Şimdi Ara

4770K iGPU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartını alana kadar, işlemciye entegre HD4600'ü kullanacağım. Anakartım z87 G45, işlemcim 4770k. Stock fan ile kullanıyorum. Hız aşırtma yapmadım fanı değiştirmediğim için ama internette bazı yerlerde entegre kartın normalde 1250 Mhz olan hızını 1600'e rahat çıkardıklarını gördüm ancak detaylı bilgi verilmemiş. Hız aşırtmadan pek anlamadığım için sizden yardım istiyorum. 1600 MHz'e getirmek sistemi zorlar ise 1400 civarında da kullanırım. Zaten kısa süreli bir yükseltme olacak, ekran kartını alana kadar. Çarpan sayısını 14'e getirdim diyelim, mV değerini ne kadar yükselteceğime karar veremedim. 23-24 gibi çok düşük değerler girdim. Her ne kadar Extereme Tunning Utility programındaki grafik stress testini geçmiş olsa da oyun oynarken bilgisayar bir anda kendini resetledi. Daha önce denemiş olanlar ya da genel olarak bilgi sahibi olanlardan bilgi rica ediyorum.

• treecan T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,entegre gpuya oc yaparak kazanımınız max 1-2 fps olur.Ancak entegre gpunun bellek hızı doğrudan sistem bellek hızıyla aynı olmasından dolayı mevcut ddr3 bellek hızınız yükseldikçe hd4600 ün vereceği fps dahada artacaktır.Örneğin 1600 mhz lik bir ram kullanırken hd 4600 ün efektif memory hızı 1600; 2400 mhz lik ram varken efektif bellek hızı 2400 mhz olacaktır.1600 ile 2400 arasında yaklaşık 5-6 fps fark oluşur.Bu yüzden mevcut sistem belleğinizin hızı performansında daha etkilidir.İgpuya yapacağınız mhz artışı ısınması dışında hiç bir getiri sağlamaz.

Yinede oc yapacaksanız bir kaç ayar paylaşayım.

İlk olarak igpu voltajını artırmadan hızını 1250 den 1400 mhze getirin ve biraz oyun oynayın herhangi bir kilitlenme yoksa diğer adıma geçin.1400 için çarpan 14 voltaj ise 0.0234 olarak ayarlayın.

1500 için çarpan 15 voltaj ise 0.1875 v 1600 son limiti içinde çarpan 16 voltaj ise 0.4258 v olarak ayarlayın.(Bu hızda stok fan ile igpu ısınabilir bu yüzdende kilitlenme yada reset olması muhtemel artan voltaj nedeniyle.1500 mhz daha ideal görünüyor.)Bu işlemleri bıosdan yapabileceğiniz gibi ıntel extreme tutnıg ultılıty üzerindende yapabilirsiniz.Ayrıca 1500 mhz ve sonrası için processor graphıc current limit ayarını en sona alınız.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Ram olarak 2400MHz dual(2x4) kullanıyorum. anakarttan ayarları yapıp 2400de kullanmaya başladım şimdi. Peki bu durumda teorik olarak entegre kartı 2400Mhz'e getirme imkanı var mı yoksa yine en fazla 1600'de çalışacak ancak 2400lük ramler sayesinde daha mı efektif olacak?

Acemiliğime verin, extreme tunning utilitydeki voltaj ayarları 20mV gibi değerler şeklinde değiştiriliyor. Bahsettiğiniz gibi 0.1875 nasıl ayarlayacağım? Kaç mV'ye getireceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treecan -- 25 Aralık 2013; 2:29:50 >
    Siz bellek hızını 2400 e aldığınızda igpu hızı otomatik olarak bellek hızına eşitlenir.Bunun için bir şey yapmanıza gerek yoktur.XTU dan igpu yada hangi isimdeyse overclock seçeneği açık mı?
  • Evet açık, Şu an, stock fanla 1500'ü önermediğiniz için 1400'e aldım kullanıyorum. Ayar olarak 23 mV yaptım 0.0234 gerekiyor dediniz ama 23.4 gibi bir mV ayarlayamadım. Yine de gayet güzel çalışıyor hatta CoD Ghostta 1080p Düşük ayarlarda 30 civarı fps alıyorum. Entegre kart ile böyle bir performans almak şaşırtıcı ama demek ki mümkünmüş :) Yardımlarınız için çok sağolun.
    Ben teşekkür ederim.Eski sistemimde bir süre hd 4000 ile bir kaç oyun oynamıştım.Bunlar nfs the run,battlefield 3 gibi oyunlardı.720P çözünürlükte medıum-hıgh arası 30-35 fps civarı oyun oynayabiliyordum.HD 4600 ün 4000 e göre çok daha iyi olduğunu biliyordum ama ghost gibi bir oyunda dahi akıcı fps sunması tahminlerimi şaşırttı doğrusu.Stok fan olmasaydı 1600 mhz olabilirdi ama 1500 hem voltaj hemde sıcaklık açısından en ideali.Ayrıca 2400 mhzlik belleklerde var ki daha fazla artışa hiç gerek kalmıyor.İyi oyunlar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.