Şimdi Ara

42' Plazma mı Lcd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
48.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz 106 ekran plazma veya LCD alacağız hangisini tavsiye ederisiniz?
    marka olarak en iyi marka hangisi sizce?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• lg ler gzl ekran kalıtelerı fln gecen gun tvde ızledım genel olarak lcd tercıh edılıo satan kısılerde lcd tavsye edıolar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufuk___bey

biz 106 ekran plazma veya LCD alacağız hangisini tavsiye ederisiniz?
    marka olarak en iyi marka hangisi sizce?

LCD leri es geç arkadaşım. Plazmanın görüntüsü LCD de yok. LCD ler berbat görüntü kalitesini parlak görüntü ile telafi etmeye çalışıyor.

Kesinlikle Plazma.
  • 106 ekran alacaksanız plazma, ama 81 ekran yeter derseniz LCD. Çünkü 106 LCD ler çok pahalı.
  • burada ikisininde +ve - leri var sen karar vermen gerekir.

lcd ekran çözünürlülüğü çok daha yüksek (en büyük artısı)
    HDVD'lerde lcd TV daha başarılı.
    lcd 3.2 milyon plazma 6.4 milyon renk.
    plazma saat ömrü 30.000 saat yak 8-10 yıl kullanıma bağlı.
    lcd saat ömrü daha az.
    Plazma kontrastı fazla 1:10.000(lg)(plazma) 1:800 (lcd tv)
    Teknolojileri farklı.
    Renk derinliği Plazmada daha fazla ama hareketli sahnelerde kırılmaları rahatlıkla görebiliyorsun.
    Lcd fiyatı fazla.

eğer paran varsa ilk önce bir plazma al 2 yıla kadar muhteşem HDVD lcd'ler çıkar onlardan alırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: mediart

burada ikisininde +ve - leri var sen karar vermen gerekir.

lcd saat ömrü daha az.
    Teknolojileri farklı.
    Renk derinliği Plazmada daha fazla ama hareketli sahnelerde kırılmaları rahatlıkla görebiliyorsun.
    Lcd fiyatı fazla.

eğer paran varsa ilk önce bir plazma al 2 yıla kadar muhteşem HDVD lcd'ler çıkar onlardan alırsın

Birkaç noktayı düzeltmek istedim.
    Plazmaların saat ömrü Lcd Tv'lerden azdır. Lcd Tv lerin 65.000 saat kullanım ömrü vardır.
    Fakat yeni Plazma panellerde artık 60.000 saat kullanım ömürüne ulaşmışlardır ..

Ayrıca kontrast değerlerini karşılaştırmak yanlıştır aynı değerleri yansıtmazlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: endless

quote:

lcd saat ömrü daha az.
    Teknolojileri farklı.
    Lcd fiyatı fazla.

Plazmaların saat ömrü Lcd Tv'lerden azdır. Lcd Tv lerin 65.000 saat kullanım ömrü vardır.
    Fakat yeni Plazma panellerde artık 60.000 saat kullanım ömürüne ulaşmışlardır ..

Ayrıca kontrast değerlerini karşılaştırmak yanlıştır aynı değerleri yansıtmazlar.

Kontras değerlerini karşılaştırmak yanlış bunu biliyorum. Zaten teknolojileri farklı.
    Ama genel olarak plazmanın kontras değerlerinden dolayı daha canlı ve daha derinlikli görüntü vermektedir.

saat ömürleri için tam tersini biliyordum. Kendi Plazmamı alırken araştırmıştım.
    Demek yeni modellerde tam tersine döndü bu iş, yada bana satan adam salladı ben de inandım :(
    (zaten ben plazmayı aldığımda 82 den büyük lcd tv yoktu) Bilgi için sağol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl açıldı
    LED TV Toshiba mı Philips mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: endless

quote:

lcd saat ömrü daha az.
    Teknolojileri farklı.
    Lcd fiyatı fazla.

+10000. endless doğru söylüyor. LCD lerin ömrü plazmalardan fazla. Ama artık bunun bir önemi yok. 60000 saat ömürlü plazmalar var. Devamlı 24 saat açık olsa 8 sene kullanılır. Zaten plazmalar normal TV gibi kullanılmaz. Daha çok ev sinemasına dönük cihazlar. Günde en fazla 3 saat çalıştırılırlar tahminim.

O yüzden en iyisi Plazma TV.

• arkadaşlar bir de hangi markalar iyidir onlarıda söylerseniz sevinirim
  • arkadaşlar bir de hangi markalar iyidir onlarıda söylerseniz sevinirim
  • Arkadaşlar ben Pioneer 436 XDE modeli üzerinde 2 aydır araştırma yaptım ve bu modeli bizzat diğer markalar ile seyrettim üstüne tanımam dedim fakat bazı formlarda ekran da kalan logo izlerinden bahsediliyor bu konudada bilgisi olan ve bu markayı kullanan arkadaşlar veya bu model için kompetan arkadaşlar var ise cevaplasın lütfen çünkü hala daha kararsızım.
  • Ben LG plazma kullanıyorum. Benim ekranımdada logo izleri var. Bu bir sorun değil.
  • İyi bir kıyaslama için teknosa gibi büyük mağazalar gidin bakın , aynı görüntünün oynadığı birçok plazma yanyana bulunuyor.
    Şu marka çok iyidir demekte olmaz, her markanın da kendi içinde sınıfları var. Mesala samsung un çok beğendiğim plazmaları da var, beğenmediklerimde var.
  • Arkadaşlar Lcd Plasma için bende yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle farkları sıralıyım.

1- Plasma 60.000 Lcd 70.000 saat ömür.
    2- Lcd'de renkler doğala daha yakın ve parlak. Özellikle ana renkler ve beyaz.
    3- Plasma Lcd'den daha fazla elektrik harcıyor.
    4- Plasma daha fazla ısı yayıyor.
    5- Lcd'de yansıma yok. (Benim en sevdiğim özellik.)
    6- Lcd'nin çözünürlükleri yüksek.

Bunların dışında şunları söyleyebiliriz.

Plasmada geçişler biraz daha yumuşak ama o kadar da farkedilir değil.

Bence kesinlikle lcd tv almalısın heleki high defination (HD) yayın geldiken sonra pişman olmak istemiyorsan. Ancak şöyle bir sorun varki LCD lerde 106 ekranlar biraz pahalı ama 94 ekran işini görürse kesinlikle lcd almalısın.

Gelelim marka ve model seçimine. TV alırken iyi araştırmalısın özellikle teşhiri büyük bir mağazaya gidip ürünleri yan yana görmek en iyisi. Şimdi lcd alacağından yola çıkalım.

Alacağın markalar Philips, panasonic, sony, samsung olsun. Karar vermek biraz zor olacaktır çünkü her firmanın kendi teknolojileri var mesela philips'te pixel plus diye bir teknoloji var diğer markalarda buna keza. Ama şunu söylemeliyimki lcd işinde philips biraz daha iyi özellikle en iyisini arıyorsan philips 9830,'u görmeni tavsiye ederim. Sony yeni bravia serileride güzel birde panasonic ve samsungun ürünleri iyi ama panasonicin ürünleri çok sağlam. Ben sana philips'i tavsiye ederim özellikle bütçe yetiyorsa 9830 modeline bak olmazsa 7320 modelini düşünebilirsin. Ama plasma alacaksan tekrar yazışırız.

Ben sana bizim firmanın sitesini vereyim ordan bi göz at.

www.egemende.com

• bence DLP secenegini de bi gozden gecir.
  • samsung 40'' L61 modeli ve Sony 40'' V serisi LCD ler işini görür...

LCD TV ler kusursuza yakın bir görüntü sunarlar, yüksek çözünürlüklü çok çok kaliteli yayın ile verimli olurlar..
    40'' ve üzeri büyüklükteki LCD TV lerde TR şartlarında verim alamazsınız...Kalitesiz yayınların tüm kusurlarını ortaya çıkartırlar ,buna digiturk de dahildir.

32'' LCD alırsanız nispeten verimli olacaktır.
    42'' de ve 50'' de plazma tavsiye ederim, pioneer ve panasonic çok iyi ürünler çıkartıyorlar.
    50'' ve üzeri düşünüyorsanız , salonunuz büyük izleme mesafeniz yeterli ise DLP ve 3LCD den şaşmayın derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: miki

samsung 40'' L61 modeli ve Sony 40'' V serisi LCD ler işini görür...

LCD TV ler kusursuza yakın bir görüntü sunarlar, yüksek çözünürlüklü çok çok kaliteli yayın ile verimli olurlar..
    40'' ve üzeri büyüklükteki LCD TV lerde TR şartlarında verim alamazsınız...Kalitesiz yayınların tüm kusurlarını ortaya çıkartırlar ,buna digiturk de dahildir.

32'' LCD alırsanız nispeten verimli olacaktır.
    42'' de ve 50'' de plazma tavsiye ederim, pioneer ve panasonic çok iyi ürünler çıkartıyorlar.
    50'' ve üzeri düşünüyorsanız , salonunuz büyük izleme mesafeniz yeterli ise DLP ve 3LCD den şaşmayın derim.

miki arkadaşımın söylediklerine (DLP dışındaki)katılıyorum ama bu ve diğer forumlarda LCD konusunda panasonic 32 lx 500 ün gözden kaçtığına inanıyorum bence philipsin 9830 ayarında şahane bir tv, genelde biiyorsunuz kaliteli bir yayın olmadıkçe lcd ler parazitlerid e net biçimde ortaya çıkarır ki bu tv lcd uydu ve dijide çok güzel bir görünüm ortaya koyuyor, ben mağazada lg ve philipsin ürünlerinin yanında fiyat performans olarak bu ürünün çok öne çıktığını gördüm ama fiyatı tabii 3600 civarı ama yine de aynı ebattaki ve segmentteki philips 9830 dan daha ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagnerx -- 16 Mart 2006; 10:14:53 >

• arkadaşlar net bilgisi olan varsa özellikle bu ikisi arasında araştırma yapmış incelemiş arkadaşlar cevap verirse sevinrim almayı düşünüyorum ama ikisi arasında karar veremedim 1.TH-37PV500Ehttp://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=454 2.TX-32LX500Fhttp://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=457 lütfen yardım edin kafayı kırmak üzereyim :)

• ben uzun araştırmalardan sonra pıoneer 436rxe aldım dün. ankara migrostan 4550ytl nakit fiata aldım. yarın gelecek. bu sitede plaxma lcd dlp tv başlığına bakarsan orda daha ayrıntılı bilgi bulursun.
  • Deepanddark ikisinden birini alacaksan PV500'ü al o çak daha iyi bi tv. Yanlız bütçe olarak biraz daha çıkarsan philips 9830 modeline göz at derim bence dünyada eşi yok. Birde hangi şehirdesin nerden almayı düşünüyorsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.