Şimdi Ara

47 yaşında motor sevdası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
3.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kymco like bulursan al ama bayileri ve servisi sıkıntılı. Ben ekim ayında sordum anca yaza gelir dediler like için. Oysa sym de hiç sorun yok hemen teslim veriyorlar. Sym Symphony de düşünebilirsiniz, ön arka disk fren 16" teker. Çok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Hocam kymco like bulursan al ama bayileri ve servisi sıkıntılı. Ben ekim ayında sordum anca yaza gelir dediler like için. Oysa sym de hiç sorun yok hemen teslim veriyorlar. Sym Symphony de düşünebilirsiniz, ön arka disk fren 16" teker. Çok memnunum.

Kalite konusunda sıkıntı yokta çok mopede benziyor hocam scooter havası yok tipsiz yani biraz bence :) fiddle daha tatlı görsellikte önemli bence...
  • Vlkndnmz kullanıcısına yanıt
    Moped mi alakası yok, hakaret sayarım.

• quote:

Moped mi alakası yok, hakaret sayarım.

Öyle bi resimlerine baktım hocam yakından görmedim büyük jantların rahatlığı tartışılmaz tabiki moped gibi demekle biraz abarttım ama büyük jantlar scooterda biraz itici geliyor bana tabi bu birazda zevk meselesi benim motorun tipinide pek kimse beğenmiyor ama ben seviyorum :))) scooturkun facebook sayfasında 100.000 km devirmiş debriyaj balatası bitmemiş bi tane sym vardı alınır yani kalite olarak çok beğeniyorum...
  • aslında evet büyük teker avantaj ancak fiddle ve like çok sempatikler.yakından incelemeden karar vermemek lazım aslında ama şu an için fiddle ve like hoşuma gidiyor. fiddle için 3800 tl fiyat nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arinalw

aslında evet büyük teker avantaj ancak fiddle ve like çok sempatikler.yakından incelemeden karar vermemek lazım aslında ama şu an için fiddle ve like hoşuma gidiyor. fiddle için 3800 tl fiyat nasıl?

geçen seneki fiyat bu, kur artışına rağmen hala 3800TL veriyorlarsa hemen almak lazım bence kafadan alınır, hiç düşünmeye gerek yok. İlkbahar yaza doğru fiyatlar artar emin olun.
    Kymco like daha güzel ama alet yok abicim, satamıyorlar gerçekten. 2. el bulabilirsiniz belki. Öyle web sitesine koymakla olmuyor malı koyacaksın bayiye.
  • öncelikle güzel bi şey bence sizin için zaten motorun ideal yaşı 35'dir (kendim 21 olsam da) size önerim maxi scooter olarak honda pcx125 cross olarakta kuba str 250 öneririm.

not: Ekipman olarakta alabildiğinizin en iyisini alırsanız kask hariç uzun yıllar kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi type-R -- 12 Ocak 2014; 17:38:55 >
  • type-R T kullanıcısına yanıt
    Pcx maxi değildir aksine mini bile sayılır.

• quote:

Pcx maxi değildir aksine mini bile sayılır.

hani nasıl honda cbr 250R hatta 125R racing diye geçiyorsa pcx'de maxidir ha hacim olarak değildir o konuda doğru diyosunuz.
  • maxi scooter düşündüğüm zaman alternatiflerim,daha önce önerilen Kymco xciting 250, Sym joymax 250,yamaha xmax 250 olacak.şu an alışma amaçlı sym fiddle 2 ve kymco like 125 düşünüyorum.daha sonra duruma göre bu motoru eşim ve oğluma bırakıp yukarda yazılı motorlardan birini alıp uzun yolda da kullanmak.şimdilik planım bu.bu açıdan pcx alışma motoru için biraz pahalı.daha sonrası için de yetersiz kalabilir.bakalım zaman ne gösterecek.belki 125 likler bile bana yeterli gelecek.yorum ve değerli önerilerinizi için teşekkür edip devamını bekliyorum.
  • arkadaşlar şu an aldığım fiyatlar;2013 fiddle 2 3875 tl,kymco like 125 ;4000 tl(2011-ama sıfır)like 125 1 adet kalmış.2013 ten farkı yoktur herhalde.fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arinalw -- 13 Ocak 2014; 11:19:21 >
  • arinalw A kullanıcısına yanıt
    Hocam hangisinin servis hizmeti sana yakınsa ve iyi ise onu tercih et.
  • quote:

arkadaşlar şu an aldığım fiyatlar;2013 fiddle 2 3875 tl,kymco like 125 ;4000 tl(2011-ama sıfır)like 125 1 adet kalmış.2013 ten farkı yoktur herhalde.fikirlerinizi bekliyorum.

Ben sym'yi tercih ederdim seramik silindir hem ısınmıyor hem daha uzun ömürlü oluyor ama atla deve değil siz bilirsiniz hangisi içinize siniyorsa onu alın...
  • abi motorun yaşı yoktur bendede araba var evin önünde öylece duruyor üstünde 2 parmak toz olmuştur :) yalnız arkadaşınız motor kullanmanın çok basit olduğunu söyleyip gerisini getirmemiş, motor kullanmak tehlikesizdir evet doğrudur tehlike trafikteki diğer araçlar ve yayalardır mesela sıkışık trafikte aradan gidiyorsun her an arabaların arasından bir yayanın firlama ihtimalini düşünmelisin veya duran bir aracın kapısının açılacağını, önündeki araca olan takip mesafeni her zaman iyi hesaplamalısın, trafik lambalarında durdun sürekli arkanı kontrol etmelisin giderkende aynı şekilde gözlerin sürekli sağı solu arkanı kontrol etmeli şerit değiştiriken aynaya bakıp hemen yan şeride geçmemelisin kafanı hafifçe çevirip kör noktayı kontrol etmelisin, karşıdan karşıya geçen bir yaya gördüğün zaman seni görmediğini farzetmeli ona göre durabileceğin hızda yaklaşmalısın özellikle bayan şöförlere çok dikkat et abi, erkeklere öküz derler ama kendilerinde saygının eseri yok. ana yolda trafik lambası bana yeşil yanıyor diyerek hız kesmemezlik yapma abi kırmızı ışıkta geçen bir araba sonun olur. motoru bilinçli kullanırsan kesinlikle tehlikesi yoktur bunun içinde eğitmini alman şart frenleme kontra tekniği vs. yani uzun lafın kısası motor kullanırken sadece kendi yapacağın hatalara değil diğer araçların yapacağı hatalarıda sürekli düşünmelisin ve son olarak bütçem 10 bin demişsin o 10 bin içinden pantolon mont kask ve eldivene vereceğin parayıda hesaplamalısın. ben 2005 den beri motor üstündeyim ve araba ile tek kişi sağa sola gidenlere enayi gözüyle bakıyorum sinir stresten başka bir şey değil.
    Aramıza hoş geldiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brunhild -- 13 Ocak 2014; 16:28:25 >

• Brunhild kullanıcısına yanıt
    iyi dileklerin için teşekkür ederim kardeşim.hoşbulduk.söylediklerine aynen katılıyorum.ben araç la birlikte son 3 yılı yoğun olmak üzere yaklaşık 7-8 senedir bisikletimle de trafikteyim.motor kadar olmasa da dediğiniz bir çok şeyi bisikletle yaşamışımdır.maalesef bisiklet trafikte yok sayılıyor.ehliyet başvurumu yaptım.eğitim için de zaman ayarlamaya çalışıyorum.ama muhakkak eğitim alacağım.
  • merhabalar,bayilerle bu gün yaptığım görüşmeler sonunda motorumu almış bulunmaktayım.işin ilginç tarafı ise şimdiye kadar yapılan öneriler ve benim düşündüğüm herhangi bir modeli değilde farklı bir modeli almış olmam.biraz fiyatın uygun olması,belki biraz satıcının ustalığı ile kymco dink 200i modelini 6700 tl almış bulunmaktayım.benim düşüncem alıştırma motoru olarak like 125 sonra xciting 250i almaktı.hem fiyatının uygun olması hem bu iki modelin arası olması sebebiyle böyle bir tercih yaptım.bu motora inşallah uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.izlenimlerimi inşallah ehliyet ve eğitim sonrası paylaşırım.
  • Hayırlı olsun hocam,kazasız belasız inşallah.
  • çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah kimseye kaza bela vermesin.
  • arinalw A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın. Çok bilinen bir model değil ama sağlam fanları var. Yıllar boyu kullanabilirsiniz.

• quote:

merhabalar,bayilerle bu gün yaptığım görüşmeler sonunda motorumu almış bulunmaktayım.işin ilginç tarafı ise şimdiye kadar yapılan öneriler ve benim düşündüğüm herhangi bir modeli değilde farklı bir modeli almış olmam.biraz fiyatın uygun olması,belki biraz satıcının ustalığı ile kymco dink 200i modelini 6700 tl almış bulunmaktayım.benim düşüncem alıştırma motoru olarak like 125 sonra xciting 250i almaktı.hem fiyatının uygun olması hem bu iki modelin arası olması sebebiyle böyle bir tercih yaptım.bu motora inşallah uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.izlenimlerimi inşallah ehliyet ve eğitim sonrası paylaşırım.

En iyisini yapmışşınız hocam 125likler iki kişi baya hantal kalıcakdı tam ayarında bi seçim olmuş hem fiyat hem performans bakımından bakarsınız ilerde 600 lük bi scootera geçiş yaparsınız ama uzun yıllar sizi tatmin edicek bi model....Ek olarak sisy bar artçı için baya rahat ettiricek bi aparat...
    Allah kaza bela vermesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 13 Ocak 2014; 23:25:27 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.