Şimdi Ara

47LE8500 mü yoksa 47LX6500 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu iki TV arasında kaldım. Geçenlerde mediamarkt a gittim, satışcı elinde 6500 serisi olmasına rağmen le8500 ü sorduğumda bana o tv yi önerdi. full led olan nadir tvlerdenmiş. 3d ile fazla işim olmayacak. sadece teledunya hd ve ps3 ile kullanacağım. bir de usbden turkce altyazı problemi olmadan film izleme...biliyorum 8500 eski biraz ama akakçede aradığımda çıkıyor.Hatta satışcı donanımhaberden de arastıracağımı söyledi ama burada bu tarz bir mukayeseye rastlamadım. siz değerli forum üyelerinin tavsiyelerini bekliyorum. yukardaki tvlerin dısında da tavsiyeniz varsa alabilirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

• Şimdi LX6500 3D TV, LE8500 de ise 3D yok ama Full LED bir TV. Öncelikle siz ne istediğinize bir karar verin.
    LE8500 eski bir seri ve bulmak sıkıntılı olabilir biraz. Buna rağmen Full LED olduğu için başarılı bir panel.
    LX serisi hiç düşünmeyin derim ben, LW serisine bakın. Cinema 3D TV bu seri ve FPR gözlük teknolojisi kullanıyor, piyasadaki en iyi F/P 3D TV şu anda. Özellikle parlaklık bakımından çok daha iyi SG gözlük kullanan 3D TV lere göre. Görüntü kalitesi de çok başarılı.

Daha ayrıntılı bilgi için ana konu;

LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Şimdi LX6500 3D TV, LE8500 de ise 3D yok ama Full LED bir TV. Öncelikle siz ne istediğinize bir karar verin.
    LE8500 eski bir seri ve bulmak sıkıntılı olabilir biraz. Buna rağmen Full LED olduğu için başarılı bir panel.
    LX serisi hiç düşünmeyin derim ben, LW serisine bakın. Cinema 3D TV bu seri ve FPR gözlük teknolojisi kullanıyor, piyasadaki en iyi F/P 3D TV şu anda. Özellikle parlaklık bakımından çok daha iyi SG gözlük kullanan 3D TV lere göre. Görüntü kalitesi de çok başarılı.

LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]
    peki lw seriisinden hangisini tavsiye edersin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Berzan44

peki lw seriisinden hangisini tavsiye edersin?

Alıntıları Göster
    Konsol ya da PC den oyun oynayacaksan LW4500. SD, Full HD yayın ağırlıklı istiyorsan bütçene ve istediğin ekran boyutuna göre LW5500 ya da LW6500 arası seçebilirsin.
  • quote:

Şimdi LX6500 3D TV, LE8500 de ise 3D yok ama Full LED bir TV. Öncelikle siz ne istediğinize bir karar verin.

üstad,
    3d ile işim olmaz teledünyada 1 kanal var onu da izlemesem de olur. 47le8500 satan yerler war hala. buldum da... ne zormuş karar vermek... bir tek 47lx6500 ile47le8500 200 hz. diğer lw serisi 100 hz genelde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berzan44 -- 12 Temmuz 2011; 13:26:03 >

• quote:

quote:

üstad,
    3d ile işim olmaz teledünyada 1 kanal var onu da izlemesem de olur. 47le8500 satan yerler war hala. buldum da... ne zormuş karar vermek... bir tek 47lx6500 ile47le8500 200 hz. diğer lw serisi 100 hz genelde...

Alıntıları Göster
    LW650S 200Hz. Zaten bu rakam gayet yeterli. D serisindeki 800Hz 3D için, SG gözlükle çalışan panellerin çok yüksek görüntü yenilemeye sahip olmaları gerekiyor çünkü.

LE8500 zordur biraz evet. Aynı klasmanda Toshiba SV685 var o da çok iyidir, onu da inceleyebilirsin.

• quote:

LW650S 200Hz. Zaten bu rakam gayet yeterli. D serisindeki 800Hz 3D için, SG gözlükle çalışan panellerin çok yüksek görüntü yenilemeye sahip olmaları gerekiyor çünkü.

LE8500 zordur biraz evet. Aynı klasmanda Toshiba SV685 var o da çok iyidir, onu da inceleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    üstad,650s 4 bin küsür lira. benim bütçe max 3000 tl
  • quote:

üstad,650s 4 bin küsür lira. benim bütçe max 3000 tl

Alıntıları Göster
    O zaman LW5500 u dusun. LX serisi SG gozluk kullaniyor, artik FPR teknolojisi varken gereksiz eski nesil 3D TV almak. 3D istersen kesinlikle Cinema 3D TV serisi disina cikmayin derim. LW serisi gercekten iyi tuttu ve cogu insan yuksek fiyat farki dolayisiyla LW5500 kullaniyor, LW650S degil. Herkes de memnun.

Yok 3D kalsin diyorsan da LE8500, SV685 den birini tavsiye ederim.
  • quote:

O zaman LW5500 u dusun. LX serisi SG gozluk kullaniyor, artik FPR teknolojisi varken gereksiz eski nesil 3D TV almak. 3D istersen kesinlikle Cinema 3D TV serisi disina cikmayin derim. LW serisi gercekten iyi tuttu ve cogu insan yuksek fiyat farki dolayisiyla LW5500 kullaniyor, LW650S degil. Herkes de memnun.

Yok 3D kalsin diyorsan da LE8500, SV685 den birini tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    önerin için çok tesekkür ederim. aklıma takılan 1 soru daha war. tavsiye ettiğin lw5500 100 hz, le8500 ile lx6500 200 hz.
    bi fark olur mu?

• quote:

önerin için çok tesekkür ederim. aklıma takılan 1 soru daha war. tavsiye ettiğin lw5500 100 hz, le8500 ile lx6500 200 hz.
    bi fark olur mu?

Alıntıları Göster
    LE8500 Full LED olduğu için öyle, LX serisi ise 3D olduğu için yüksek tazeleme oranında çünkü SG gözlük kullanan modellerin böyle olması lazım. 100Hz dan yukarı olmasının pek bir esprisi yok aslında, bu değer artık pazarlama hamlesi olarak da görülmeye başlandı biraz. Çünkü yayınlar standart 50Hz geliyor TV ise bunu yazılımla yükseltiyor. Yanlış anlama tabii ki görüntülerde fark olacaktır ama LW5500 diğer tüm yönleriyle ağır çekiyor LX serisine göre.

• quote:

LE8500 Full LED olduğu için öyle, LX serisi ise 3D olduğu için yüksek tazeleme oranında çünkü SG gözlük kullanan modellerin böyle olması lazım. 100Hz dan yukarı olmasının pek bir esprisi yok aslında, bu değer artık pazarlama hamlesi olarak da görülmeye başlandı biraz. Çünkü yayınlar standart 50Hz geliyor TV ise bunu yazılımla yükseltiyor. Yanlış anlama tabii ki görüntülerde fark olacaktır ama LW5500 diğer tüm yönleriyle ağır çekiyor LX serisine göre.

Alıntıları Göster
    100 hz 200hz 400 hz farketmez lw5500 ü yapıstır diosun yane. peki bu akakçeden çıkan firmalardan alım sağlam mı? problem yasanıyor mu var mı bi bilgin üstad?

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk baba

100 hz 200hz 400 hz farketmez lw5500 ü yapıstır diosun yane. peki bu akakçeden çıkan firmalardan alım sağlam mı? problem yasanıyor mu var mı bi bilgin üstad?

Alıntıları Göster
    Boşver şimdi akakçeyi, bugün Bimeks %25 indirim kampanyası var herkes konuşuyor. Yan ithalattan düşük fiyata gelir TV. Düşünüyorsan kaçırma derim bugünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 13 Temmuz 2011; 11:55:59 >
  • quote:

Boşver şimdi akakçeyi, bugün Bimeks %25 indirim kampanyası var herkes konuşuyor. Yan ithalattan düşük fiyata gelir TV. Düşünüyorsan kaçırma derim bugünü.

Alıntıları Göster
    Bu haftasonu Teknosa'nın yine kampanya yapacağı haberi duyruldu ana konuda. Çıkışta gidip öğreneceğim detayları, mobil olarak bağlanırım hemen buraya. Akakçe'yi falan boşver bence de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Bu haftasonu Teknosa'nın yine kampanya yapacağı haberi duyruldu ana konuda. Çıkışta gidip öğreneceğim detayları, mobil olarak bağlanırım hemen buraya. Akakçe'yi falan boşver bence de.

Alıntıları Göster
    var mı gelişme??? iş yerinden arkadaslar indirimmania die bi yerden almıslar memnunlar baya.tabi bizim basımıza ne gelir orası Allah kerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Alıntıları Göster
    eğer 3d tv alacaklar, usb den film izlemeyi düşünüyorlarsa, mkv formatlı 3d filmlerinin DTS codec li olduğunu ve bu tv nin de dts ses çözmediğini bilmeleri lazım. orijinal 3d film seyredecekseniz ve uygun ses sisteminiz de varsa akuna matata (no problem)
    bu tv de 3d mkv izlemek için, harici bir media player alıp, sesi downmix yaparak stereo olarak tv ye gönderebilirsiniz tabi. ya da netten türkçe ac3 ses dosyalarını bulup, mkvtoolnix ile ses dosyalarını değiştirebilirsiniz. ya da film ses dosyalarını convert eden program kullanabilirsiniz. bu konuyu iyi araştırın, sonradan film seyretmek için harcadığınız çabalar canınızı sıkmaya başlayabilir, benden söylemesi

• quote:

techraven üstad,
    bu kampanyayı kaçırdık malesef... ev kuruyorum dugun de eylulde... o gune kadar bi kampanyalar olur heralde...
  • quote:

quote:

techraven üstad,
    bu kampanyayı kaçırdık malesef... ev kuruyorum dugun de eylulde... o gune kadar bi kampanyalar olur heralde...

Alıntıları Göster
    Olur olur kampanyalar, neredeyse iki haftada bir oluyor en azından.
    Bu arada şu DTS olayına bir açıklık getireyim. Torrent seederlar torrentleri riplerken ses kodeği DTS ise genellikle AC3 yapıp seedliyorlar ancak uzantısını ses özelliklerinden değiştirmiyorlar, onlar da farkında TV lerdeki DTS sorununun çünkü. Ama DTS olsa bile uzantı çok basit bir programla AC3 yapılabiliyor zaten. Tabii ki dikkate alın bunu ama öncelikli kıstasınız bundan ziyade fiyat / performans olsun.

• quote:

Bu arada şu DTS olayına bir açıklık getireyim. Torrent seederlar torrentleri riplerken ses kodeği DTS ise genellikle AC3 yapıp seedliyorlar ancak uzantısını ses özelliklerinden değiştirmiyorlar, onlar da farkında TV lerdeki DTS sorununun çünkü. Ama DTS olsa bile uzantı çok basit bir programla AC3 yapılabiliyor zaten. Tabii ki dikkate alın bunu ama öncelikli kıstasınız bundan ziyade fiyat / performans olsun.

babacım bu dts dediğin 3d mkv filmler için mi geçerli? sorunu mumkun die biliorum sanki... kampanya ile ilgili senden haber bekliyorum üstad. bimeksi kaçırdık bosu bosuna
  • quote:

quote:

babacım bu dts dediğin 3d mkv filmler için mi geçerli? sorunu mumkun die biliorum sanki... kampanya ile ilgili senden haber bekliyorum üstad. bimeksi kaçırdık bosu bosuna

Alıntıları Göster
    Evet .mkv uzantılı filmlerde DTS kodeği olabiliyor. İndirdiğin torrente bağlı tamamen. Sorunun çözümü ana başlığın ilk mesajında var - link yukarıda. Kampanyalar ile ilgili de orayı takip edebilirsin, yine "Sıcak Fırsatlar" forumunda yazıyor arkadaşlar sağolsunlar. Cuma günleri bak mutlaka mesela, genelde haftasonu için oluyor bu kampanyalar ve promosyonlar.

• quote:

Evet .mkv uzantılı filmlerde DTS kodeği olabiliyor. İndirdiğin torrente bağlı tamamen. Sorunun çözümü ana başlığın ilk mesajında var - link yukarıda. Kampanyalar ile ilgili de orayı takip edebilirsin, yine "Sıcak Fırsatlar" forumunda yazıyor arkadaşlar sağolsunlar. Cuma günleri bak mutlaka mesela, genelde haftasonu için oluyor bu kampanyalar ve promosyonlar.

Alıntıları Göster
    Kampanya haberini veriyorum arkadaşlar. Dün gittim Cevahir'deki Teknosa'ya. Evet, kampanya var ama mağazaya özel var maalesef. Yani size yakın olan Teknosa'ya uğrayıp bakmanız gerekiyor. Hafta sonu da değil ayrıca, Cevahir AVM'deki mağazaya özel kampanya başlamış durumda. 42LW4500 2.600 TL civarında. Not alamadım tam fiyatını ama maalesef, kusura bakmayın. Bir de LW650s için kampanya var.

Demem o gidin, mağazaları gezin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.