Bildirim
4770K DELID ISILAR ANORMAL DÜŞTÜ>> (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: harun50
quote:
Orijinalden alıntı: boss06
quote:
Orijinalden alıntı: harun50
madem 1000 tllik işlemciyi ikiye bölecek kadar zenginsiniz gidin 5960x alın
Para benim değil mi ister bolerim ister kirarim işlemciyi size mi kaldı?
bana kaldı mı dedim öneri yaptım bu kadar kindar ve bencil olmayın performans istiyorsanız fantezi aramaya gerek yok demek istedim
Bu benim secimim size yorum yapmakta düşmez o zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Forumdaki arkadaşlara bu konudan ne zaman bahsetsem hep bi eksileme çabası içerisine girdiler. Arkadaşlar eğer olaya kalite olarak bakacaksanız intel kaliteli ürün satmıyor bu da kanıtı. Intel mimari olarak önde, watt başına yüksek performans veriyor, yeni nesil teknolojilere destek veriyor fakat istenilen şey malzeme kalitesiyse durum bu. Konu sahibi arkadaşı tebrik ediyorum. Cesaret edip harika bir iş çıkarmış. Onun işlemcisi artık intelin piyasaya sürmesi gerekenki hali. Bu durum Ivy Bridge işlemcilerden itibaren aynen devam ediyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
4.9 ghz cinebench ısı ve puan
Hocam 4.9ghz için yaptığınız ayarlar neydi?
4.9ghz değerine çıkmak için bayağı uğraş verdim sürekli mavi ekran aldım ancak core voltage: 1.450 cpu input :1.950 degerleri ile 33 dk aida64 ve 10dk XTU ile başarılı bir şekilde test alabildim. Isı değerler max 68 derece fakat malum havalar soğuk
Yarın biraz voltaj kısıp daha uzun bir test almayı deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: A fine day to die
quote:
4.9 ghz cinebench ısı ve puan
Hocam 4.9ghz için yaptığınız ayarlar neydi?
4.9ghz değerine çıkmak için bayağı uğraş verdim sürekli mavi ekran aldım ancak core voltage: 1.450 cpu input :1.950 degerleri ile 33 dk aida64 ve 10dk XTU ile başarılı bir şekilde test alabildim. Isı değerler max 68 derece fakat malum havalar soğuk
Yarın biraz voltaj kısıp daha uzun bir test almayı deneyeceğim.
4770k da 4.9 hangi voltaj ile çıktığımı hatırlamıyorum malesef
-
benim için psikolojik sınır 4.5 olduğu için ve bu hıza 1.22 v ile çıktığım için gerek duymadığım için.mutluyum -
sandy bridge gibi mimari cıkarması gerekiyor ısınmayan delid işlemine gerek duyulmayan bir seri yapmalı intel artık.
ddr4 4 cekirdekli sistemlerde bakalım durum ne olacak...
amd de artık yerinde saymayı bırakıp hiç olmazsa delidli 3770k ayarında bir cpu yapmalı ucuzdan ki satsın yoksa zor... -
Arkadaslar 2700 k delid yapilirmi yapmaya gerek yok esasinda ama olursa 5.0 ghz gunluk kullancam hava sogutma ile
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
konuyu hortlatmış gibi olacak 4770k ve 4790k yı mengene ile delid yapmıştım delid işleminden sonrada ihs yi yapıştırarak 2 gün beklemiştim kuruması için. Delid için özel kitle burda delid yapımı gösteriliyor. 7700k 1.3v ile 5 ghz hız aşırtılmış delid öncesi ve sonrası ısılarda muazzam düşüş devam etmekte intel ısrarla dandik macun olayını sürdürdüğünü görmekteyiz.
bu videohttps://www.youtube.com/watch?v=y6KFzoFwYrE
buda konusu:http://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/prozessoren/41304-intel-core-i7-7700k-erstes-exemplar-gesichtet-und-erste-erfahrungswerte-mit-delid.html
-
Sandy bridgede işlemciyle üst katman arası lehimli dolayısıyla soğutma görevi direk cpu ya ulaşıyor..sandy bridge bundan dolayı cok yüksek frekanslara ısınmadan cıkabiliyor -
Arkadaşlar kusura bakmayın bilgim sıfır. İşlemcinin kapağı çıktıktan sonra oraya macun mu sürüyoruz yoksa Coollaboratory Liquid Ultra denilen malzemeyimi. Birde siyah katman var yapıştırıcı o ne oluyor? Nereden temin edebilirim -
Konu hort
Yalnız siz hiç 5ghzde 4770k görmediniz ondan böyle diyorsuz intelin 1000dolarlık işlemcisiyle ayni performansi veriyor!..
Bunun için riske girmeye değermi değer 300usdlik işlemciyle 1000usdlik performansi alıyorsunuz
Risk olmadan başari olmaz
Ayrica soğutucuya vericeğin fazla paradanda kar etmiş oluyorsun 25derece düşmüş 7700k da isilar!...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 25 Şubat 2017; 19:8:16 >
-
4790K 'yı Delid yaptıktan sonra,
4,7 'de 10 derece kadar düştü Max 75 dereceyi görüyorum. Voltaj 1,328
4,8'i zorladım 1,52V 'a kadar stabiliteyi yakalayamadım. 1,52'de Stabil oldu fakat 80-95 derece arası geziyor ısılar.
Soğutucum.
H100 v2 Performance
Macun: Noctua H1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 26 Şubat 2017; 21:58:58 > -
Intelin ihs macerası süper.Çok kalitesiz iş yapıyor gerçekten.
4790k yı 1.2 volt 4.7ghz 5ghz de ise 1.3 voltta kullanıyorum 4.5ghz 1.14 volt olmasa yapcağım ilk iş delid olurdu -
1.315v ıle delıdsız 4.8ghz 7/24 kullanabılıyorum sıcaklık 75c
5ghz ıcın 1.425v vermem gerekıyor cok ısındıgı ıcın sadece testlerde kullanıyorum
Delıd 10c dusurmez 25-30c dusmesı lazımdı sıcaklıkların
Acaba tekrar metal plakayı koymadın mı dırek cekırdek ustune mı sogutucuyu koydun?
Tavsıyem 1.5v yı gecme 90c cpu ıcın yuksek
Ayrıca bır tavsıyem daha var vccın voltajını 2.000v yap.Cpu ınput voltage olarak gecıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 27 Şubat 2017; 6:27:18 > -
metal tabaka koydum. ilk denememde mx-2 sürmüştüm onda çok bir fark elde edemedim. Noctua sürdükten sonra 10 derece farketti.
Arkadaşın 3370k 'da dediğin gibi 30 derece kadar farketti onuda ben yaptım. VCCIN'ı yükselteceğim sabah okudum forumda. akşam sonucu yazarım -
Ben 4770k kullanırken yapmıstım 30c farketmıstı oradan bılıyorum
VCCIn cok onemlı hocam ben onu autoda bırakmıstım 4.7ghzde 1.375v vermıstım yıne stabılıte sorunu yasıyordum sonra vccın 2v ye bır cektım canavar gıbı oldu -
Intel bu olaya 2700k dan sonra basladı yanı tam 3770k da baslamıs oldu onceden lehım kullanıyordu sonra 10centlık kırec tası kullanmaya karar verdı
Bu arada delıdı maket bıcagı ıle mı yaptınız mengene ıle mı?
Islemcınızde baya ıyı gold cpulardan -
Ben de yapmayı planlıyordum. Fakat önümüzdeki ay zaten amd li sisteme geçeceğim. Artık 2. El 4770 i kim alırsa o yapar bu işlemi ).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X