Şimdi Ara

45.000-60.000 arası tam otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki aylarda bir araç alma niyetindeyiz. Bütçe 40 ile 60 arasında gezebilir, ne kadar uygun o kadar iyi tabii ama maksimumumuz 60bin lira. Arabanın otomatik olması şart, ehliyet de öyle zira. Esas danışmak istediğim ise tam otomatik-yarı otomatik kıyası. Okuduğum kadarıyla tam otomatikler uzun ömür konusunda daha fazla öneriliyor yarı otomatiklere göre. Yarı otomaikler de yakıt konusunda daha cimri ama 1 litre fazla yakıp daha güvenilir bir şanzıman almak daha mantıklı geldi bana. Şimdi bizim fiyatlarda eli yüzü düzgün arabalar da 6 yaşında falan oluyor minimum. 6 yaşında 1-2 seneye şanzımanı elimizde kalma ihtimali fazla olan arabalar biraz korkutuyor açıkçası. Vw mesela, Polo'lar falan çıkıyor bizim limitlerde ancak dsg şanzıman için çok iyi şeyler okumadık ve elimizde patlarsa arabanın yarısı kadar şanzıman masrafından bahsediliyor.

Anladığım kadarıyla tam otomatik, tork konvertörlü araçlar ömür konusunda bir adım öndeler. Peki bu araçlar hangileri? Bununla ilgili çok detaylı bir bilgi bulamadım açıkçası.

Bir de BMW'nin şanzımanından bahsediliyor, 1 serisinde de bizim fiyatlarda araç çıkabiliyor ama 1 serisinde de bu övülen (ZF idi sanırım adı) şanzıman mı kullanılıyor?

Edit: Yakıt tüketimi çok büyük bir sorun değil, arabayla çok işimiz olmayacak ama yola çıktığımıza da pişman ettirmesin tabi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thuringwethil -- 12 Nisan 2018; 9:54:47 >

• Tam otomatiklerin yakıt konusunda dezavantajı sadece şehir içinde, düşük hızlarda. Son 20 senede çıkan tam otomatikler belirli bir hızdan sonra aynı manuel araç gibi mekaniksel olarak debriyaj vasıtasıyla hidrolik kayıp olmaksızın 1:1 aktarma ile bağlanıyor.

Yani sadece uzun yol tüketimine bakarsanız, tam otomatik araç manuel ile aynı yakar. Hatta dişli oranı farkı falan varsa daha az bile yakabilir.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, şehiriçinde çok fazla kullanmayacağız gibi duruyor, ya da en azından trafiğin aşırı yoğun olduğu saatlerde kullanma sıklığımız az olacak. O yüzden tüketimi ikinci plana attık, önemli olan sağlam olması bizim için.

Ama işe bu tork konventörlü tam otomatik araçlar hangileri oluyor onu tam bulamıyorum. Mazdalar öyle anladığım kadarıyla, Suzukileri tam otomatikleri de öyle. Bmw 1 serisinin yenileri öyle ama bizi aşıyor, eskiler için pek yorum okumadım.
  • thuringwethil T kullanıcısına yanıt
    O konu hakkında benim de fazla bilgim yok. Bir modeli bir model belirledikten sonra internette gerekirse ingilizce olarak aratmak gerekiyor. Çünkü çoğu kişi aracındaki şanzımanın tipini bilmiyor. Sahiplerinin sözüyle alınmaz yani. Üreticiler de kendi kafalarına göre isimler koyuyor. Sadece isminden şanzımanın tipini anlamak bayağı zor yani.
    CVT şanzımanlı araç alıp da servise getirenler varmış, araba vites atamıyor diye
  • 2011 model executive premium agzina kadar dolu GT Line peugeot 407 alinir o paraya , hem de 2.0 hdi 163 hp tam otomatik 6 ileri ,baktirip temizini bulursan evladiyelik bir aractir tabi tursusuda cok piyasada, bunun yaninda Polo el arabasi olur ancak , evimde highline polo da var 407 de var ordan biliyorum , ezbere konusmuyorum.
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kriterlerde sadece 2 tane ilan çıktı malum sitede. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuringwethil

Hocam bu kriterlerde sadece 2 tane ilan çıktı malum sitede. :)
    Ben Turkiyede yasamiyorum fakat bildigim kadariyla Turkiyede zaten cok fazla GT line satilmadi , alan da memnun sanirim , benim demek istedigim B segmenti araclara 50-60 bin verilmemesi yonunde en azindan C segmenti bak bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Ben Turkiyede yasamiyorum fakat bildigim kadariyla Turkiyede zaten cok fazla GT line satilmadi , alan da memnun sanirim , benim demek istedigim B segmenti araclara 50-60 bin verilmemesi yonunde en azindan C segmenti bak bence.

Alıntıları Göster
    Zaten Vw elendi şanzımanı sebebiyle, c segmenti benim de daha çok istediğim ama seçeneklerim tam neler aslında onu öğrenmekti konuyu açmama sebep.
  • Dsgli araç öneririm şiddeylr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim alabileceğimiz araç artık iyi niyet garantisinin ya sonlarında ya da geçirmiş olacak, bu riski satın almak istemiyorum. 28bin liralara kadar şanzıman masrafı okudum dsg için.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 12 Nisan 2018; 16:2:2 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    sanırım bu dediğiniz 6 ileri otm şanzımanlar için geçerli değil mi? mesela 4 ileri otm şanzımanlar uzun yolda yüksek devirden dolayı çok fazla yakmaz mı?
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Olay tamamen vites oranlarına bağlı. 4 ilerinin son vitesi uzunsa, mesela 2000 devir ile 110 km hız yapabiliyorsa, manuelin oranları daha kısa ise, 2000 devir ile 100 km yapıyorsa, otomatik daha az yakar.

Ama 4 ileri bir araçta uzun vites oranı, yüksek güçlü motorla sunulur genelde. Tutup 1.6 100 beygir motora uzun oranlı 4 ileri takarsanız, hızlanmak eziyet olur.

Mesela kendi aracım 5 ileri otomatiğe sahip. 3000 devirde yaklaşık 125 km hız ile gidebiliyorum. Benim aracın manuel olanı ise 115 yapıyor aynı devirde. Çünkü arabayı üretirken otomatik şanzımanlı versiyonları konfor amaçlı, manuel olanları da performans amaçlı optimize etmişler.

Bir de motor seçenekleri arasında değişimler oluyor. Yine benim aracın 160 ve 200 beygirlik motor seçenekleri var. Ve bunlarda kullanılan otomatik şanzımanın son dişlileri farklı. Bu arabalar çok daha performanslı olduğu için son dişlinin daha uzun tutulmasında bir sakınca görülmemiş. Onlar 3000 devirde 145 ile gidiyor mesela.

• Bilincli bir kullanici oldugunuz icin tebrikler

Bende 2.el alacakken otomatik vitesin sorunsuz olmasini isterim

Tavsiyem citreon ,peugeot ve birkac marka daha 2010-2013 modellerinde robotize sanziman kullaniyor bunu bir arastirin derim

Robotize sanziman hem sorun cikarma ihtimali dusuk hemde yakit tuketimi olarak tam otomatikler gibi cok yakmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.