Acer powersmart manager kapatılabiliyorumu.. kaldırılabiliyormu.. 4810 TG var bi arkadaşımda bilgisayarı adaptörden çıkarınca ekran kararıyo çaıkyo gibi sorunlar oluşuyo sanırım powersmart yüzünden.. Kapatma tuşuna mı bastınız diye mesaj filan çıkıyor.. sinir ediyo adamı yani
kurtulmanın bir you yokmudur.
Pili daha tasarruflu hale getirmek için otomatik olarak ekran parlaklığını düşürüyor. Pilin üstüne gelin sağ klik yapın güç seçeneklerinden ayar yapabilirsiniz.
Şimdi onu bende biliyorum ancak pil devrede iken powersmart devreye giriyor ya da A/C güç devrede olunca windows güç kontrolü.. işte bu geçiş sırasında sapıtabiliyor olabilir. power smart ayarlarından bişekilde kurtulmak ve güç ayarlarını herdaim windows yapmak çözüm olabilir.
Bu nu sağlamak power smart'ı tamamen devredışı bırakmak ne şekilde olabilir..
ben de bu modelden yeni aldım...8 saate kadar batarya ömrü deniyordu...2,5 saat gidiyor nedeni ne olabilir? bilen varsa lütfen yazsın..hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum...dengeli güç modunda çalıştırıyorum...
ben yaklaşık 1.5 aydır 4810t kullanıyorum ve cok memnunum. hemen size su power manegementı biraz anlatayım. arkadaşlar acerın bu serisinde 2 tane ekran kartı (ati 4330 ve intel) var. öncelikle pile gectiginiz zaman power manegement otomatik olarak aktif hale geliyor ve ati ekran kartını tamamen kapatıp intel ekran kartına giciyor. ayrıca dvd-ram sürücüyü kapatıyor ve işlemci hızını 800 mhze düşürüyor. tüm bu geçişleri yaparken özellikle ekran kartını değiştirirken ekran 2 sne kararıp tekrar kendine geliyor. laptopun şarj süresi bu sayede 2.5 saatten 7-7.30 saate ulasıyor (wireless-bluetooth kapalı, ekran aydınlatması kısıkta, antivirus silentmodda ve tabiki powermagement acık) (şahsen ben win7de max 7.5 saati görebildim ama bikere vistada 9.15dk yazdıgını hatırlıyorum)
Bu geçiş süresi çıldırtıyor insanı daha seamless olması lazım.. 4810 tg var bizde ancak geçiş olayı karar ma ve salaklaşma diye tabir edeyim.. tam geçiş anında olmuyor kafa sına göre 15 - 30 sn içinde her an olabiliyor ve tam bişilerle uğraşırken'e denk geliyor ayrıca 2 sn. den uzun süren min 3-5 sn karar ma oluyor.. Driver ve bios update bu olayı çözer mi deneyen var mı..
Ayrıca biostan tek ekran kartı kullanma özelliği ya da multiple ekran kartını disable edip sadece intel kullanma seçeneği bulamadım.. Oyunla çok fazla işimi olmadığı için bu tip bir geçiş ihtiacım yok.. O nedenle swicthable olayını tamamen sadece intele çevirmek mümkün mü ya da gerçekten sadece ben istediğimde switch etsin.. pil çıkarınca değil.. gibi bi ayar yapabilirmiyiz..
Yeni bios sürümlerinde biostan tek ekran kartına sabitleyebiliyorsun support.acer.comdan biosunu güncelle.
Updateten sonra seçenek çıktı fakat bu seferde hiç bir ekran kartı görmedi.. Discrete seçeneğinde.. dolayısıyle geri döndürdüm.. allahtan orda problem yaşatmadı ve çalışıyo ama hala aynı sorun var..
Hatta daha kötüye gitti..
tuş takılması oldı bir gün.. zaman içerisinde belirsiz kasılma takılmalar da cabası.. Sanki 3 aylık diil 2 senelik kurlu windowsu update edilmemiş bir laptop gibi davranıyor yani.. :(
Windowsu yeniden kurmak update leri yapmak sorunu çözermi
benzer performans problemleri yaşayan oldu mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme