Şimdi Ara

4500tl sistem (en azından kontrol edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yaz yeni bir sisteme geçmek istiyorum sistemin resimleri aşağıda mevcut beni uzun uzun götürsün istiyorum ve birkaç sorum var
    1-Dediğim gibi uzun ömürlü olsun istiyorum o yüzden skylake ve ddr4 seçtim ne dersiniz
    2-sistemi almak için pascal mimarisini ya da r9 400 serisi beklemeli miyim? çıktığı zaman fiyatların ne olacağını düşünüyorsunuz?

• 4500 e gtx 980 li bir sistem toplamanız daha mantıklı olacaktır
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    fakat r9 390x bazı oyunlarda 980'i geçiyor bazılarındada 980 geçiyor fakat arada 200-300 tl fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göksu Şalcı -- 4 Ocak 2016; 22:23:35 >
  • Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    1-2 oyunda geciyor olabilir ancak gtx 980 daha iyi bir kart
    Ek olarak 390x alirsaniz txaa , soft shadows , gameworks , pyhxs hibi teknolojilerdende mahrum kalacaksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    120GB SSD'yi napacaksınız 4500TL'lik sistemde.260TL civarına Kingston V300 240GB vs... bulunabiliyor.Thermaltake Water 3'ten genel olarak çok memnun değiller.Noctua U14S gibi bir hava soğutmanın daha vasıflı olacağı kesin. Onun harici sistem oyun oynanmak için toplanıyorsa işlemci ve ekran kartından ve hatta soğutucudan taviz verilip artan ekran kartına yatırılabilir.Ayrıca yaza daha neler neler değişir.Tavsiye istemenin ya da vermenin anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 11 Mart 2016; 18:04:09 >
    ssd hdd işlemci sogutu yanlış secim hocam
  • İşlemci(530,89 tl):INTEL Core i7-860 2.80GHz, 8MB L3, çift kanal DDR3, LGA1156 İşlemci

Anakart(257,92 TL):GIGABYTE GA-H57M-Usb3 H57 DDR3 2200MHz Sata3 Usb3.0 HDMI Vga 16x Lga1156

Ram(268 TL): GSKILL F3-12800CL7D-4GBRM G.SKILL Ripjaws DDR3-1600Mhz CL7 4GB (2x2GB) DUAL (7-8-7-24) 1.65V

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=26805

Ekran kartı(733,58): TUL VTX 3d HD5870 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 850/4800

www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5240

Harddisk(91.71 TL): samsung 3.5 500GB 7200 RPM 16MB SATA III PC HDD

http://www.adresime.com...tails.asp?productid=337

Kasa(176,21): Aerocool VX-9 500W OCZ Super Mid-Tower Kasa

http://www.hepsiburada....1013&productid=bd847446
    MAUSE= FG TECH Estilo Kablosuz F-Track Teflon Ayaklı Mouse = 14 .91
    KLAVYE= Everest KB-RF22 Mini Q Multimedia Kablosuz klavye – Siyah=18.65
    MONİTÖR=LG 24MT45 24" 61 CM LED TV 469.00

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade ya da Yenileme
    6 yıl önce açıldı
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500w lık sıradan bir kasa 180 200TL, z170 en ucuz anakartını, ve GTX980ti alırdım. sıvı soğutma almazdım gider M.2 Samsung 950pro 256gb takardım. Sistem uçardı uçar
  • 1. Hocam gigabyte z170 hd3p var 2. 16 gb ram render yapmiyosan hic bir isine yaramaz 3. O kasaya 230 vermem giderim zalman z5 alirim 160 a 70 tl kar o kàr a da ssd yi yukseltirim. Ardindan 390x almam. 390 lar 290 in mimari gelistirilmis hali yani bi nevi 290x vs 980 yapicaksin saçma. Oc yapmiyosan su sogutma bos ki 6600 k da guzel oc yapsan hyper 212x gibi yuksek hava sogutmalar rahat 4.2 4.3 de calistirir islemciyi 55 60 derece civari belki daha dusuk bilemem. Sistem biraz sallama olmus.

Tavsiyem:
    I5 6600k
    Gigabyte Hd3p Anakart
    8gb corsair Vengeance DDR4
    240 gb ssd
    600w bilemedin 650w psu
    Zalman z5 ya da plus farketmez kasa
    Wd 1 tb blue harddisk
    Gtx 980 970 farketmez 980 daha iyi tabiki ama ben arasinda ki fps farkina verilen fark parasina aciyorum.
    Hyper 212 hava sogutma

• Bu sinerji adi ayrica. Ayni ram'i 380 den aldim. Aşşagilik herifler hepsi. Haram olsun onlara da o para.

Yeni ekran kartları çıktığında 200-250$ lık orta seviye kartlar bile 390x i yarısı kadar güç tüketerek onu tokatlayacak. Bekleyebilirsen bekle. Ya da ekran kartını idarelik ucuz birşey al.
  • dostum bence kesinlikle asus rog serisinden toplamalısın bilgisayarını bence bi asusun rog serisine bi bak derim ve eğer bilgisayarı oyun oynamak için alıyorsan lütfen intele boş para verme rica ediyorum dostum amd al yoluna bak al bi tane amd fx 9590 5,0 ghz 8 çekirdek güzelde bi sıvı soğutma overclock yap bide 6ghz e Windows 8.1 ide kur dostum windows10da oyun desteği yok akar gidersin dostum amd mantle sistemi vs istersen yardım edebilirim dostum
  • Intel sistem + imkânınız varsa gtx 980 ti.. Uzun bir süre uçar gider sistem. 2k bir monitör ile tadından yenmez :) Eğer 2k değil de Full HD yeterli ise gtx 970 de makul bir süre keyifli bir şekilde götürür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramaray -- 1 Şubat 2016; 23:03:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göksu Şalcı

Arkadaşlar bu yaz yeni bir sisteme geçmek istiyorum sistemin resimleri aşağıda mevcut beni uzun uzun götürsün istiyorum ve birkaç sorum var
    1-Dediğim gibi uzun ömürlü olsun istiyorum o yüzden skylake ve ddr4 seçtim ne dersiniz
    2-sistemi almak için pascal mimarisini ya da r9 400 serisi beklemeli miyim? çıktığı zaman fiyatların ne olacağını düşünüyorsunuz?

Milleti boşverin siz hocam. Sisteminiz gayet uyumlu ve güzel. İyi günlerde kullanın.

Pascal serisi ekran kartlarının Mayıs - Haziran gibi çıkacağı söyleniyor ancak ertelenedebilir. Beklemeye değmez bence. Şimdilik seçtiğiniz ekran kartı gayet yeterli. Hele bi yeni seri ekran kartları çıksın, fark çok olursa elinizdeki ekran kartını satıp yeni seriye de geçebilirsiniz...

Ayrıca K serisi işlemci / anakart almanızın özel bir sebebi var mı? Ben şimdiye kadar hiç OC ihtiyacı duymadığım ve yapmadığım halde hep K serisi işlemcilere fazladan bir dünya para verdim :) Sonunda düz işlemciye döndüm. Neticede Turbo ile zaten yaklaşık OC seviyelerine geliyor bunlarda. OC'ye özel bir sempatiniz varsa birşey diyemem ancak genelde ergen hevesi diyebilirim :)

Yine de takdir sizin. Tekrar güzel günlerde kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 8 Mart 2016; 21:20:43 >

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için teşekkürler fakat bu konuyu açtığım süre içerisinde sistemimde değişiklikler yatım en üst düzey performans için yeni sistemide size gösteriyim:
    Bu mesaja eklenen görseller:

4500tl sistem (en azından kontrol edin) 4500tl sistem (en azından kontrol edin)

Herşey gayet uyumlu fakat tek sorun PSU'nuz :) Tek başına ekran kartı 350 W gibi bir güç tüketimine sahip. işlemci OC yaptığınız zaman ucu ucuna kurtarır.

Güç tüketimi için tıklayın...

PSU'ların her yıl %10-%20 güç kaybettiğini de bilmelisiniz. Bu yıl sıkıntı yaratmasa bile önümüzdeki yıl sorun yaşatmayacağının garantisi yok. Japon kapasitör kullanan Corsair, Silverstone, Seasonic tarzı bir PSU olsa böyle bir sorun olmuyor ancak söz konusu marka High Power. Ayrıca geçmişte High Power 1200W 80+Gold kullanmış biri olarak bu marka PSU'ların sesli çalıştıklarını da söyleyebilirim. Golf topu yüzeyli fan muhabbeti filan hikaye yani :)

Diğer seçtikleriniz gayet güzel. İyi günlerde kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 8 Mart 2016; 22:07:16 >

R9 390X 275 Watt TDP diye biliyorum fakat sizin dediğinizde doğrudur. Psu önerirsen sevinirim
  • quote:

R9 390X 275 Watt TDP diye biliyorum fakat sizin dediğinizde doğrudur. Psu önerirsen sevinirim

PSU için ayırdığınız bütçe ne kadar?
    300 civarı max 400
  • quote:

2-3 ay beklemişsiniz bir bu kadar daha beklemeniz sizin yararınıza olacaktır.
    yeni amd işlemci vede pascal serisi ekran kartlarını bekleyin.
    5000-6000 tl verdiğiniz şu yukarıdaki sistemle gta5'i 4 k da 30 fps zor alacaksınız oda ayar kısıp.
    intel skylakede eğilme sorunu + gtx970-980 de coil whine sorunu. amd'de de işlemci artık yok.

nasıl söyleyim bilmiyorum ki dolar 3.0 dı 750 watt psu 391 liraydı. dolar 2.9 larda aynı psu 420 liralara kadar çıkmış. bir demir parçasına o paralar verilmez.

şimdi yapacağınız seçimle sadece kendinizi değil diğer arkadaşlarıda etkileyeceksiniz.
    mesela o psular biraz daha satılsa 450 liralara kadar çıkacak ve buna bir dur diyen olmayacak.
    çünkü dolara göre değik satışa göre zam yapar hale geldiler.

işte bu yüzden bu gereksiz zamlarla hiçbir elektronik ürün alınmaz. en azından biraz daha bekleyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.