Şimdi Ara

42' Plazma mı Lcd mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
48.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süre bu konuda araştırma yapmış ve sonunda kafası karışımasına rağmen lcd almış biri olarak her ikisininde biribirine göre avantajı ve dezavantajı olduğunu rahatla söyleyebilirim.

1- Ekran büyüklükleri - plazmalar bildiğim kadarı ile 100 inc üzerinde olabiliyor ancak gördüğüm en büyük lcd 45 inç.
    2- Fiyatları - aynı büyüklükteki bir plazma lcd'ye göre çok daha ucuz.
    3- Görüş açısı plazmalarda maksimum 150-160 derece iken, bu yeni lcdlerde 180 derece dolaylarında.
    4- Ekran tazeleme değerleri hemen hemen aynı ve crt ye göre oldukça iyi 3-5ms arasında değişiyor. zaten bundan yüksek değerde refresh rate sahip bir tv de alınmamalı
    5- Plazmada sabit görüntüler, hayalet efektine neden olabiliyor. halk arasında pixel yanması adı verilen durum bu. Tv logoları vs ekranda gölge oluşturabiliyor. Yeni teknoloji plazmalarda bunu azaltan mekanizmalar mevcut. Ama alırken mutlaka sormak lazım. Bu durum lcd söz konusu değil
    6- kullanma ömürleri hemen hemen aynı 60.000 saat üzerinde kullanım mümkün. Lcd nin buradaki avantajı değiştirlebilir arkaışığı sayesinde daha uzun ömürlü hale getirilebiliyor olması.
    7-Ağırlık ve kalınlık olarak lcd aynı boyuttaki plazmaya göre daha hafif
    8-Plazma lcd ye göre daha fazla ısı açığa çıkmasına yol açıyor
    9- plazma lcdye göre daha yüksek ve contrast oranı sağlamakta. Özellikle bulunduğu yer parlak ışık almıyorsa görüntü kalitesini oldukça ön plana çıkarıyor. lcd ise çözünürlük açısından plazmaya göre daha iyi durumda. Özellikle gerçek görüntü izlenimi oldukça yüksek.
    10-birde plazma içinde gaz olduğu için yüksek bir yerde yaşıyor iseniz görüntü kalitesini etkiliyor. LCD de böyle bie sıkıntı yok

• Arkadaslar benim de bir sorum var size.
    Ozellikle uydu, digiturk veya kablo yayinda Plasma'nin (buyuk ekran) LCD'ye gore daha avantajli oldugunu anladim. Dolayisiyla daha cok mac, uydu, kablo TV izlenecekse HD yayinlar cogalana kadar Plasma tercih edilmeli.
    Peki HD yayin gelince ne olacak? Yani, mesela yarin tum kanallar HD olsa Plasma'nin goruntusunde bir degisiklik olmayacak mi? HD yayinda LCD Plasma'dan cok mu ustun oluyor? Veya Plasma HD'nin hakkini veremiyor mu (mesela HD de olsa hizli gorunutulerde golglere kaliyor mu)?
    Bunu sundan soruyorum, Turkiye'de HD'nin 5 yildan once yayginlasmayacagini dusunuyorum. Bugun 42" bir TV almak isteyen biri gunumuz teknolojik sartlarindan dolayi Plasma'ya yonelecekken (benim gibi ) HD yayginlastiginda LCD'lere kedinin cigere bakmasi gibi ic gecire gecire mi bakacak yoksa LCD'ler kadar olmasa da kendi plasmasindaki goruntu iyilesmesinin keyfini mi cikaracak?
    Uzun oldu, kusura bakmayin. Simdiden tum arkadaslara selamlar.

• kedi ciger olayı olabilir 1-2 sene icinde ancak su anda zaten kabul edilen yayın olan 720p yi en performanslı yine plasmalar sunmakta. full hd ye gecmedikce ki kaldıki ortada daha hd dvd dogru duzgun yok; eger bilgisayar ve oyun konsolu dusunmuyorsanız en iyi secenek plasma...
  • Bilgisayar ve oyun konsolu olarak dusunmuyorum hocam. Daha cok sinema ve spor agirlikli. Dolayisiyla plasmaya yonelcem. Ama o zaman aklima su geliyor: Kendisini destekleyecek yayini tam anlamiyla yayginlastirmadan neden LCD teknolojisine yogunlasiyor firmalar? Bu suna benzemiyor mu: X ile calisan cok kaliteli bir araba motoru uretiyorsun ama o X yakiti dunyanin cok az yerinde cikiyor. Neyse herkese iyi sabahlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mediart

burada ikisininde +ve - leri var sen karar vermen gerekir.

lcd ekran çözünürlülüğü çok daha yüksek (en büyük artısı)
    HDVD'lerde lcd TV daha başarılı.
    lcd 3.2 milyon plazma 6.4 milyon renk.
    plazma saat ömrü 30.000 saat yak 8-10 yıl kullanıma bağlı.
    lcd saat ömrü daha az.
    Plazma kontrastı fazla 1:10.000(lg)(plazma) 1:800 (lcd tv)
    Teknolojileri farklı.
    Renk derinliği Plazmada daha fazla ama hareketli sahnelerde kırılmaları rahatlıkla görebiliyorsun.
    Lcd fiyatı fazla.

eğer paran varsa ilk önce bir plazma al 2 yıla kadar muhteşem HDVD lcd'ler çıkar onlardan alırsın

bende su abda samsung plazma mevcut
    1-panel ömrü 60,000 saat
    2-renk 546 milyar renk

• Maddi durumun el veriyorsa LEOWE veya Bang Olufsen al LCD veya Plazma bu markalar seni hiç pişman etmez Bang Olufsen düşünürsen çok özel bir marka olduğu için her yerde şubesini bulamazsın sadece çok elit semtlerde var Bağdad Caddesi , Nişantaşı Beymen , İstinye gibi yerlerde şubeleri var
     42' Plazma mı Lcd mi ?
     42' Plazma mı Lcd mi ?
    http://www.bang-olufsen.com/web2/home.asp?section=systems

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 14 Ekim 2006; 19:58:28 >

• simdi ne loewe ne de bang olufsen panel ureticisi... loewe lg den alıyor diye biliyorum. bang olufsende fujitsu ya da lg olabilir emin degilim. bunlarda parayı dizayna veriyorsunuz ve ozellikle bang olufsen ler gercekten dizayn olarak elite plasma "giydiriyor" ancak fiyatları 10 bin eur nun uzerinde diye biliyorum...

acıkcası bir plazmaya 20 milyar vermek sorun degilse tabiki cok guzel ve orjinal dizaynlara yonelinebilir...
  • PHILIPS 42PF5421 LCD TV aldım. Oyun konsolu olarak xbox ve xbox360 kullanıyorum. HD destekli oyunlarda inanılmaz görüntü kalitesi var. HD kalitesindeki dvd'lerde ona keza. Pek çok firma standart dvd yi çok sayıda lcd veya plazmaya dağıttığı için görüntü kalitesi yanıltıcı olabiliyor. Ancak hd yayınları ve hd oyunları deneyince lcd nin kalitesi ortaya çıkıyor.

Bu arada uydudan da kanald hd yayınına başlamış durumda. Bu hd ye geçiş sanırım çok uzun sürmeyecek. Digiturk görüntü kalitesi ise lcd veya plazma fark etmiyor. 800-600 çözünürlükte yayın yaptığı için düşük çözünürlük destekleyen plazmalarda daha kaliteli denilebilir.

Gerçek fark HD formatındaki görüntülerde ortaya çıkıyor.
  • Birde böyle bir site var

http://www.plazma-lcd-tv.web.tr
  • bu site de faydalı olabilir.
    Lcd mi Plazma mı?
  • http://www.lcdplazma.info/ bu sıtede faydalı olabılır
  • herkese selamlar öncelikle bir sorum olacaktı
    Plazmalarda vga girişi mevcutmu veya herhangi bir modelde ek bir özellik olarak sunulmuşmu bilgisayara bağlamak için illaki lcd mi almak gerekiyor ( svideo çıkışı haricinde bir bağlantı )
  • kardeş..eğer ağırlıklı olarak sd yayın ile tv seyredeceksen..kesinlikle plazma..aman lcd den uzak dur..en kaliteli lcd lerden birini aldım..samsung 32 r 81 b...tv seyrederken güneş gözlüğü lazım..ps3 ve dvd lere söz yok..ama normal tv yayınları çok iyi değil..özellikle digitürk(ayarları normal veya sinema moduna bile alsanız
    yinede ten renkleri normal değil..aşırı parlak ve renkler sulu boya gibi..dayanamadım.. birde pana nın giriş seviyesi olan 42 pv-7 f plazma aldım..özellikle lig tv inanılmaz farketti..moralim düzeldi...yani birazda kullanım alanınız ile ilgili..
  • LCD TV ARTILARI
    - Daha Yüksek kullanım ömrü,
    - Daha düşük enerji tüketimi,
    - Daha yüksek çözünürlüklerde fiyat farkı az.

LCD TV EKSİLERİ
    - Daha düşük izleme açısı değeri,
    - Daha yüksek tepki süresi,
    - Daha düşük kontrast,
    - Daha düşük parlaklık,
    - Daha az gerçekçi renkler,
    - Yüksek ekran boyutunda daha yüksek fiyatlar.

PLAZMA TV ARTILARI
    - Daha düşük Tepki süresi,
    - Daha yüksek kontrast,
    - Daha yüksek parlaklık,
    - Daha geniş izleme açısı,
    - Daha gerçekçi renkler,
    - Yüksek ekran boyutunda daha uygun fiyatlar.

PLAZMA TV EKSİLERİ
    - Yüksek çözünürlüklerde fiyat farkı çok,
    - Daha düşük kullanım ömrü,
    - Daha yüksek enerji tüketimi.

Teşekkürlerhttp://www.lcdplazma.info/

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

LCD TV ARTILARI
    - Daha Yüksek kullanım ömrü,
    - Daha düşük enerji tüketimi,
    - Daha yüksek çözünürlüklerde fiyat farkı az.

LCD TV EKSİLERİ
    - Daha düşük izleme açısı değeri,
    - Daha yüksek tepki süresi,
    - Daha düşük kontrast,
    - Daha düşük parlaklık,
    - Daha az gerçekçi renkler,
    - Yüksek ekran boyutunda daha yüksek fiyatlar.

PLAZMA TV ARTILARI
    - Daha düşük Tepki süresi,
    - Daha yüksek kontrast,
    - Daha yüksek parlaklık,
    - Daha geniş izleme açısı,
    - Daha gerçekçi renkler,
    - Yüksek ekran boyutunda daha uygun fiyatlar.

PLAZMA TV EKSİLERİ
    - Yüksek çözünürlüklerde fiyat farkı çok,
    - Daha düşük kullanım ömrü,
    - Daha yüksek enerji tüketimi.

Teşekkürlerhttp://www.lcdplazma.info/

bi sorum olacaktı benim biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim

270 W (1 W stand-by için) enerjı tüketimi lcd tv için nasıl ,yüksek değil mi ?

• Evet epey yüksek sayılır, daha az enerji tüketen modeller de mevcut.
    daha fazla enerji harcama daha fazla ısı yayması demektir. Kışın faydası yazın zararı olur:)

plazma ile lcd fiyatarı nerdeyse artık aynı seviyede sayılır, tabi plazmaların büyük olanlarında tartışmasız plazma daha ucuz.

lcd ve plazma arasından kararını kullanım biçimin vermelidir öncelikle.

oyun oynayacaksan lcd yok maç izleyeceğim normal uydu takılcam dersen plazma, evde çocuk varsa bence lcd. plazmaların teknolojisi gereği gaz çıkışı ister istemez çevreye yayılır.
  • Teşekkür ederim

oyun oynanmaz pek bizde ....
    Vestel pıxelence 42" aldıkta ; günde 3-5 saat açılır zaten,
    bi de Elektrik sayacımız akıllı sayaclardan =Akşam 17-22 arası :0.220 ykr ,22 den sonra 0.84 ykr tan hesaplanıyor ....artık hesaplarımızı buna göre yapıcaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ganeja

kardeş..eğer ağırlıklı olarak sd yayın ile tv seyredeceksen..kesinlikle plazma..aman lcd den uzak dur..en kaliteli lcd lerden birini aldım..samsung 32 r 81 b...tv seyrederken güneş gözlüğü lazım..ps3 ve dvd lere söz yok..ama normal tv yayınları çok iyi değil..özellikle digitürk(ayarları normal veya sinema moduna bile alsanız
    yinede ten renkleri normal değil..aşırı parlak ve renkler sulu boya gibi..dayanamadım.. birde pana nın giriş seviyesi olan 42 pv-7 f plazma aldım..özellikle lig tv inanılmaz farketti..moralim düzeldi...yani birazda kullanım alanınız ile ilgili..

Pananın pv-7 serisinde ekranda yeşil çizgi oluşması yaşandımı sizde acaba o tvden almayı düşünyorum ama o sorun bendede olurmu diye korkuyorum
  • arkadaşlar plazmaların olumsuz tarafları tarihe karışmış panasonic marka 42pz80 model plazma sıfır kurşun kullanılan panel ömrüü 100.000 saat yanlış duymadınız evet 100.000 saat ve full hd 1080p tepkime süresi 0,001 ms (en iyi lcd panel 0,2 ms aradaki farkı görün) fiyat aralığıda aynı orandaki lcd ler ile hemen hemen aynı +- 100 yani artık plazma alınır sanırım

diğer bir kafa karıştırıcı unsurda renk işleme işlemcisi 10 bit ve 16 bit den aşağı olanı almayın sony lcd 40x3500 modeli 10 bit renk işleme işlemcisine sahip buda ayrı bir şeçicilik unsuru.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.