Şimdi Ara

46EX500 ve 46C650 Arasında Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu iki model arasında kaldım. İstanbul Bilişim'de arada 200TL fark var. HD maç izliyorum ve Playstation oynuyorum. Bunlar arasından hangisini önerir siniz? EX500 ile ilgili tepkime sorunu var gibi birşeyler okudum. Pes oynarken tuşa bastıktan çok sonra şut çeksin istemiyorum Yoksa bu sorunu ikisinde de mi yaşarım? Yarım ederseniz çok memnun olacağım. Pazar günü almam gerekiyor çünkü.

Linkleri de şöyle.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-46EX500-LCD-TV,15010.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-46C650-LCD-TV,16112.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10hagi -- 17 Nisan 2010; 17:58:51 >

• Bu bahsettiğiniz firma sitesindeki fiyatları görüp burda hergün başlık açan insan sayısını bir bilseniz..

Bu firmanın fiyatlandırılmasını kriter olarak tutmamanızı, dünya pazarında ki her TV yi sitesine ekleyip arayana -o TV stokta yok şu depoda kalanları verelim- dedikleri için zaten stokta olmayacağını varsaymanızı ve bu iki tv ye ait ana başlıkları okumanızı tavsiye ederim...

Bu iki tercih arasında izleme mesafenize uygun boyut (46" için 4m) belirlediniz mi sorusuda var?

Bahsettiğiniz konu INPUT LAG, profesyonel şekilde ilgilenmiyorsanız futbol oyununda fazla etki edeceğini sanmıyorum...

Gecikme konusunda şüpheleriniz varsa Philips 47PFL84040 almanızı öneririm.
  • Ben bahsettiğiniz yerden 46C650 aldım. Cuma günü elime ulaştı.
    Bana göre ex500 ile arasındaki en önemli 2 fark:

1-Sony mattır yansıma yapmaz, Samy ise parlak eğer pencereye karşı kuracakanız yansıma şikayetiniz olabilir. Ancak samy de renkler bence daha canlı ve görüntü çok güzel.
    2-Samy de multimedia uygulamaları daha gelişmiş, usb herformatı açıyor, dts ses desteği var ve altyazılar sorunsuz. Sony bu konuda biraz daha geride.

Fikrinizeee :)
  • konuyla alakalımı bilmiyorum ama sonynin ex500 den bi önceki serisi olan w5500 serisi daha fazla tacvsiye ediliyor. hem ps3 için daha uyumlu ben onu alacaağım galiba..aynı azmanda biraz daha uygun fiyat...
  • sony ex 500 de bilgisyar ile baglantıyı saglayan dlna özelliği mevcut...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpermor

sony ex 500 de bilgisyar ile baglantıyı saglayan dlna özelliği mevcut...

Samsung'un adı geçen modelinde yokmu demek istedin pek anlayamadım, insanların kafasını karıştırmayalım şuan piyasada ki bir çok TV de kablolu ya da kablosuz olarak DLNA mevcut....
  • Her iki modelde de DLNA var arkadaşlar kafalar karışmasın. Ancak DLNA sadece TV' yi evdeki modem vasıtası ile internete bağlamaya ve evde kullanılan diğer bilgisayarlardaki dosyalara TV' nin ulaşabilmesini sağlar. Bu dosyalar resim-video dosyaları olabilir.

İşte bu noktada Samsung xxC650 hemen hemen tüm formatları okuyup gösteriyor. Sony ise bazı formatları açamıyor. Fark burada.

Aman dikkat bu özellikler panel almada / karar vermede sadece son sıralarda bakılacak özelliklerdir. Önemli olan panelin görüntüyü işlemesine ilişkin diğer özelliklerdir.

Her iki model de çok iyi.... Tercih sizin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada her iki model de ek bir usb aparat ile wireeles kullanıma uygun hale geliyor. Modeminiz TV ye yakınsa wireeles a gerek kalmadan kablo ile de TV yi direkt modeme bağlayıp DLNA kullanabilirsiniz.
  • her 2 tv de guzel lcd ler ıkısınıde alabılırsın tabı burda kısısel beklentılerın ıcın bır secım yapmana yardımcı olacak yorumlarım su sekılde
    ıkı tv de hd olarak yeterlı sony sd de bıraz daha ıyıdır. ps3 xbox vs de sony de ınput lag yasarsın. sammy de nıspeten ınput lag ıyıdır.sony de usb den mkv ızleyemessın sammy de her turlu dosyayı usb den acar.
  • Görüntü kalitesi yönünden daha detaylı karşılaştırabilsek keşke...
  • Herkese yardımlarından dolayı teşekkürler.
    Galiba ilk tercihim Samsung'dan yana olacak.
    Hem fiyatı biraz daha uygun, hem multimedya özellikleri daha üstün, hem input lag olayını daha az yaşayacağımı yorumlardan anladım hem de tasarımı sonye göre biraz daha estetik.

Zaten ikiside çok iyidir diye tahmin ediyorum.
  • Detaylı bir inceleme bulabildinizmi acaba? ingilizce türkçe farketmez.....
  • Yok genel olarak herkesin yaptığı yorumlar.
    Ama son kararım dediğim gibi samsungu almak. Daha ucuz olmasına rağmen daha üstün gibi geldi bana.

Televizyon en nihayetinde, ne kadar fark olabilir diye düşünmeye başladım. Zaten aralarında çok fark olsa büyük fiyat farkıda olur.

Tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10hagi

Yok genel olarak herkesin yaptığı yorumlar.
    Ama son kararım dediğim gibi samsungu almak. Daha ucuz olmasına rağmen daha üstün gibi geldi bana.

Televizyon en nihayetinde, ne kadar fark olabilir diye düşünmeye başladım. Zaten aralarında çok fark olsa büyük fiyat farkıda olur.

Tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler.

eğer gerçekten oyun önemliyse bu 2 tv'yi es geç derim.

http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test.html#pagina-2

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1131464

bu linklere bir bakman yararına olur...

yok çok önemli değilse al birini gitsin ikiside biribirine yakın tv'ler.daha canlı ve keskin resim seviyorsan c65x serisi.sony samy'e göre daha yumuşak ve
    doğal renklerle resim verir.(gerçi artık iyice samy'ye benzemeye başladı).kısaca olay göz zevkine kalmış.
    ama sanırım sen kararını vermişsin samy şimdiden hayırlı olsun...

• C serisinin siparişini verdim.
    Ctesi elimde olacak.
    Fakat istanbul bilişimde gezerken b serisi bir led gördüm. 117 ekran ve Led. 3030 TL. Acaba bunu mu alsaydım diye bir kurt düştü içime.
    Değiştirme şansım var hala daha.
    Anlayan biri yorum yaparsa sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-46B6000-LED-TV,9374.html

ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10hagi

C serisinin siparişini verdim.
    Ctesi elimde olacak.
    Fakat istanbul bilişimde gezerken b serisi bir led gördüm. 117 ekran ve Led. 3030 TL. Acaba bunu mu alsaydım diye bir kurt düştü içime.
    Değiştirme şansım var hala daha.
    Anlayan biri yorum yaparsa sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-46B6000-LED-TV,9374.html

ne dersiniz?

Günaydın herkese;

B6000 serisinde @TV dolayısı ile bildiğim kadarı ile DLNA yok.
    Ayrıca LED ler SD yayınlarda çok başarılı değil. Oyunlar için de aynı şeyi söyleyebiliriz.

• heh kaderin cilvesine bakın ki ben bi 46c650 aldım, panelde problem oldugu icin 1 hafta sonra geri aldılar ve teknik servisteki adam size 46EX500 verelim dedi. forumda bi arattim burasi cikti. adamin dedigine gore daha iyiymiş sony ama ben samsungu cok severek almıştım, keske problem cıkmasaydı. simdi o TV'yi muhtemelen teşhir urunu diye daha ucuza satacaklardır.

bu arada aklım da ledTV'ye kaymadı degil. gercekten SD ve oyun performansi LCD'lerden daha mi kotu? Eger oyle ise LED dusuncesini silicem aklimdan.

dunya kupası yaklasıyo, 3D TV'ler de yavas yavas gelmeye basladi, acaba TV almak icin kotu bir zaman mi diye insan kendine sormadan edemiyor..

gerci su anda € ve $ kuru cok baskilanmis halde ve bu yuzden de fiyatlar cok makul, TL asiri degerli. cok yakinda kur gercek seviyelerine yaklasınca bu avantaj da kaybolacak. inanılmaz bi paradox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekho -- 29 Nisan 2010; 18:21:54 >

• Ben de geçen gün 40c650 aldım...Şu ana kadar memnunum.Görüntü kalitesi SD yayın için tatmin edici. Kablonun da etkisi olabilir.Çok eski scart var var. Bir usb bellek bağladığımda hemen okuyor.videodan videoya çok hızlı geçiyor.Şu ana kadar böyle...Biraz daha inceleyeyim ayrıntıları bildiririm.
  • merhaba,
    tv yi nereden ve kaça aldığınızı öğrenebilir miyim HORSY_TMR ?
  • Merhaba
    Kozyatağı Optimum TeknoSA'dan 2.140 TL'ye aldım arkadaşım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.