Şimdi Ara

4770K DELID ISILAR ANORMAL DÜŞTÜ>> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
9
Favori
9.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Benefit

Güzel olmuş, elinize sağlık.

Teşekkür ederim.
  • 10 derece sıcaklık farkı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

10 derece sıcaklık farkı mı?

23-16-16-13 derece fark oldu çekirdekler arası 4700 mhz delid yapmadan önce havalar bu kadar sıcak değildi. 90 derece o şekilde alıyordum. Şuanda oda sıcaklığı 32-33 derece arası test aldığım oda sıcaklığı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

quote:

23-16-16-13 derece fark oldu çekirdekler arası 4700 mhz delid yapmadan önce havalar bu kadar sıcak değildi. 90 derece o şekilde alıyordum. Şuanda oda sıcaklığı 32-33 derece arası test aldığım oda sıcaklığı bu.

dostum güzel bi konu eline sağlık ama kafama takılan birşey var videoda coollaboratory liquidi işlemcide ayna gibi olan kısma sürüyor diğer marka macunu ise aynanın hemen altında olan tane tane gözüken bacaklara sürüyor bunun önemi nedir? acaba birde IHS yi tekrar yapıştırmak için kullandığı madde galiba uhu gibi birşey burda kullandığı yapıştırıcının türünün önemi varmı? saygılar\

• gayet güzel sonuçlar adamlar 4790k çıkardı sizin aldıgınız sonuçları alan yok güle güle kullanın işlemcinizde şansınıza güzel çıkmış
  • Vay be, çok güzel değerler elde etmişsiniz bravo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nedwish

quote:

quote:

dostum güzel bi konu eline sağlık ama kafama takılan birşey var videoda coollaboratory liquidi işlemcide ayna gibi olan kısma sürüyor diğer marka macunu ise aynanın hemen altında olan tane tane gözüken bacaklara sürüyor bunun önemi nedir? acaba birde IHS yi tekrar yapıştırmak için kullandığı madde galiba uhu gibi birşey burda kullandığı yapıştırıcının türünün önemi varmı? saygılar\

hocam o dediğiniz bacaklar işlemci üzerindeki entegre voltaj regülatörünün olduğu kısımdaki kondastörler ve orayı soğutmak için kullanılıyor. IHS kapak kapatıldığında macun tam olarak IHSye değiyor mu merak ediyorum bende?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 20 Temmuz 2014; 21:47:17 >

• Yaklaşık 2 senedir 3770K 'yı bu şekilde 5GHz 'de kullanıyorum. Sıcaklık yazın boşta 38C. Bu arada Mengene yöntemi güzelmiş, ben jiletle 1 saat uğraşmıştım. :)
  • Bende hala i7-2600k var, orjinal hali ve iyi bir hava soğutmayla 4.5 ghz de kullanıyorum sıçaklıklar da 65-67 arası, zannedersem bir tek 2000 serisinde macundan ödün vermemiş intel, 4.5 ghz den sora çok voltaj istiyor yettiği için dahada zorlamadım.
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Hocam her ne kadar engel olmaya çalışsamda riske girip delid yapmışsınız ama uğraşınıza değmiş gerçekten sıcaklıklar çok iyi durumda hele ki bu havalarda

5 ghz için sanırım voltaj engeline takılıyor işlemci sadece 5 ghz de tutayım diye nasıl olsa delid yaptım deyip voltajı daha fazla artırmayın derim çünkü bu voltajlar "processor degradation" dediğimiz olay için fazlasıyla yeterli yani bir nevi işlemci stabilitesini kaybetmeye yani bozunmaya başlıyor.[:)((AIO soğutucular için haswellde 1.35-1.44 v arası işlemci için sınır değerler hava soğutmada ise 1.35 v un geçilmemesi tavsiye ediliyor) Bir süre bu değerlerde kullanırsanız artık işlemciniz dahada fazla voltaj isteyecektir ve bunun önüne geçmek zorlaşacaktır.

4.7 ghz bile 4770k için çok iyi bir değer bence düşük ısıda 4700 mhz ile devam edin derim tabi deneme amaçlı HT açık şekilde havaların kısmen soğuduğu bir dönemde "tam stabil 5 Ghz" değerlerinide görmeyi umuyoruz.

İyi günlerde sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

quote:

Orijinalden alıntı: Nedwish

quote:

quote:

hocam o dediğiniz bacaklar işlemci üzerindeki entegre voltaj regülatörünün olduğu kısımdaki kondastörler ve orayı soğutmak için kullanılıyor. IHS kapak kapatıldığında macun tam olarak IHSye değiyor mu merak ediyorum bende?

Diğer macunu; üst kapağı kapatma ve hafif oynatma esnasında, Sıvı Metal Termal macunun çekirdeğin hemen yakınındaki voltaj regülatörlerine değmesin diye sürüyor. Malum sıvı metal kısa devre yaptırır en ufak hatada. Termal macun yerine regulatörlerin üstüne silikon da sürülebilir yalıtım amaçlı

Ayrıca üst kapağı yapıştırırken siyah silikon'da kullanılabilir. Fakat bu oto camlarını yapıştıran siyah silikon sürülürse, bir daha açmaya kalkışıldığında zor anlar yaşanabilir

• bir an dalgınlığıma gelip fx8120 de bunu denerken pert ettim işlemciyi . Baktım olmuyor asılınca hep koptu :) büyük risk tebrikler..
    İntel macun kullanırken amd fx serisinde değişime gitmiş..

http://www.youtube.com/watch?v=ukq783v0nMQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi university -- 20 Temmuz 2014; 23:14:29 >
  • SinanOz kullanıcısına yanıt
    aydınlatma için tşkler IHS'nin kaymasını önlemek amacıyla siyah silikon sadece köşe kısımlarına birer nokta sıkılsa yetmez mi aslında ?
  • Aslında olur, veya şırınga ve ucunda ignesi ile ihs nin iç kısmına cok ince şekilde silikon sürülüp kapatılabilir.

Düzgün bir şekilde yapılması taraftarıyım. Internetteki videolarda 10 dakikada hallediyor ihs mod olayını. Onlar icin bir değeri yok islemcinin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Aslında olur, veya şırınga ve ucunda ignesi ile ihs nin iç kısmına cok ince şekilde silikon sürülüp kapatılabilir.

Düzgün bir şekilde yapılması taraftarıyım. Internetteki videolarda 10 dakikada hallediyor ihs mod olayını. Onlar icin bir değeri yok islemcinin.

10 dk bence videonun uzunluğu hocam coğu hızlandırılmış biçimde yapılıyor en az 2 saat alır itina ile yapmaya kalksak o eriyik silikon siyah olan ve metal macun mutlaka şart.
    intel ciddi manada kalite sorunu yaşıyor.
  • Ben de tebrik ederim.

Orjinal macun baya kalın surulmuş gibi geldi bana.

• teknoloji işi şans işi derim herzaman işlemciye zarar vermeden ıhs gerçekleşmiş ama garanti öldü ölsede gerçi intel işlemciler çok nadir arıza yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

gayet güzel sonuçlar adamlar 4790k çıkardı sizin aldıgınız sonuçları alan yok güle güle kullanın işlemcinizde şansınıza güzel çıkmış

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Hocam her ne kadar engel olmaya çalışsamda riske girip delid yapmışsınız ama uğraşınıza değmiş gerçekten sıcaklıklar çok iyi durumda hele ki bu havalarda

5 ghz için sanırım voltaj engeline takılıyor işlemci sadece 5 ghz de tutayım diye nasıl olsa delid yaptım deyip voltajı daha fazla artırmayın derim çünkü bu voltajlar "processor degradation" dediğimiz olay için fazlasıyla yeterli yani bir nevi işlemci stabilitesini kaybetmeye yani bozunmaya başlıyor.[:)((AIO soğutucular için haswellde 1.35-1.44 v arası işlemci için sınır değerler hava soğutmada ise 1.35 v un geçilmemesi tavsiye ediliyor) Bir süre bu değerlerde kullanırsanız artık işlemciniz dahada fazla voltaj isteyecektir ve bunun önüne geçmek zorlaşacaktır.

4.7 ghz bile 4770k için çok iyi bir değer bence düşük ısıda 4700 mhz ile devam edin derim tabi deneme amaçlı HT açık şekilde havaların kısmen soğuduğu bir dönemde "tam stabil 5 Ghz" değerlerinide görmeyi umuyoruz.

İyi günlerde sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

Teşekkürler Murat hocam x)

4790k alacaktiniz ne oldu?

• boss06 kullanıcısına yanıt
    Hocam 4790k güzel işlemci ama 4770k dan geçmek bana göre gereksiz olur.Hani elimde daha önceki nesillerdeki bir işlemci olsa z97+4790k daha iyi bir tercih olurken 4770k dan 4790k ya sadece 200-300 mhz daha yüksek hız için geçmek pek mantıklı olmaz tabi geçenede saygı duyarım sonuçta şanş işi yani gider 4790k alır bir bakar ki 4.8-4.9 da stabil yada tam tersi olabilir.4770K dan 4790k ya sadece elindeki işlemci 4400 mhzi geçemiyorsa geçilebilir onun dışında hazırda elinde 45x ve yukarısında stabil çalışan bir 4770k sı olan bu işlemciyi pas geçip bir sonraki nesile odaklanmalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.