Sırf şu yorum için hesap açtım. Kırıkkale diş 3.sınıf öğrencisiyim. Tıp gelmediği için diş yazmıştım ve çok pişmanım. İş olanakları ve mezun sayısı olsun şehrin köy gibi oluşu olsun bir sürü neden var sayabileceğim. 2.mezun senemde kazandığım için yaş olarak da geç kalmış vaziyetteyim. Cesaretim olsa tekrar hazırlanır tıp için uğraşırım. Hedefi en başından beri diş olmayan bi insan kesinlikle diş seçmemeli hatta taşrada diş kesinlikle seçmemeli. Eskiden diyetisyenliğin önü çok açık görülürdü şu anki hali ortada. 2015-2018 arası diyetisyenlik sıralamaları diş hekimliği ve eczacılık arasındaydı. Şu an eczaclığın çok çok gerisinde. Aynı şey diş hekimliğine de olacak birkaç yıla. Cok fazla mezun var. Mezunların %5'ini devlet alıyor sadece. Kalan kısmı bi şekilde özelde tutunmaya çalışıyor yıllarını harcıyor. Pişmanlık sadece.. |
43 binle neresi yazılır? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
43 binle neresi yazılır diyen birisi için diş hekimliği en son tercih olmalı. Lise hayatı boyunca diş isteyip iyi sıralama yapmış birisi seçebilir istiyosa fakat bu şekilde kafası karışık bi insan bence kesinlikle seçmemeli. Ben tıp için hazırlanıp sıralamam yetmediği için diş seçmiştim zamanında ve şu an çok pişmanım.
-
Hocam ben de Tıp yazmayı hem düşünüyorum hem düşünmüyorum, araftayım da sıralamam 44k.
Acaba Tıp neden dişe göre sizin gözünüzde daha yapılabilir meslek?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tercih meselesi. Sınıfımda diş hekimliğine aşık arkadaşlarım da var. Ben sektörü çok iyi bildiğimden biraz gelecek kaygısı yaşıyorum özellikle bundan dolayı soğudum meslekten. Biraz araştırırsanız aslında çok da ''önü açık'' bi bölüm olmadığı görülüyor fakat anladığım kadarıyla dışarıdan öyle görünmüyor ki puanlar bu kadar yüksek. DUS kasıp derece yapmaktan başka şansım yok örneğin ve yaşım 27-28 olacak DUS zamanı. Bu yaştan sonra da oturup lisedeki gibi ders çalışmak çok can sıkıcı oluyor. Ayrıca ağız ve çene cerrahisi haricinde ilgimi çeken bi uzmanlık da yok. Tıp her açıdan win win situation benim ve çevremdeki çoğu arkadaşım için.
-
%50 burslu tıp yazma olanağınız varsa ve ailenizi zor duruma sokmayacaksa bence tartışmaya kapalı konu. Tercih edilmeli direkt
-
diş yerine ne seçmeliymiş siniz. yani tıp olmadı, mühendis mutlu edermiydi acaba sizi. diş yerine benzer puanlı gelen muh. ler de çok çok iç iaçıcı değil gibi de ondan soruyorum.
-
40k ve üzeri için %50 burslu en uygun tıp(ücret olarak) hangisi bilen aydınlatırmı acaba.
-
Ücretler tam olarak belli değil, bir haftaya filan açıklanır zannımca.
İnşaat yazılmaz bu dönemde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benin liseden arkadaş bunu başardı. 9.sınıfken ingilizce seviye sınavı yapmıştılar. Koca okulda sondan ikinci oldum(34 aldım) o sonuncu oldu(31 aldı) Adam zekiydi ama. Baya kastı 12'de kendini. Gazi makine kazandı. Teknofestte 1. Oldu. Baykar'da işe girdi. Ama şirkette yatıyormuş bildiğin o kadar yoğunlar daha samimi olanlar öyle diyordu. 1 sene falan çalıstı bıraktı orayı şimdi ne yapıyor bilmiyorum.
Mühendislikte de durum diş ile aynı bildiğim kadarıyla. Cok detaya hakim değilim. Eğer ilk mezun senen veya 12.sınıfsan tıp için bi daha deneyebilirsin hocam. Ama tıp gelmedi diş seçeyim dersen hayatının hatasını yaparsın.
-
En uygunu medipol olur her zaman. Sonra da istanbuldaki apartmandan özel okullar gelir. Medipol öneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X