Şimdi Ara

42' Plazma mı Lcd mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
48.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kafası iyice karısanlardan biriside ben oldum.ama büyük ihtimalle plazmaya karar verdim.ve pioner veya philips alıcam galiba. pioner pdp-4270 106 ekrana 1499 tl fiat verdiler sizce nasıl? philipse ise 1379 tl. heerikiside plazma.aksamları tv izliceem için plazama mantıklı geliyor bana size doğrumu?
  • MERHABA ARKADASLAR BENDE NAKİT 2000 TL CİVARI BİR LCD ALICAKTIM BURAYI OKUYUNCA PLASMA ALMAYA KARAR VERDİM CUNKU SADECE TELEVIZYON SEYREDICEM
    COKDA BIR BILGIM YOK BANA BIR URUN TAVSIYE EDEBILIRMISINIZ
  • LCD alç kafan rahat rahat kulllan. sadece digiturk kullanıyorsan dikkat et. yok görüntü kötü geldi diye tvyi kötüleme, dijinin görüntü kalitesi vasat
  • model soyleyebılırmısın kardesım
    ılla plasma olmasıda sart degıl
    bven nmaç seyretmek ve tv için dusunuyorum
    102 veya 106
  • tüm lcdlerin görüntü kalitesi aynı, son kullanıcıyı etkiyeyecek öğle ağam şaam değişilikler yok. LG alabilirsin 5000 6x 7x serilerinden, sony alabilirsin, sonY'nin çoğu giriş seviye modelleri konsol oyun uygulamalarında öne çıkıyor.. taa trinitron monitörlerinden beridir gelen kristalize görüntü gibi bir etkkisi var, (herks taarafından beyenilen görüntü kalitesi)
    philips düşünme; pixel plus teknoojisi diye bir yazılım kavramı çıkarttılar ortaya, ama başarılı değil..
    samsungları bir araştır derim, iyi modelleri hangisiyse ondan tercih edebilirsin. genel olarak samsungların renkleri çok parlak ve yapay görüntü veriyor, ancak güncel modellerde biraz toparladı daha göze hoş ve doğala yakın geliyor bana kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 24 Mart 2009; 19:25:51 >
  • LG 6100 BAKTIM 2300 CİVARI NAKİT 100HZ
    BEN SADECE TV SEYREDICEM OYUN OYNAMAYACAGIM
    ACIKCASI HD READY VE FULLHD ALMAM COK FARKETTIRIRMI
    BILDIGIMIZ GIBI YAYINLAR SD
    VE 100 HZ ACABA COKMU ONEMLI CUNKU 1600 LIRAYA LG VE SAMSUNGUN HD READY MODELLERI
    MEVCUT
    SIZCE EN MANTIKLISI HANGISI
  • full hd kavramı normal tv izleyizisi için günümüzde birşey ifade etmez. 1080p yayınlar bize 5 -6 sene sonra falan gelir oda şifreli olur. ama pcden yada hd kaynaktan bir film izyeyecekseniz. full hd alın. 100 hz olayı ise tv ye harici kaynaktan fotoğraf makinası bağlayacaksanız yada tvdeki görüntüyü el kamerası ile çekeekseniz fark eder. görüntüde düşük yenileme frekans çizgileri belirir.

özetle full hd ve 100 hz kavramı göreli bir kavram. şimdi iyisinden alayım gelecekteki teknolojiyi de desteklesin, sonradan 1080p görüntü için yeni tv almayayım derseniz önem kazanır.
    ama bütçeniz bakımından hd ready alıp bir panel tv sahibi olup tadına varabiliriniz. neticede panel tv ve hepsinin görünümü kasası aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 24 Mart 2009; 19:43:26 >

• KARDESİM COK TESEKKÜRLER BENİ AYDINLATTIGIN İÇİN
  • arkadaşlar ben araştırdım çoğu şeyi biliyorum ama hala karar veremedim piyasadaki saçma sapan tv satan insanlar plazma tarihe geçti kimse satmıyor falan diye laflar ediyolar bi abime tv aldırcam ve benden yardım istedi mahçup olmak istemiyorum lütfen yardım eder misiniz? panasonic plazmları lcd tv lerden daha iyi gibi geldi ama kimisi yanık olur lcdlerde aynı kontrasta sahip gibi şeyler diyor ayrıca enerji tüketimi olarak yeni G12 panel panasonic plazma tvler çevreci diye duydum lütfen yardım edin gerçekten bilgili kişiler yazsın plazma mı lcd mi ve neden?
  • Plazma izledikten sonra lcd tv izlemek bana işkence gibi geliyor.sakın teknoloji marketlerdeki lcd lerin görüntüsüne aldanmayın arkadaşlar.çünkü orada blue ray gibi yüksek çözünürlüklü cihazlardan görüntü veriyorlar sizi yanıltmasın.sonra evdeki uyduya takınca bana bozuk lcd yi verdiler demeyin.normal kanalları uydudan izleyecekseniz kesinlikle plazma alın derim..ben de forum sayfalarındaki arkadaşların yorumlarından faydalanarak 106 ekran plazma aldım ve çok memnunum.markaya gelince fazla takılmayın derim servisi varsa çokta önemli değil.görüntyüler arasında fazla fark olmuyor.3000 tl lik tv ile 2000 tl lik tv arasında bir fark göremezsiniz.sadece 1 iki özellik fazla olabilir ya da yeni bir model olduğu için pahalıdır..
  • Hortlatılmış bir konu diyecem ama yanlış olacak :D

Yıl 2006 dan buyana konusulanlar hep aynı hıc bır sey degısmedı lcd hala aynı yerde plazma hala aynı yerde. Sadece allandılar pullandılar, dandık bır ıkı ozellık ekledıler adam gıbı calıssa onada cankurban.

Tv alacakların mutlaka uc dort sene once yazılanları okuması faydalı olacaktır. Hep yenı serı gelecek derız ya ozaman alalım, sonra yuksek fıyattan geldı dusmesını beklıyelım derız, daha dusmeden henuz pıyasaya cıkmamıs urrun hakkında konusmaya baslarız.

Gıdın butcenıze uygun bır plazma alın, gerısını bosverın.

Hadı hayırlı traslar ,)
  • iyi günler ben oyun konsolu için tv arıyorum 42'' boyutun da ama oyun konsolu için lcd mi veya plazmamı karar veremedım iki tane tv arasında kaldımhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_42XV635D-LCD-TV,9045.html VShttp://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42S20-PLAZMA-TV,14817.html acaba hangısı daha uygundur.bu arada bu ekranlarda ps3 ve xbox 360 kullanıcam.Hızlı cevap verebılırsenız sevınırım bu hafta almayı dusunuyorum tesekkurler şimdiden...

• quote:

Orijinalden alıntı: 94KuDReT94

iyi günler ben oyun konsolu için tv arıyorum 42'' boyutun da ama oyun konsolu için lcd mi veya plazmamı karar veremedım iki tane tv arasında kaldımhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_42XV635D-LCD-TV,9045.html VShttp://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42S20-PLAZMA-TV,14817.html acaba hangısı daha uygundur.bu arada bu ekranlarda ps3 ve xbox 360 kullanıcam.Hızlı cevap verebılırsenız sevınırım bu hafta almayı dusunuyorum tesekkurler şimdiden...

Sizi en çok ilgilendiren INPUT LAG değerleri. Bu anlamda teknoloji olarak Plazmalar daha cazip, çünkü LCD lerde input lag değerleri yüksek... Ama genel kullanım açısından ve piyasada kalan alternatiflerinin başarısı tartışılır olduğundan insanlar plazma yerine LCD tercih etmeyi sürdürüyor...

LCD Konusunda tercihlerinizde kılavuz olarak burayı kullanabilirsiniz;
    bkz.http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test.html#pagina-2

• T-una arkadasım ılgınden dolayı tesekkur ederım de bana hangısını onerırsınız oyun ıcın eger 1600tl ye paylastıgım plazmadan daha iyi bır goruntu verıcek lcd bulabılırsın dersen bana lınkını atmanı rıca edıyorum ama yok bu fıyata panasonıc plazmadan daha iyi görüntü alabılecegin baska bir ekran yok dersen panasonıc alıcam alıncada sıze resımlerını koyarım fıkır edınırsınız.Kusura bakmayın su tv ısleınden pek fazla anlamıyorum bu gune kadar hep crt kullandım 56 ekran beko:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 94KuDReT94

T-una arkadasım ılgınden dolayı tesekkur ederım de bana hangısını onerırsınız oyun ıcın eger 1600tl ye paylastıgım plazmadan daha iyi bır goruntu verıcek lcd bulabılırsın dersen bana lınkını atmanı rıca edıyorum ama yok bu fıyata panasonıc plazmadan daha iyi görüntü alabılecegin baska bir ekran yok dersen panasonıc alıcam alıncada sıze resımlerını koyarım fıkır edınırsınız.Kusura bakmayın su tv ısleınden pek fazla anlamıyorum bu gune kadar hep crt kullandım 56 ekran beko:D

Ne yazık ki piyasadaki satışta olan Plazma alternatiflerini ve karşılaştırmalarını bilmiyorum.

Biliyorsunuz Input LAG değerleri Plazmalarda çok düşük siz yakından izleyip, inceleyip beğendiğiniz ürün hakkında forum içerindeki araştırmalarınıza devam edin, TV Seyir zevki olarak beğeniyorsanız oyun açısından sorun çıkaracağını sanmıyorum...

• Teşekürler.
  • arkadaşlar ya bi ricam olacak....

http://www.benimevim.com.tr/pinfo.asp?pid=694

sony 40 lcd mi...
    lg 42pq200r plazma mı

yoksa az daha bekle ekimde led ler düşerse led mi.....

oyun ve pc bağlamayacam...sadece dreambox uydu alıcı düşünüyorum...yayınları hd ye çeviren dream box lar var....tam anlamıyla iş görüyorsa lcd mi almam gerekiyor full hd olması nedeniyle...sony nin fiyatı da uygun geldi....1700 gecemesem ii olacak....ledler ekimde 2000 seviyesine düşerse bekliyimmi.....bi fikir verin bana lütfen...salon 25 m2...salona koyacam...
  • yeni nesil plazmalarda radyasyon var mı.....crt den daha mı fazladır...evde cocuk var da...
  • arkadaşlar cevap yazmaya zamanınız yok galiba....zamanı olan bi arkadaş sadece şu soruma cevap verebilirmi...

ben aslında karar verdim lg plazma ya..teknosa da 1499 lira..ancak tam olarak sunu bilmek istiyorum...normal yayınları hd yayına ceviren bi alet varmı 300-400 lira arasında....dreambox gibi bişey yani...hd ye ceviren bi makine varsa eger hd ready de gerekli görüntü kalitesine ulaşamazmıyım...sadece bunun cevabını merak ediyorum......
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdil83

arkadaşlar cevap yazmaya zamanınız yok galiba....zamanı olan bi arkadaş sadece şu soruma cevap verebilirmi...

ben aslında karar verdim lg plazma ya..teknosa da 1499 lira..ancak tam olarak sunu bilmek istiyorum...normal yayınları hd yayına ceviren bi alet varmı 300-400 lira arasında....dreambox gibi bişey yani...hd ye ceviren bi makine varsa eger hd ready de gerekli görüntü kalitesine ulaşamazmıyım...sadece bunun cevabını merak ediyorum......

bildiğim kadarıyla böyle birşey henüz yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.