Şimdi Ara

4800+ 65nm mi yoksa 5600+ 90 nm mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu işlemcilerden birini seçecem acil ama birazdan siparişi verecem...o/c düşünüyorum biostar TF560+ anakart alıyorum yanına...ne dersiniz..kararsızlığımın en büyük sebebi cache belleklerinin farklı olması 5200+ aların altındakilerde 1 mb cache üstündekilerde 2 mb var biliyorsunuz ki...ne dersiniz??? çok farkedermi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkolog55 -- 9 Kasım 2007; 20:52:18 >

• 1mb ile 2mb veya farkli onbelleklere sahip ayni mhzdeki islemciler arasinda yapilan testler vardi, forumda aramayi kullanirsaniz sanirim bulursunuz. ordaki teslerde cogu zaman fark etmedigi ortaya konuyordu ama bazi testlerde onemsenmeyecek kadar farkliliklar oluyordu. saglikli bilgi icin forumun aramasini kullanin
  • X2 5200 tavsiye ederim. Oyunlarda 2mb L2 cachenin farkını görürsün. Bir de X2 5200 windsor çekirdekli, cache bellek zamanlamaları brisbane çekirdeki X2 4800 e göre daha iyi. Bu da X2 5200 lehine performans farkı yaratıyor...
  • marstazaman aslında senin gibi düşünüp o işlemciyi alacaktım ama bulamıyorum herkes bizim gibi düşünüyor galiba bu aralar sömürmüşler yahu bu arada

http://www.aktaselektronik.com/main/products.asp?cat_ID=1&sub_cat_ID=3

bu firmayı tanıyan alışveriş yapan var mıdır??? güvenilir midir..malum internetten yapacaz alışverişi

• OC yapmayacaksan x2 5600 al bence uzun sürede idare eder seni.
  • başka fikri olan yok mu yaw
  • ne is yapacagini soyle ona gore farkeder farketmez diyelim bazi programlar icin onemli cache ama oyle degisik bir program kullanmiyorsan al 4000+ yap 3.0 gec git bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyun oynanacak ve internet genelde bunlar öyle grafik programları gibi programlar kullanılmayacak normal bir bilgisayarı olacak yani...
  • 1 mb cache yeterli bence.4000 4400 65 nm olanlarindan yani alinabilir az cok oc biliniyorsa ama oc ile ugrasmam dersen o zaman 5200 ve sonrasi bir islemciyi alip default kullanabilirsim.
  • 4000+ stok fanla 3.0 olarak stabil çalıştırabilirmiyim???bizzat kullanan arkadaşlar var mı???
  • stokla 3 kullanan gordum ben burada hatta kasarak 3.2 yapan da gordum ama herkesin yaptigi bir sey degil.carpani 10.5 oldugu icin 285 fsb yapmak gerekiyor galiba bu da sorun olmuyor en kotu senaryoyu soyleyeyim 2.8 yap gene yeter fiyatina gore.90 nm oc olmaz diye bir sey yok bu arada 5200 u 3.2 nin uzerine cikarmisti burada bir arkadas ama bu oc isinin bir garantisi yok anakart ram den biri giciklik yapabilir o yuzden en yapilmasi makul olani 4000 bence.gene kullanicilarindan yorum bekle tabii.
  • eyvallah kardeş değerli yorumların için sağolasın...pclabsın testlerinde 5600 için o/c performansı çok düşük deniyordu herkesin çok iyi o/c yaptıı biostar 690g naakartla 2,8 den 3,0 anca çıkmışlardı işlemci için de o/c performansı iyi değil deniyordu...ama anladığım kadarıyla 65nm en önemli özelliği o/c daki başarısı doğru mu???
    quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

stokla 3 kullanan gordum ben burada hatta kasarak 3.2 yapan da gordum ama herkesin yaptigi bir sey degil.carpani 10.5 oldugu icin 285 fsb yapmak gerekiyor galiba bu da sorun olmuyor en kotu senaryoyu soyleyeyim 2.8 yap gene yeter fiyatina gore.90 nm oc olmaz diye bir sey yok bu arada 5200 u 3.2 nin uzerine cikarmisti burada bir arkadas ama bu oc isinin bir garantisi yok anakart ram den biri giciklik yapabilir o yuzden en yapilmasi makul olani 4000 bence.gene kullanicilarindan yorum bekle tabii.

• 65 nm oc konusunda iyi diye bir sey yok bence az isiniyor az voltaj gerekiyor bu da oc yi kolaylastiriyor diyelim arti x2 lerin oc konusunda meshur olan islemcileri hep dusuk model brisbaneler detaya girmeyeyim amd nin dusuk modelleri oc de daha basarili olur en azindan benim ozellikle sectigim dusuk modeller hep iyi gitti bugune kadar.
  • Brisbane çekirdekli X2 işlemciler düşük saat hızlarından, 3ghz gibi bir hıza çıkabildikleri için yüzde anlamında iyi overclockçulardır. Ama ulaşabileceği maximum hızlar açısından kesinlikle tartışmasız 90nm windsorlar üstündür. Brisbane çekirdekler şu ana kadar maximum 3.2ghz civarında bir hıza çıkarılabildi bildiğim kadarıyla. Oysa xtremesystemsde, vatandaşın biri X2 6000 di sanırım, 3.8ghz yapmıştı. Tabi windsorlarda bu tür uçuk hızlara F3 revizyon çekirdekler ulaşabiliyor. İyi bir F3 rev. windsor çekirdekli işlemciyle rahatlıkla 3.4-3.5ghz, günlük hava soğutmayla kullanılabilir.
  • quote:

Brisbane çekirdekler şu ana kadar maximum 3.2ghz civarında bir hıza çıkarılabildi bildiğim kadarıyla.

evet overclocking yapti, kallavi 5200 u daha fazla cikardi ama x2 3600 un dunya rekoru 1.9@3.6 onu da hatirlatayim.xtremesystemsdekilerin imkani bizde vardi da biz mi yapmadik?neredeyse en ucuz parcalarla 3.0 yaptim ben isin esprisi orada yoksa 4400 al gene 3 e cik ne anladim?

4000 i 3 yapmak daha kolay o yuzden ugrasmasin oc yapacaksan 4000 yapmayacaksan 5200 ve ustu dedim zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.