Şimdi Ara

48 bin TL ye Vectra B satılan bir ülkede yaşamak nasıl bir duygu ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
11.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev fiyatları yurt dışında da çok pahalı ama bu araç piyasası gerçekten aptal piyasası Türkiye'de. Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi, 1000-2000€ veya 1000-2000$ arasında satılan 2. el araçlar, Türkiye'de 30binTL'nin üzerinde satılıyor veya satılmak isteniyor. Gerçekten çok enteresan.
  • Herşeyi geçtim stepne yerine ''istetme'' yazan adamdan araba mı alınır? Bu istetmeyi ilana ilk yazanı bulup ıslak odunla dövmek lazım. Bu ilanı yayına alan sahibinden.com moderatörlerine de selamlarımı iletiyorum.

Edit: Adam değil kadınmış. Yine de alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 29 Mart 2019; 19:0:56 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu sw volvolar nasıl arabalar, almaya niyetliyim ama çevrem hep kötülüyor. Parça bulamazsin usta bulamazsin vs.

1.9 normal şartlarda uçurur bu kasayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V40, S40'ın bire bir aynısı. Sadece arkası SW.
    1.9 dizel ama 115 beygir. Elbette torku bol olduğundan bayağı atik olacaktır. Bu kasayı asıl uçuran T4 motoru. 2 litre 200 beygir. 0-100 7 saniye altında.
    1.9 dizel aslında TR'ye hiç gelmedi. Piyasadakiler gümrükten çıkma. O motor da Renault motoru, yani usta-parça sıkıntısı olmaz. Alt takımlar, iç aksam vs. volvo olduğu için nispeten pahalıdır ama onlar da gayet dayanıklı, kolay kolay bozulmaz.
    Benzinli motorların ise tamamı volvo motoru. Kronik sorunları yok. Usta sorunu büyük şehirlerde yok. Parça zaten kargoyla bir gün sonra her yere geliyor.
    Ama önceden söyleyeyim, alacağınız aracın düzenli ve kaliteli bakılmış olması şart. İyi bakıldığı sürece pişman etmeyen arabalar. Ama parçada ucuz yan sanayiye kaçayım(Avrupa-Alman yan sanayisi iyidir), işçiliği sanayideki "memed usta"ya yaptırayım derseniz, araba da sizi üzer.. Bendeki s40 2001, 300 bin km'de. İyi bakıyorum, o da 6 senedir bir kere olsun teklemedi.
    Yani parçaları kaliteli alıp, işçiliği temiz yapmanız gerek. Parçalar da euro-dolar üzerinden geldiği için, ustaların bazıları "volvosu varsa parası da vardır" mantığında olduğu için, özellikle şu sıralar arıza durumunda biraz masraflı olabiliyor. Ama dediğim gibi bir arıza çıkarırsa, bir defa çıkarır. Kaliteli parça ile yaptırdıktan sonra minimum 10 sene daha bozulmaz orası. Az ama öz.
    Bu bağlamda piyasada sıfır sıkıntısız, almaya değer volvoların sayısı oldukça az. Yine bana sorarsanız, eski kasa s/v 40'ların ederi 35 bin tl'den fazla değildir.
    Aklınıza takılar yerler varsa s40 ana konusunu ziyaret edebilirsiniz.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Ne boktan arabaymış aydınlandım hocam valla.

Övdüğünüz araçların da hepsi dökük durumda ayrıca mk2 mondeo ve 2000 civarında üretilen avensisin tipi de çok kötü. Vectra sıradansa bunlar ne bilemedim.
    Bu iş kullanıcıda bitiyor, artık bu araçların çıkardığı sorunlar belli çözümü bellidir herhalde. Denk geldiğiniz araçlar kim bilir nasıl kullanıldı.
    Siz mazda 3 ten devam edin, vw opel, ford falan düşmanınıza vermesin.
    Focus 3 dizellerin de 6 ileri şanzımanları sorunlu mesela, mekanik olarak hatalılar sanırım bence çöpe atalım.

Fanboy olacak yaşı da geçtim ama size göre vectra b, serçe ayarında bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Mart 2019; 19:56:12 >
  • 48 bin TL ye Vectra B satılan bir ülkede yaşamak nasıl bir duygu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: c3b1r

15.000 Euro'nun biraz üzerine Almanya'da Sıfır İnsignia grand sport var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 29 Mart 2019; 20:24:42 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Bu güzel açıklamanız için teşekkür ederim

Dediğiniz gibi ben grupta biraz araştırma yapayım.

• Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Ben hayatta türkiyeden araba almam, alana da laf söyleyemem doğru olmaz. Ben arabamı yurt dışından alırım, burada yüzbinlerce lira vermem.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bir uzatmayın ya, bir saçmalamayın ya. Yok serçe ayarında bilmem ne böyle birşey mi dedik durduk yere ne diye ağlıyorsun şimdi? Avensisin tipi kötüymüş, Aston Martine mi benziyor dedim ki ben? Mazda 3 ne alaka? Vw Opel Ford alınmaz mı dedim? Don kişot gibi sahte düşman yaratıp kılıç sallıyorsun resmen.

Vectra B döneminin vasat D sınıfıdır dedik. Avrupa pazarlarında da gerçekten böyleydi elinin altında internet var, meraklı adam açar araştırır kimler zamanında ne demiş diye, kaynaklar gırla. Yok ben çok memnunum, sıfır arızayım beğeniyorum arabamı diyorsan tamam güle güle bin, ne güzel diyorum hala sakız gibi sündürüyorsun.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Ne arabalar var o paralara, ne symbolü?
  • 70 bin dolara alınan arabaya bakın

bide bizim cennet ülkemize
  • almanya almanyada türkiye türkiyede.
    almanyada şöyle amerikada böyle.

bunu söylemekte amac ne. daha kaliteli araca ucuza binmek isteyen gitsin orada yaşasın.
    değiştiremeyeceğimiz gerçeklerle uğraşmanın mantığı yok.

türkiyede faizler düşmeden genç nufus yaşlanmadan ikinci el fiyatları düşmez.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Bu aracın modeli velar. Range rover yeni nesile ayak uydurmak için bu modeli çıkarttı ama fazla ilgi görmedi.

Ülkemizdeki net fiyatı 1 milyon tl. İkinci elleri 600bin - 800bin arası değişiyor. Buradan bakabilirsiniz.http://www.ooyyo.com/amerika+birlesik+devletleri/c=CDA31D7114D68571111BF66F9D671453/
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı ne biliyormusun? Yıllardır askerlik için devletin başının etini yediler ve en sonunda 6 ay oldu. Sigortalı ve maaşlı sistem getirdiler. İstediler, zorladılar yapın dediler yaptılar. Şimdi ise EYT için baskı uyguluyorlar bak onuda yaparlar oy için. Sen araba için baskı yapmazsan, vergileri düşür dersen düşürmezler. Askerlik örneği gibi, yıllardır beklediler beklediler seçim zora girince değişiklik yaptılar. Milli arabadan bahsettiler ama baktık oda yalan çıktı.

Akparti gidene kadar bu devran böyle döner, araba alan bir araba fiyatı daha vererek araba sahibi olmaya devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Sıkıntı ne biliyormusun? Yıllardır askerlik için devletin başının etini yediler ve en sonunda 6 ay oldu. Sigortalı ve maaşlı sistem getirdiler. İstediler, zorladılar yapın dediler yaptılar. Şimdi ise EYT için baskı uyguluyorlar bak onuda yaparlar oy için. Sen araba için baskı yapmazsan, vergileri düşür dersen düşürmezler. Askerlik örneği gibi, yıllardır beklediler beklediler seçim zora girince değişiklik yaptılar. Milli arabadan bahsettiler ama baktık oda yalan çıktı.

Akparti gidene kadar bu devran böyle döner, araba alan bir araba fiyatı daha vererek araba sahibi olmaya devam eder.
    haklısın. kdv nin ötv sini almak akıl dışılıktır.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    mazda sorunsuzlukta iyi olduğundan öbür markalar seni kesmez o yüzden devam et dedim. opel, vw ford vsyi sen alma dedim.

mekaniğin kralı mk3 focusun da şanzımanı akrabama 3-4 bine patladı. böyle düşündükten sonra araba alamazsın zaten. her abanın bir sıkıntısı illakı oluyor.

mondeo mk2 de bana göre aşırı vasat bir araç. mk1 ile aynı gibi bir şey bu araba. vectra b a ile bu kadar ortak değildir herhalde.
    48 bin TL ye Vectra B satılan bir ülkede yaşamak nasıl bir duygu ?

vectra ile ilgili hep üstünkörü yazılar var, kaynak önerirsen sevinirim. avensis ve mondeonun da akıbetini öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Mart 2019; 23:13:13 >

• Yurtdışında böyle eski arabalar 1.000 eurodan bile daha ucuz fiyatlara satılıyor bizim insanımız ise yolunacak kaz arıyor.
  • Siz Şahin doğan fiyatları 20bin 30bintl yazıldığında görürsünüz konuyu hafife almışsınız.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Mk2 mondeo genel anlamda daha iyi bir araç dostum.Ancak şunuda tekrar belirteyim.Vectra B Özellikle tasarım olarak sevdiğim bir araç.Ama harici vasat bir modeldi ve 40-48 bin tl bu araçlar için korkunç rakamlar.500-1500 Dolar aralığında değere sahip araçlar bunlar ve Türkiyede yaklaşık sıfır araç fiyatı isteniyor. Avrupa'da 20 Yıllık Vectra,Sıfır Fiat tipo'nun sadece yarı fiyatında olsa tek bir insan bile suratına bakmaz.Sıfır Fiat tipo ile arasında 12-15 kat fiyat farkı var.

Şu videolar en çok izlenenlerden.Belki sende izlemişsindir.
    Men and Motorsyoutube
    1999 Vauxhall Vectra Overview - with Richard Hammond
    https://www.youtube.com/watch?v=m7EM0TwTZIw

ClassicCars Videosyoutube
    Jeremy Clarkson is driving Vauxhall (Opel, Holden, Chevrolet) VECTRA B in classic old top gear
    https://www.youtube.com/watch?v=GLkyV7574yQ

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.