Şimdi Ara

47 yaşında motor sevdası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
3.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.geçen hafta komşumu yeni aldığı scooterı kullanırken gördüm.kendisi 55 yaşında ve çocuk gibi mutluydu.hayırlı olsun dedikten sonra motoru övmeye başladı.şehiriçi trafik ve park yeri meselesi hepinizin malumu.illa benimde denememi istedi.ben de daha önce hiç motor kullanmadığımı soyleyince,çok basit ben bile yaptıktan sonra sen de yaparsın vb gazı verince,bi denemek istedim.ilk defa bindiğim motordan inanın hiç inmek istemedim.yarım saat bindikten sonra ben de kararımı vermiştim.işte tam burada yardımlarınızı bekliyorum.47 yaşındayım.180 boy ve 77 kilodayım,3 yıldır haftada 1 kez arkadaşlarla dağ bisikleti biniyoruz.(şimdilik kros düşünmüyorum).motor almaktaki amacım işe gidip gelmek,şehir içi işlerimi görmek ve arasıra öğrenci olan oğlumu ziyaret.(150 km ki hoşlanırsam bu mesafe artacaktır.)bütçe mx.10000 tl (aksesuar-giyim dahil).şimdi ilk aklıma gelenler;
    1-düşüncem yine scooter almak(öneriye açık)ama hangi model ?
    2-sıfır mı,ikinci el mi?(ikinci el diyenlerden,kazıklanma riskine karşı öneriler)
    3-25 yıldır araçla trafikte olduğumdan scooter beni zorlamadı ama eğitim almalı mıyım?ehliyet için başvurduğumda kursların eğitimi yeterli olacak mı?
    ilgi ve cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: arinalw

merhaba arkadaşlar.geçen hafta komşumu yeni aldığı scooterı kullanırken gördüm.kendisi 55 yaşında ve çocuk gibi mutluydu.hayırlı olsun dedikten sonra motoru övmeye başladı.şehiriçi trafik ve park yeri meselesi hepinizin malumu.illa benimde denememi istedi.ben de daha önce hiç motor kullanmadığımı soyleyince,çok basit ben bile yaptıktan sonra sen de yaparsın vb gazı verince,bi denemek istedim.ilk defa bindiğim motordan inanın hiç inmek istemedim.yarım saat bindikten sonra ben de kararımı vermiştim.işte tam burada yardımlarınızı bekliyorum.47 yaşındayım.180 boy ve 77 kilodayım,3 yıldır haftada 1 kez arkadaşlarla dağ bisikleti biniyoruz.(şimdilik kros düşünmüyorum).motor almaktaki amacım işe gidip gelmek,şehir içi işlerimi görmek ve arasıra öğrenci olan oğlumu ziyaret.(150 km ki hoşlanırsam bu mesafe artacaktır.)bütçe mx.10000 tl (aksesuar-giyim dahil).şimdi ilk aklıma gelenler;
    1-düşüncem yine scooter almak(öneriye açık)ama hangi model ?
    2-sıfır mı,ikinci el mi?(ikinci el diyenlerden,kazıklanma riskine karşı öneriler)
    3-25 yıldır araçla trafikte olduğumdan scooter beni zorlamadı ama eğitim almalı mıyım?ehliyet için başvurduğumda kursların eğitimi yeterli olacak mı?
    ilgi ve cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1-Kymco xciting 250, Sym joymax 250,yamaha xmax 250 gibi maxiscooterlar işinizi görür 3üde çok iyidir rahattır ekonomiktir
    maddi durumunuza ve zevkinize göre birini seçin derim sizi üzmezler...
    2:Sıfır derim ben ikinci el alınacaksa bir ustaya gösterilmeli ama scooterlarda birçok şey vitesli motosikletlerden daha zor anlaşılıyor....
    3:Trde ehliyet için gittiğiniz kurslar motosiklet üzerinde eğitim vermiyor en azından benim bildiğim kadarıyla öyle bi kurs yok etrafımda...
    Sadece ehliyet için evraklarınızı mebe filan yolluyor ve kağıt üzerindeki derslere giriyorsunuz...
    Eğitim almak tabi daha iyi olur fakat deneyimizinde yeterli olduğu kanaatindeyim

• Vlkndnmz kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim.önerdiğiniz modellere netten baktım ve nokta atışı yaptığınızı gördüm.tam istediğim modeller gerçekten.artık nerden başlıyacağım hakkında bir fikrim oldu.bu 3 motoru yakından incelemeden önce,kullanım rahatlığı,yakıt tüketimi,ikinci el piyasası,yedek parça-servis uygunluğu açısından da değerlendirirseniz,sıralama nasıl olur.
  • quote:

cevap için teşekkür ederim.önerdiğiniz modellere netten baktım ve nokta atışı yaptığınızı gördüm.tam istediğim modeller gerçekten.artık nerden başlıyacağım hakkında bir fikrim oldu.bu 3 motoru yakından incelemeden önce,kullanım rahatlığı,yakıt tüketimi,ikinci el piyasası,yedek parça-servis uygunluğu açısından da değerlendirirseniz,sıralama nasıl olur.
    Ehliyetsiz kullanmayı düşünmeyin bile.
    Üstüne mutlaka güvenli sürüş eğitimi de almanızı tavsiye ederim,bildiğinizi sandığınız birçok şeyi aslında bilmediğimizi görüyoruz.Zaten motosiklet üstünde hayat kurtaran da bu ufak tefek şeyler.
  • quote:

3'ünüde kısa süreli kullandım arkadaş çevresi sağolsun rahatlık bakımından 3üde güzel
    yamaha diğerlerinden biraz daha güçlü ekstra olarak abs var
    ikinci elde kolay satılır çok değer kaybetmez yedek parça biraz pahalıdır ama her zaman bulunur.Servis yönündende bi sıkıntı olmaz
    Kymco bu 250lilik maxiscooter piyasasında en çok tutulan
    yedek parça sıkıntısı çekmessiniz servis konusunda ustanızı iyi seçmeniz gerekli periyodik bakımlarda sıkıntı olmuyor yağını değiştir vs. standart şeylere bütün servisler aynı fiyata yapıyor fakat arıza durumunda ücretler değişiklik gösterebiliyor oturduğunuz lokasyona göre yakınınızda tanıdığım iyi yetkili servis var ise tavsiye yapabilirim.İkinci elide sağlamdır yakından incelerseniz tank gibi alet parça kalitesi çok iyi zaten 250 cc uçuruyor güzel gidiyor
    Symde çok güzel alet ama bu fazla tutulmadı neden bilmiyorum ikinci elide çok iyi değil fakat kalite olarak diğerlerinden çok bi farkı yok
    servis parça olarak kymco'yla aynı servisler bakıyor buna genelde tvs-kymco-sym 3 firmanın yetkili servisi aynı oluyor...

Uzun lafın kısası 3üde gayet sağlam güzel maxiscooterlar gönül rahatlığıyla alabilirsiniz iş biraz sizin bütçenizde bitiyor....
    Ben alıcak olsam gider beyaz bi tane kymco xciting 250 alırdım yamahanın kasası biraz küçük geliyor symde çok tutulmadı...
    Yakıt tüketimi olarak 3üde hemen hemen aynı yakar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 2 Ocak 2014; 12:18:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

quote:

3'ünüde kısa süreli kullandım arkadaş çevresi sağolsun rahatlık bakımından 3üde güzel
    yamaha diğerlerinden biraz daha güçlü ekstra olarak abs var
    ikinci elde kolay satılır çok değer kaybetmez yedek parça biraz pahalıdır ama her zaman bulunur.Servis yönündende bi sıkıntı olmaz
    Kymco bu 250lilik maxiscooter piyasasında en çok tutulan
    yedek parça sıkıntısı çekmessiniz servis konusunda ustanızı iyi seçmeniz gerekli periyodik bakımlarda sıkıntı olmuyor yağını değiştir vs. standart şeylere bütün servisler aynı fiyata yapıyor fakat arıza durumunda ücretler değişiklik gösterebiliyor oturduğunuz lokasyona göre yakınınızda tanıdığım iyi yetkili servis var ise tavsiye yapabilirim.İkinci elide sağlamdır yakından incelerseniz tank gibi alet parça kalitesi çok iyi zaten 250 cc uçuruyor güzel gidiyor
    Symde çok güzel alet ama bu fazla tutulmadı neden bilmiyorum ikinci elide çok iyi değil fakat kalite olarak diğerlerinden çok bi farkı yok
    servis parça olarak kymco'yla aynı servisler bakıyor buna genelde tvs-kymco-sym 3 firmanın yetkili servisi aynı oluyor...

Uzun lafın kısası 3üde gayet sağlam güzel maxiscooterlar gönül rahatlığıyla alabilirsiniz iş biraz sizin bütçenizde bitiyor....
    Ben alıcak olsam gider beyaz bi tane kymco xciting 250 alırdım yamahanın kasası biraz küçük geliyor symde çok tutulmadı...
    Yakıt tüketimi olarak 3üde hemen hemen aynı yakar...

Alıntıları Göster
    ilk mesajınızın altındaki arkadaş güzel tavsiyelerde bulunmuş.

ayrıca motora başladığınız için tebrik ederim... hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin, ehliyet ve ekipman tam olsun lütfen.

• çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    tabiki ilk işim ehliyet almak olacak.birşeyleri yanlış öğrenip sonra onları düzeltmenin daha zor olduğunu düşünürsek sıfırdan eğitim almak daha mantıklı.önce eğitim sonra motor.
  • Vlkndnmz kullanıcısına yanıt
    detaylı cevabınız için teşekkürler.önce kymco sonra yamahayı yakından inceleyeceğim.benim için önemli kriterlerden biride içime sinmesi.sonradan keşke demektense önce sizin gibi bilenlerden fikir alarak araştırarak almak en iyisi.tekrar teşekkürler.
  • quote:

detaylı cevabınız için teşekkürler.önce kymco sonra yamahayı yakından inceleyeceğim.benim için önemli kriterlerden biride içime sinmesi.sonradan keşke demektense önce sizin gibi bilenlerden fikir alarak araştırarak almak en iyisi.tekrar teşekkürler.
    Başlangıç motoru

Altın Elbiseli Adamyoutube
    Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

Skuter kullanmak

Skuter Kullanmak
    http://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8

Motosiklette bakış

Motosiklette Bakış
    http://www.youtube.com/watch?v=q4bY2pONqzg

Kontra tekniği

Motosiklette Kontra 3
    http://www.youtube.com/watch?v=G7BN0EF8H08

Motosiklette fren yapmak

Motosiklette Fren Yapmak
    http://www.youtube.com/watch?v=hfxfimvDxfc

Profesyonel bir eğitim alana kadar fikir sahibi olabilirsiniz bu videolarla. Daha fazlası için kanala abone olabilirsiniz. (Bu arada tavsiye edilen scooter modelleri size göre çok isabetli)

• quote:

Orijinalden alıntı: hasseARF

Başlangıç motoru

Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

Skuter kullanmak

Skuter Kullanmak
    http://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8

Motosiklette bakış

Motosiklette Bakış
    http://www.youtube.com/watch?v=q4bY2pONqzg

Kontra tekniği

Motosiklette Kontra 3
    http://www.youtube.com/watch?v=G7BN0EF8H08

Motosiklette fren yapmak

Motosiklette Fren Yapmak
    http://www.youtube.com/watch?v=hfxfimvDxfc

Profesyonel bir eğitim alana kadar fikir sahibi olabilirsiniz bu videolarla. Daha fazlası için kanala abone olabilirsiniz. (Bu arada tavsiye edilen scooter modelleri size göre çok isabetli)

Alıntıları Göster
    Motor tehlike ya kullanmayı bildiğimizi sanıyoruz ama bilmiyoruz malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: isyanimvar

Motor tehlike ya kullanmayı bildiğimizi sanıyoruz ama bilmiyoruz malesef..

Alıntıları Göster
    hocam siz de benim gibi 40 ından sonra heves edenlerdensiniz. Bence almak için çok acele etmeyin şimdi kış ve soğuklarda hiç keyifli olmuyor. Bu arada eğitim ve ehliyet meselesini halletmeye bakın. İstanbul'daysanız vespa academy veya hondanın temel eğitimlerinden birine katılın. ehliyet kurslarında pek birşey öğretmiyorlar. adresinize yakın en uygun fiyatlı bir kurs seçin ve kaydınızı yapın. Ne tarz bir şey alacağınıza eğitimden sonra karar verirsiniz. Eğitimin gerçekten çok faydalı olduğunu söyleyebilirim; 425 TL falandı kesinlikle değer.
    Ben de 183 boy 90kg yum, 125 lik scooter aldım işe gidip gelmeye yetiyor şehiriçi trafikte scooter kullanmak çok zevkli. Bence alışana kadar maxi almayın hem ağır hem de büyük gelebilir arabaların arasına girmekte sıkıntı yaşarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

hocam siz de benim gibi 40 ından sonra heves edenlerdensiniz. Bence almak için çok acele etmeyin şimdi kış ve soğuklarda hiç keyifli olmuyor. Bu arada eğitim ve ehliyet meselesini halletmeye bakın. İstanbul'daysanız vespa academy veya hondanın temel eğitimlerinden birine katılın. ehliyet kurslarında pek birşey öğretmiyorlar. adresinize yakın en uygun fiyatlı bir kurs seçin ve kaydınızı yapın. Ne tarz bir şey alacağınıza eğitimden sonra karar verirsiniz. Eğitimin gerçekten çok faydalı olduğunu söyleyebilirim; 425 TL falandı kesinlikle değer.
    Ben de 183 boy 90kg yum, 125 lik scooter aldım işe gidip gelmeye yetiyor şehiriçi trafikte scooter kullanmak çok zevkli. Bence alışana kadar maxi almayın hem ağır hem de büyük gelebilir arabaların arasına girmekte sıkıntı yaşarsınız.

Alıntıları Göster
    şehir içi şuraya buraya gidip gelicem diyorsanız 150cc lik scoter yeter.
    ama şimdi şöyle, motor kullanmak bir zevk işidir. eşinizi alıp uzun yollara turlara gidicem derseniz scoter sizi yolda bırakır, kayış sistemli otomatik vites,
    çok yolda kalan gördüm bu sebeple, hondasınıda, yamahasınıda kymco sunuda,
    çünkü kayış ısınmadan dolayı uzun yolda tehlike.
    bende 47 yaşındayım, motor alacaksanız bence zincir aktarmalı manuel vitesli düşünün,
    motor tamircilerine bi gidin scoterler arıza sıralamasında birinci sırada ve genelde kayış yırtılmasından dolayı arızalar. birde her tarafı yap boz oyuncak gibi kapalıya sökmesi takması derttir.
    hele uzun yolda başınıza gelirse kayış kopunca ekstra masrafta çıkarıyor, kasnaktır, rulmendir falan.
    kullanım amacınızı iyi belirleyin ve ona göre özellikle diyorum scoter seçiminizi yapın. skoter sadece ve sadece şehir içi kısa mesafeler için güzeldir.

• dediğiniz gibi bu aylarda ehliyet ve eğitim işlerini halletmek çok mantıklı.nisan gibi de motoru daha bilinçli olarak alırım.ben bandırmadayım.günübirlik istanbula gelip eğitim almayı planlıyorum.alışana kadar 125 lik aldığım zaman onu elden çıkartmakta zorlanır mıyım,al-sat kaybına değer mi?diye düşünmüyor değilim.çünkü ikinci elde kazıklanmamak,sürekli tamirciye gitmemek için sıfır almayı düşünüyorum.sanırım eğitim sonrası daha rahat bir karar verilebilir.
  • rondo1194 kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi amaç çok önemli.bu ikilemi bisiklete başlarkende yaşamıştım.insalar dağ bisikleti alıp sadece şehiri çinde kullanırlar mesela.benim amacım genelde şehiriçi.ancak oğlumun yanına arada bir bandırma-çanakkale(175 km)yapmakta istiyorum.ikisinin de ayrı kulvarlar olduğunu biliyorum.ama iki motor alamayacağıma göre,bir orta yol bulmak lazım.sadece yarım saatlık bir scooter tecrübem var.bu yüzden,manuel vites gözümü korkutuyor.malum debriyaj arabada olduğu gibi ayakta değil elde.sanırım eğitim sonrası herşey daha netleşecek.cevabınız için teşekkür ederim.
  • arinalw A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, ben de bandırmalıyım. Eğer orada kullanacaksanız maxi scooter olabilir istanbul trafiği gibi bir dert yok en azından, bir de sağa sola Erdeğe, Tatlısuya giderken 250cc ile daha rahat edersiniz. Bence de sıfır sağlam bir şey alırsanız öyle servis ve tamir dertleriniz olmaz yine de Bandırma'da servisi olan bir markayı tercih edin. Eğitim zaten bir hafta sonu Ctesi gelir 1 gece kalırsınız Pazar akşamı dönersiniz. Lokasyon olarak vespa academy daha uygun bir konumda, Galip Hoca da Barış da iyi eğitmenlerdir. Birkaç saatte hiç bilmeyene bile öğretiyorlar.
  • hasseARF kullanıcısına yanıt
    videolar gerçekten çok güzel.acaba eğitim şart mı diye düşünmeye başladım.kitaplar ve videolar bu eğitimin yerini tutarmı bilmiyorum.ancak motor bilgim ve tecrübem sıfır olduğundan en azından benim için eğitim şart gibi gözüküyor.
  • arinalw A kullanıcısına yanıt
    Vitesli motor konusunda ben de aynı endişeleri yaşadım. Eğitimde öğreniyorsunuz sınavı da rahat geçersiniz, sonrası size kalmış. Ben 22-23 yıldır otomobil kullanan biri olarak motosiklete hiç alışkın değildim. Vitesli mi otomatik vitesli mi konusundan önce tarz olarak scooterlar daha çok hoşuma gidiyordu, Ayrıca elle debriyaj kavrama olayı ilk başlarda zor geldi bana da o yüzden hiç vitesli motor düşünmedim. Eğitim almadan önce motosikletlerin sol elde debriyaj sağ ayakta fren olduğunu bile bilmiyordum. Motosiklet hakikaten ayrıntısı ve püf noktaları çok olan bir konu. Sadece motor almakla bitmiyor iş, bunun kaskı, montu, eldiveni vs bir sürü ekipman da giyinmeniz gerekiyor. Sonuç olarak bu tarzı da benimseyip rahat etmeniz çok önemli, vucudunuzu saran kıyafetler içinde mümkün olduğunca kendinizi rahat hissetmelisiniz ve sadece yola, motoru kullanmaya konsantre olmalısınız. Kendi açımdan bunca ayrıntı içinde vites geçti geçmedi, kalkışta stop edermiyim, yokuşta doğru vitese geçermiyim vs gibi şeyleri düşünmek istemedim. Belki tecrübe kazandıktan sonra vitesliye geçebilirim. Tabi biraz da beğeni ve tarz olayı. Bu yaştan sonra supersport alacak değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

yapmayın hocam, motorun mevsimi olmaz, her mevsim tadı farklıdır, ben kışında sürüyorum, ön yargılı olmayalım, ekipmanlarımızı montumuzu, pantolonumuzu giyelim çıkalım yola soğuklarda bambaşka oluyor motor :)

• cnr.kh kullanıcısına yanıt
    haklısın da bünye alışkın değil o kadar. 2 kez ciddi üşüttüm hatta şu an antibiyotik kullanmaktayım. Geçen servise gittiğimde hava sıfır derece idi, iyi bu havalarda kullanıyorsunuz dediler ama sonrası kötü oldu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

haklısın da bünye alışkın değil o kadar. 2 kez ciddi üşüttüm hatta şu an antibiyotik kullanmaktayım. Geçen servise gittiğimde hava sıfır derece idi, iyi bu havalarda kullanıyorsunuz dediler ama sonrası kötü oldu işte.
    250cc Alt Bir Scooter Alırsan Sorun Cıkmaz

250 Tl Daha Katabilirsen Tadından Kaçınılmaz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.