips'i tavsiye ederim özellikle bütçe yetiyorsa 9830 modeline bak olmazsa 7320 modelini düşünebilirsin. Ama plasma alacaksan tekrar yazışırız.
Ben sana bizim firmanın sitesini vereyim ordan bi göz at.
Kesinlikle katılıyorum... 3 Senedir o zamanların high-end ürünü philips 42pf9966 yı kullanıyorum... Ps3 bağlıyorum, sonuç berbat, sd tv görüntüsü soluk... Hiç kimse pioneer, panasonic demesin onlar da hemen hemen aynı... Kışın kalorifer gibi hizmet veriyor sağolsun. Işığı ayna gibi yansıtıyor. Bu yansıma olayına çok az panasonic çare bulmuş gibi görünsede hala var... LCD alın... Özet bu...
plazma mı ,lcd mi çok tartışıldı ama bu tartışmayı yeniden başlatmak gerekli bence.çünkü ne lcdler eski lcd ne de plazmalar eski plazma.yeni jenerasyonlar eski dezavantajlarını giderdiler.bu yüzden yeni model kullananlar bu tartışmaya girip görüşlerini yazsınlar ve insanlar doğru yönlendirilsinler.yani ' plazmanın ömrü kısa,çok enerji harcıyor,çözünürlüğü düşük yada lcdlerin tepkimesi düşük' gibi görüşler artık geçmişte kaldı gibi geliyor bana.
quote:
Orjinalden alıntı: murattici
ya arkadaşlar ben acaip kararsız kaldım şimdi ya :) 100 lerce fikir var burda :) ne yapacağımı şaşırdım. ben normalde sony ve philips den vazgeçmeyen bi adamımdır fakat burda lg ve panasonic gibi markalardan söz ediliyor. benim durumumu açıkayım sizlere; günde yaklaşık 10-12 saat çalışacak , bilgisayar girişi olan, hd film izlenebilecek, 1080p yi destekleyen, olursa fullhd makbuldur olmazsa hdready e razıyım ve birde 82 ekran omalı ve ayrıca da maksimum 2.000 ytl olmalı :) Şimdi bu özelliklerde sanıyorum en mantıklısı lcd heralde ?? plazma derseniz neden ? ayrıca hangi markayı tercih etmeliyim sizce ? bu özelliklerde en iyi çözünürlükte hangi markanın hangi modeli var ? benim kafamda philips 82 ekran lcd vardı arkasından ışık falan vuruyordu amblight özelliğiymiş göz yormuyormuş çok hoşuma gitmişti fakat kararsız kaldım ya. siz ne dersiniz ?? birde ben uydu kullanıyorum sanıyorum bununda etkisi var. ayrıca buna hd uyum sağlayabilecek bir dvd/divx player da almak lazım :)
Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler. Saygılar...
yok mu bi yardım edecek
arkadaşlara ben de katılıyorum bu tartışmayı güncellemek gerekir. bu gün eski yorumları gözden geçirdim de cihazlar açısından çok farklılıklar var. yorumları bekliyoruz.
arkadaşlar, bu konuda yorum yapmaya artık gerek kalmamıştır.
çünkü firmaların gelecek ile ilgili yaptıkları yatırımlar olsun, piyasaya sürdükleri ve sürmeye hazırlnadıkları teknolojiler vs olsun ve ayrıca dünyada devam satışlar bazında durum incelendiğinde bu tartışma 3 sene öncesi için kabul edilebilir bir tartışmadır. sonuçları belli olmuş bir konuda tartışmak artık yersizdir.
ancak istenirse sadece durum tespiti yapılabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: sosyalcan
arkadaşlara ben de katılıyorum bu tartışmayı güncellemek gerekir. bu gün eski yorumları gözden geçirdim de cihazlar açısından çok farklılıklar var. yorumları bekliyoruz.
60.000 saat ömrü.günde 8 saat izlense 20 yıla denk geliyor.ayrıca plazmalar gerçek renk 24 bit verirler.lcd de 24 bit vermek için 3 pikseli toplarlar.8+8+8 tarzında.plazmalarda izleme açısı yok.piksel gecikme süresi yok.parlaklık deli boyutlarda.siyah rengi tam siyah verir(lcd deki gibi gri tonunda değil).
burdaki yorumlardan yola çıkarak sanırım plasma alacağım.. model de muhtemelen lg 42pg200r olacak. fiyatı da 1600 ytl civarı.. yani sonuçta bütün kriterleri yanyana koyunca ilk sırada maddiyat geliyor.. arada çok az görüntü farkları olan aletler hepsi.. hepimizin geldiği yer tüplü tv ler.. plasma lcd deyince hepimiz, kendi gözümüzle sokakta bakarken etrafı nasıl görüyorsak o görüntüyü istiyoruz tv de... ama böle değil.. o zaman kalite markalar arasında boyutu büyük fiyatı en makul olanı almak en makulu.. 2000 ytl üstüne çıkmamak lazım 42 inch plasma için..
butun yorumları okudum herkes farklı farklı yazıyor...philps sony ve panasonic plasma kullanmıs biri olarak sunu diyebilirim (yaklaşık 10 senelık goz alışkanlıgı diyelim) hangı tvyı alırsanız alın goreceksınız hepsınde sızın hosunuza gıdecek farklılıklar olacaktır bir yere kadar !!!fakat hic biri icinde bu mukemmeldi diyemezsiniz cunki farklı mesela dvd ızlerken bu sefer tv goruntusu ustun performansa ulasmıyor dıgerınde tv ıyıyken dvd fılmde gecıslerde sorun yasıyorsunuz dıgerınde renkler daha yumusakken bir diger markada keskin ve göz yorucu..bu yuzden tavsiyem ucuz bir urun alın bunu hep dıyorum bence seg plazmalar ulkemız yayınları ıcın cok cok kalıtelı ve yeterli belırtıgım 3 farklı urunle seg plazmayı kıyasladıgımda cıplak gozle ızleyerek sunu gordum kesınlıkle dıgerlerıyle performans ve goruntu olarak bariz farklılıklar yok.dıyeceksınızkı panasonickle seg ne alaka alakası şu ulkemızın tv yayınları belli alt yapı sıstemı belli hd ızlerım dıyorsanız zaten kanallar belli 3-5 kanal..bluray hd fılm ızlerım dıyorsanız goruntusu meshur modellerden hıc asagı kalır yanı yok...hatta panasonicten daha kaliteli görüntü veriyor en azından benim kullandıgım seri icin cunki film modu yok keskin detaylarda renkler rahatsızlık verebılıyor.lcd dıyorsanızda oyun oynayanlar ıcın alınabılır tv ıcınse sizi fazla memnun etmez.2009 serilerinde nerdeyse butun cıkacak serilerde tv kalitesi yukseltılmıs hatta cogu fırma extra medya alıcıları eklemısler.onlarda farkında lcd de tv yetersızlıgının. saygılar
1 hafta once samsung 106 ekran plazma aldık...1600 ytl ye....gercekten goruntu kalıtesı cok guzel....daha cok sd yayınlar ıcın kullanılacak bu yuzden dogru bır tercıh yaptıgımızı dusunuyorum.... bırde samsunglar tasarım konusunda dıger markalardan bıraz onde.... yanlız 380w lık bır elektrık harcıyor....bunu almadan once bılmıyorudum:))) gerçi önümüz kış odanın ısınmasına katkıda bulunacktır...dogal gaz bu kadar zamlanmısken plazma ıle ısınacagız..:)))
42' Toshiba Lcd Elektrik tüketimi 202W...
Neredeyse iki kat tüketim.Alırken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir özellik bence.
samsung panelli seg plazma, 315 waat elektrik tüketmektedir...
quote:
Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT
samsung panelli seg plazma, 315 waat elektrik tüketmektedir...
aldıgınız lüx tuketim eşyası elektrikli ısıtıcı degil bunu dusunerek alıyorsanız biraz daha bekleyin 2009 da cok az sarfiyatlı lcdler cıkacak.7000 dolardan baslayan fiyatlarla !!!o paraya iyi bir az enerji tuketen lcd alabilirsiniz :).elektrıgı dusnuyorsunuzda sigara icerken ayda zehire kac lira veriyorsunuz onuda aslında dusunmek lazım.plazma yada lcd nin aylık masrafı en fazla 20 ytl !!!siagara icenler hersene yeni bir lcd alabilirler basit bir hesapla ortaya cıkar. kusura bakmayın sigara karsıtı biri olarak aklıma geldi. saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: olcay1414
42' Toshiba Lcd Elektrik tüketimi 202W...
Neredeyse iki kat tüketim.Alırken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir özellik bence.
200-400 watt günde 8 saat ile ayda 6-7 ytl civarı farkeder...
quote:
Orjinalden alıntı: gunhan
60.000 saat ömrü.günde 8 saat izlense 20 yıla denk geliyor.ayrıca plazmalar gerçek renk 24 bit verirler.lcd de 24 bit vermek için 3 pikseli toplarlar.8+8+8 tarzında.plazmalarda izleme açısı yok.piksel gecikme süresi yok.parlaklık deli boyutlarda.siyah rengi tam siyah verir(lcd deki gibi gri tonunda değil).
Panasonic 11 nesil plazmalarda panel ömrünü 100.000 saate çıkardı. Ayrıca 0.001 milisaniye tepkime süresi ve 1.000.000 a kadar dinamik kontrast özellikleri bile var. Lcd teknolojisi gelişirken plazma da ilerlemeye devam ediyor
Bende oyun internet derdi tasası olmadığı için.Sadece uydu alıcıdan kanallarımı izlemek için Plazmayı seçtim.Hemde fiyat olarak uygun kalite belli. LG nin son plazmaları 310 w a kadar geriledi.Ayda yaksa yaksa 10-12 lira yakar her gün 8-10 saat izlenirse.
Plazma mı, LCD mi? Plazma ya da LCD televizyon almak isteyip, hangisinin daha iyi olduğuna bir türlü karar veremeyen tüketicilere rehber olmak için bir araya gelen üç düz ekran panel üreticisi Panasonic, Hitachi ve Pioneer bir internet sitesi kurdu. Sitede, plazma ve LCD konusundaki yanlış bilgilere açıklık getirilirken, bağımsız Synovate araştırma şirketinin araştırmasından elde edilen verilerden yola çıkılarak, tüketicilerin bu iki teknolojinin hangi durumlarda en iyi sonucu verdiği konusundaki düşüncelerine yer veriliyor. Sitede ayrıca plazma ve LCD televizyonlar, tepki zamanı (hareket), izleme açısı, ekran yanığı, enerji kullanımı, kullanım ömrü, üretimin aynı kurumda olması açısından karşılaştırılıyor. Karşılaştırmalardan bazıları şöyle:
Tepki zamanı: Plazma TV’ler herhangi bir keskinlik veya detay kaybı yaşamadan hareketli objeleri görüntüleyebilirler. Plazma teknolojisi her pikselin bir imaj üretebilmesi için sadece bir pulsa ihtiyaç duyduğu için tepki zamanı nerdeyse bir andır.
LCD teknolojisi piksellerin, aktiften inaktif hale ve sonra yine aktif hale geçerek tek bir tepki döngüsü tamamlarlar. Tepki zamanları 4 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişir. En hızlı LCD ekranlar dahi belli bir miktar hareket bulanıklığı yaşayabilirler.
İzleme açısı: Plazma TV’ler, ışığı doğrudan ekran hücrelerinden veya piksellerinden yaymaları sayesinde, renkte ve kontrastta ciddi herhangi bir kayıp olmaksızın çok geniş açılardan izlenebilirler. Bununla birlikte, LCD pikselleri arkalarındaki bir ışık kaynağından ışık aldıkları için LCD ekranlar 45 derece kadar küçük açılarla izlenseler dahi kontrast ve renk kaybı yaşabilirler.
Ekran yanığı: Ekran yanığı bazı TV’lerde parlak bir imaj elementi, bir kanal logosu gibi, uzun süre için ekranda kalırsa oluşabilir. İlk zamanlarda, plazma TV’ler ekran yanığına maruz kalıyorlardı. Bununla birlikte bu konu ekran koruyucu sistemleri ve büyük fosfor gelişmeleri sayesinde büyük oranda giderildi. Artık plazma TV’de bilgisayar oyunları oynayabilir veya logo ağırlıklı kanalları çeşitli statik imajların ekranda uzun zaman kalmasından kaygılanmadan izleyebilirsiniz.
Enerji kullanımı: Plazma TV’ler LCD’lere göre daha fazla güç kullanmazlar. Eğer her teknolojinin nasıl çalıştığına bir bakarsanız çok anlamlı bir gerçektir bu. Plazma TV’ler örneğin, bir pikselin aydınlanması için tek bir plazma hücresinin ateşlenmesine ihtiyaç duyar. Plazma piksellerinde karanlık, onlara giden gücün kesilmesi ile temin edildiğinden, plazma TV’ler nispeten daha az enerjiyle karanlık görüntüleri oluşturabilirler. LCD’ler ise, sürekli yanan arka ışık kullanımları dolayısıyla, görüntünün karanlık veya aydınlık olmasına bağlı olmaksızın, her zaman sabit enerji kullanırlar.
Kullanım ömrü: Plazma TV’ler gerçekte LCD TV’lerin kullanım ömürlerinin en azından yarısına sahiptirler. Her iki TV de, orijinal parlaklıklarının yarısından fazlasını kaybetmeden önce en azından 60.000 saatlik bir ömür sunarlar. Bu da günde altı saatlik bir izleme ile 27 yıla denk gelir. Plazma ekranlar gerçekte kullandığınız görüntü ayarlarına bağlı olarak daha uzun süreli kullanılabilirler. Örneğin, kontrastı düşük tutarak plazma ekranın ömrünü potansiyel olarak uzatmış olursunuz.
Üretimin tamamının aynı kurumda olması: Eğer bir TV farklı firmalardan gelen bileşenleri kullanarak üretiliyorsa, bu bileşenlerin bir araya gelişi ve çalışması, aynı tek bir üreticide tüm parçaların üretildiği bir TV’ye kıyasla aynı kalitede olmayacaktır. Genelde, Plazma TV’ler tek bir firmada geliştirilip üretilmeye daha meyillidirler. Diğer taraftan LCD TV’ler genelde çeşitli üçüncü taraf firmaların parçalarını kullanarak imal edilmektedirler. Daha da kafa karıştırıcı olacak şekilde, LCD TV’ler geleneksel olarak fason olarak üretilmektedirler. Yani bazı firmalar bunları başka üreticilerden satın alır ve kendi markalarını bunların üzerine koyarak satarlar. Dolayısıyla, aldığınız LCD TV’nin ekranındaki marka, ürünün ana kısımlarını imal eden üretici firma olmayabilir. Plazma ekran aldığınızda hemen her zaman, size en iyi izleme tecrübesini yaşatmak için söz konusu teknolojinin ürün üzerinde yer alan markanın firması tarafından spesifik olarak geliştirildiğinden emin olabilirsiniz.
Simdi yeni nesil plazmami(full hd 1.000.000 kontrast vs) yoksa yeni nesil lcd tv mi daha iyi iyice aklim karisti bunlari okuyunca.
arkadaşlar bu konuyu okuyunca kafam karıştı lcd mi plazma mı? çok kararsız kaldım... ben lig tv ve digi kullanıyorum uydu olarak, hatun için normal kanalları seyredecek bir tv arıyorum yardımlarınızı bekliyorum.. lcd de 82 ekranlara yoğunlaşmıştım, fiyatları 1300 ile 1700 arası idi.. hepsi 1920X ve en düşüğü 10000/1 kontrast hatta sharp çok hoşuma gitmişti ne önerirsiniz??