Şimdi Ara

4770K DELID ISILAR ANORMAL DÜŞTÜ>> (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
9
Favori
9.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız videoda yapan adam birden abanmıyor mengeneye yavaş yavaş hissederek yapıyor bu biraz el becerisi isteyen iştir. Ayrıca ütü yöntemi metal alaşımlı lehimi rahatlıkla eritiyorsa o siyah silikonu dahada fazla rahatlıkla eritmesi gerekmiyormu ? yani AMD'ye uygulanan ütü yöntemi bu işlemcilere uygulanamaz mı ? en azından kırma riski minumuma inmezmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Yalnız videoda yapan adam birden abanmıyor mengeneye yavaş yavaş hissederek yapıyor bu biraz el becerisi isteyen iştir. Ayrıca ütü yöntemi metal alaşımlı lehimi rahatlıkla eritiyorsa o siyah silikonu dahada fazla rahatlıkla eritmesi gerekmiyormu ? yani AMD'ye uygulanan ütü yöntemi bu işlemcilere uygulanamaz mı ? en azından kırma riski minumuma inmezmi ?

En temiz yöntem mengene ile sikistirarak açma yöntemi bana gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel bunu akıl edemiyor mu? tabiki de ediyor. ama olay şu ki rekabet yoksa adam kendini niye kassın? sonraki seride neyi geliştirip(!) de sunacaklar sonra? bak 4790k yı nasıl satıyor adamlar. 4770 de bu ısınma sorunu olmasa, dandik macun kullanılmasa bu adamlar 4790k yı "bak daha iyisini yaptık, hadi alın" diye satabilecek miydi? sonraki seride birazcık daha iyi macun kullanırlar, ondan sonra da. AMD sıkıştırmadıkça böyle gider bu.

duy sesimizi AMD, yap bir athlon venice tekrardan :(
    12 yaşımda ilk bilgisayarımı toplamıştım, işlemci seçimim amd venice 3000+ olmuştu. intele g.tüyle gülen bir işlemciydi. bir de şimdi duruma bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

intel bunu akıl edemiyor mu? tabiki de ediyor. ama olay şu ki rekabet yoksa adam kendini niye kassın? sonraki seride neyi geliştirip(!) de sunacaklar sonra? bak 4790k yı nasıl satıyor adamlar. 4770 de bu ısınma sorunu olmasa, dandik macun kullanılmasa bu adamlar 4790k yı "bak daha iyisini yaptık, hadi alın" diye satabilecek miydi? sonraki seride birazcık daha iyi macun kullanırlar, ondan sonra da. AMD sıkıştırmadıkça böyle gider bu.

duy sesimizi AMD, yap bir athlon venice tekrardan :(
    12 yaşımda ilk bilgisayarımı toplamıştım, işlemci seçimim amd venice 3000+ olmuştu. intele g.tüyle gülen bir işlemciydi. bir de şimdi duruma bak.

İmzandaki hayali paylaşıyorum.

• Kaç para ulan bi ihs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delid yapan başka yok mu?
  • işlemci üzerine sürmesini anladım da diğer komponentlere sürmeye hiç gerek yok, macunların biraz elektriksel iletkenliği varsa stabilite bozulur, işlemci bile bozulur.
  • 4.9 ghz cinebench ısı ve puan

4770K DELID ISILAR ANORMAL DÜŞTÜ>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 26 Temmuz 2014; 13:33:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boss06

4.9 ghz cinebench ısı ve puan

Hocam sizi görünce gaza geliyorum ama alalı daha 8 ay oldu 4930k :D elimde kalır diyede çok korkuyorum keşke yakın olsaydanız sizden yardım ister beraber yapardık :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Nedwish

quote:

Orijinalden alıntı: boss06

4.9 ghz cinebench ısı ve puan

Hocam sizi görünce gaza geliyorum ama alalı daha 8 ay oldu 4930k :D elimde kalır diyede çok korkuyorum keşke yakın olsaydanız sizden yardım ister beraber yapardık :D

4930k oc ye tepkisi Nasil hiç bilmiyorum. Delid yapan illaki vardır ama denemek size kalmış. 4790k da bekleneni veremedi ısı olarak. 4.7 4.8 aralığında ısılarda yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

quote:

Orijinalden alıntı: tns1

işlemci üreticilerdeki neyin kafası anlamadım. özellikle kalite takılıp parası olan gelsin diyen intelinki... arkadaş bilmem kaç yüz milyon dolarlık fabrika kurarsın. onlarca milyar maaş verip mühendis çalıştırırsın. şu işlemcinin kaliteli macunla daha serin çalışacağını ve müşterilerin daha mutlu olacağını anlayamıyorlar

Tamamen satış stratejisi . intel mühendisleri istese 5 ghz de ısınmayan cpu üretemeyeceklermi ?

Adamların stratejisi , belirli bir performansa kadar overclock yapılmasına izin veriyorlar . O seviyenin üzerine çıkmak isteyen ya garantisini yakacak yada delid yapmaya çalışırken cpu yu öldürecek .
    ikisindede intel kazanacak . Daha çok performans isteyenlerde mecburen daha üst seviye cpu lardan almak zorunda kalacak .

Sandy Bridge lerde yaptıkları hatadan iyi ders almışlar anlaşılan .

Hocam ben de Sandy bridge İ7 2600K kullanıyorum. Son cümlenizi açıklar mısınız? Anlayamadım da pek.

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Sandy bridgede işlemciyle üst katman arası lehimli dolayısıyla soğutma görevi direk cpu ya ulaşıyor..sandy bridge bundan dolayı cok yüksek frekanslara ısınmadan cıkabiliyor..ondan sonra gelen işlemcilerde lehim yerine dandik macun uygulandığı için kullanıcı yeterli oc yapamayıp üst segment işlemci almak zorunda kalıyor buda intelin işine geldiği için bu geleneği devam ettiriyor sandy bridge gibi bir efsane işlemci üretmiyor
  • Peki intel'in şu an ürettiği lehimli bir işlemcisi yok mu hiç? Haswell-E falan?

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Peki intel'in şu an ürettiği lehimli bir işlemcisi yok mu hiç? Haswell-E falan?

Yok keske yapsada alsak kullansak 5 sene

• inş 4790kya bende delid yapıcam baakalım ne değişcek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: i7_4790k

inş 4790kya bende delid yapıcam baakalım ne değişcek :)

video isteriz
  • quote:

Üst seviye işlemcilerinde hala lehim mevcut 3930k 4930k gibi işlemcilerde hala eski tekniği kullanıyor Intel.Muhtemelen 5930k içinde aynısı geçerli olacaktır, en azından tomshardware incelemede öyle olduğunu söylemiş.2011 soketinde neyseki malzemeden kaçırmıyor Intel
    http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5960x-haswell-e-cpu,3918.html

• i7_4790k İ kullanıcısına yanıt
    5820K gelince 4790 samar oglani oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

Üst seviye işlemcilerinde hala lehim mevcut 3930k 4930k gibi işlemcilerde hala eski tekniği kullanıyor Intel.Muhtemelen 5930k içinde aynısı geçerli olacaktır, en azından tomshardware incelemede öyle olduğunu söylemiş.2011 soketinde neyseki malzemeden kaçırmıyor Intel

3820k, 4820k ve yeni 5820k da lehimli midir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore_Eater

quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

3820k, 4820k ve yeni 5820k da lehimli midir acaba?

Evet 3820 ve 4820k şu an lehimli.Şu cümleye göre "Even better, Intel uses solder as an interface material between its Haswell-E die and the large heat spreader covering these Core i7-5000-series CPUs."
    5820k da aynı şekilde lehimli olarak gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.