Şimdi Ara

45 kişilik wireless ağ kurmak için Neler Gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar siteye forum açmaya çalıştım ama tam başarılı olamadım acabilecek yeri bulamdın galiba :(
    bir kac yorumundan buldum yazdıklarınıza gore network hakkında bilgilisiniz.

bir yurdda 4 katlı 30-40 kişinin rahatca girebilecegi bir wireless ağ kurmam gerekiyor. fakat hangi malzemeyi alsam tam nereden başlasam bilemiyorum.
    daha once pek ağ kurmadım. 8mbit ttnet sınırsız internetleri var bunu mumkunse eşit şekilde dagitmak istiyorum

galiba Router larda olan interneti kullanıcılara eşit dagitmak gibi bir olanak varmıs.

genel olarak istedigimi anlatmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim.

• İnterneti eşit dağıtma olayını direk QoS destekli bir modemden halledebilirsin. AirTies'ların çoğunda vardır. Zyxel modemlerin bazılarında da Bandwith Management özelliği oluyor, ister eşit dağıt ister belirli kullanıcıları sınırla, tabii bunun için IP sabitlemek ve arayüze bilgisayarın MAC adresini yazmak gerekiyor.
  • 8 portlu 1 hub ve kat başına 1 er adet acces poınt + modem ıle problemını halledebılırsın marka model sana kalmıs acces poıntlerı ve modemi hub a takıp acces poıntlerı modeme yonlendırmen yeterlı olur
  • 40 kişiye 8mbit biraz komik
  • 40 kişi aynı anda nete girip aynı anda video açarsa ohoooo internet kb/sn lere düşer hız olarak mübarek sanki internet kafe 40-45 kullanıcı

bence 8 mb internet size yani 45 kişiye yetmez en az 16 mb net lazım onda biraz daha iyi olur bağlantı

ya swich alıp yapacaksın ya da arkadaşımın dediği gibi her kata acsesspoint alıp ap leri modeme yönlendireceksin büyük ihtimal kablosuz bağlantı olacak yazıdan anlaşıldığı kadarıyla ok

ama dediğim gibi 8 mb internet gerçekten az tat vermez insana

• 45 kişilik bir ag oyle ya da boyle bir sekilde kurulabilir, fakat internet hızından once onemli olan bandgenişliği yönetimidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.