Şimdi Ara

4850 Crossfire'dan GTX 280'e geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crysis te olmasa nvidia aç kalacak heralde
  • 1-(benim görüşüm) allah akıl, fikir versin.
    2-(sizin) zevkler ve renkler tartışılmaz.
    3-(genel) hayırlı uğurlu olsun. iyi günlerde kullanmanızı temenni ederiz.
  • bence iyi bir seçim yapmış. zaten ati driver problemli ( ne kadar azalsa da) hele ki cf de daha çok ortaya çıkar bu problemler.. tek kart her zaman sli ve cf den daha tercih edilesidir.
  • hayırlı olsun hocam.MSI gtx260 kullanıyorum.Bende ilk başta senin gibi 2x4850 cf yapmayı düşünüodum ama cf nin her oyunla uyumlu olmadığını, bazı sorunlar çıkarttığını duyudum.Sana sormak istedim 4850 ile CF yapınca herhangi bir sorun yaşadınmı? Ayrıca gtx280 geçince aradaki performans farkını da açıklarsan sevinirim.Zira testlerde gtx280 , 4850 CF'nin altında kalıyor (Crysis hariç).Bu arada güncel driver ile birlikte ve Physx sürücüsünüde kurmayı unutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

crysis için kartmı değiştirilir yaa.. 1 tane 4850 her türlü gtx 280 i geçiyor normalde..bence sen crysisi 3 günde bitir kartı geri ver paranı al .. 15 gün içinde sorgusuz geri verebiliosun sanırım

Aticiler adamı kandırmış yürübe kim tutar seni
  • Arkadaşlar merhaba

Sabaha kadar uyumadan, temiz bir başlangıç olsun diye pc'ye format atıp bütün driver,program,update'ler vs. tekrar kurdum...

Az önce Crysis'i kurdum. Hemen alelacele sonucu kısaca sizlerle paylaşmak istedim.

Ve Sonuç : GTX 280, 4850 cf'ye ciddi fark atıyor. Henüz fps sonucu felan almadım. Ama şu kadarını söyleyeyim ESkiden 4850 cf ile 1680x1050 NO AA YÜKSEK ayarlarda oynadığımdan GTX 280 1680x1050 16 AA ÇOK YÜKSEK ile çok daha akıcı oynuyor.

Diğer bir ifadeyle, Yüksek ayarlarda 4850 cf ile ben 2xAA bile açamamışken, şimdi gtx 280 ile Çok Yüksek ayarlarda 16xAA çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum ve inanırmısınız Crysis'ın grafiklerinin ne kadar çarpıcı olduğunun ancak şimdi farkına varabildim.

Ayrıca arkadaşlar şunu belirtmek isterim benim için markanın hiç bir önemi yok hatta hayatımda ilk kez nVIDIA kullanıyorum.

Şimdilik sonuç böyle ilerleyen zamanlarda diğer oyunlar hakkında da yorumlarımı yazacağım.

İyi günler.

Sistemim :

Intel q9300 işlemci, gigabyte ga-x48-ds4 ana kart, kingston 2*2 gb ram, seagate 1tb hdd, 22"philips lcd, thermaltake w0163 650w, msi gtx280, lg dvd-drive, cooler master cmstakerkasa

• quote:

Orjinalden alıntı: grandaddy

Arkadaşlar merhaba

Sabaha kadar uyumadan, temiz bir başlangıç olsun diye pc'ye format atıp bütün driver,program,update'ler vs. tekrar kurdum...

Az önce Crysis'i kurdum. Hemen alelacele sonucu kısaca sizlerle paylaşmak istedim.

Ve Sonuç : GTX 280, 4850 cf'ye ciddi fark atıyor. Henüz fps sonucu felan almadım. Ama şu kadarını söyleyeyim ESkiden 4850 cf ile 1680x1050 NO AA YÜKSEK ayarlarda oynadığımdan GTX 280 1680x1050 16 AA ÇOK YÜKSEK ile çok daha akıcı oynuyor.

Diğer bir ifadeyle, Yüksek ayarlarda 4850 cf ile ben 2xAA bile açamamışken, şimdi gtx 280 ile Çok Yüksek ayarlarda 16xAA çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum ve inanırmısınız Crysis'ın grafiklerinin ne kadar çarpıcı olduğunun ancak şimdi farkına varabildim.

Ayrıca arkadaşlar şunu belirtmek isterim benim için markanın hiç bir önemi yok hatta hayatımda ilk kez nVIDIA kullanıyorum.

Şimdilik sonuç böyle ilerleyen zamanlarda diğer oyunlar hakkında da yorumlarımı yazacağım.

İyi günler.

Sistemim :

Intel q9300 işlemci, gigabyte ga-x48-ds4 ana kart, kingston 2*2 gb ram, seagate 1tb hdd, 22"philips lcd, thermaltake w0163 650w, msi gtx280, lg dvd-drive, cooler master cmstakerkasa

Hayırlı olsun güzel crysis li günlerde kullanmanı canı gönülden isterim. Çünkü çok ciddi bir karar sizin aldığınız.
    Fakat Crysis ve Crysis2,3,4,5,6 için çok geçerli bir çözüm.

Diğer oyunlarda da Yine Gtx280 üstünlüğü varmı benim asıl merak ettiğim konu bu. Benim gibi Crysis e fazla önem vermeyen lişiler için bu sorunun cevabının daha gerekli olduğunu düşünüyorum.

• cf den 280 e dediğiniz gibi bütük bir fark ortaya çıkması beni şaşırttı gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: grandaddy

Arkadaşlar merhaba

İyi günler.

Sistemim :

4x AA yeter
    (af yi mi 16 yaptın aslında tam anlamadım) ama 4xaa 8xaf yeter fazlada zorlama :D fps yüksek olsun

• af yi 16 yapmıstır 16xaa da cortlaması muhtemel.

crysis leri adam gibi en yuksek detayda oynucam dolasıp dolasıp oynun keyfine varıcam paramda var yasda gecti zevki geçmeden alalım demiş arkadas dogru yapmıs(crysis icin)

diger oyunlarda 2 tane 4850 ye bariz ustunluk kuramaz ama gtx280.

gerci tek kart butceyi sarsmadıysa elbet artıs olucaktır.

hayırlı olsun
  • en iyisini yapmış hala görüşlerini bekliyoruz bizi unuttu
  • warhead için aldıysan gereksiz olmuş bence..
  • Arkadaşlar deneyebildiğim diğer oyunlarda durum şöyle :

1. Bioshock : Gtx 280'nin 4850 cf'e bir üstünlüğü yok. her ikiside son ayarlarda gayet akıcı.

2. The Witcher : Gtx 280'nin 4850 cf'ye bir üstünlüğü yok. her ikiside son ayarlarda gayet akıcı.

3. Oblivion : Son ayarlarda Gtx 280 4850cf den az bir miktar daha akıcı

4. Assasins Creed : Gtx 280'nin 4850'ue bir üstünlüğü yok. her ikiside son ayarlarda gayet akıcı.

5. STALKER Clear Sky : Gtx 280 burda farkını biraz daha hissettiriyor ama asla Crysis gibi arada açık fark yok.

6. Lost Planet : Aradaki fark çok az. gtx bir tık önde sadece

7. Half life 2: Arada bir fark yok

8. Mass Effect : Arada biraz fark var. gtx iki tık önde

9. Gears Of War : Burda Gtx arayı açıyor, AA açık halde iken Crysistaki kadar fark atıyor neredeyse.

Şimdilik sonuç : Crysis, Gears Of War da oldukça ve Clear Sky, Mass Effect'te bir miktar farklar olmasına rağmen, diğer oyunlarda ya aynı, yada çok minimal farklarla gtx önde. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim CRysis haricindeki oyunlarda 4850 cf çok rahatlıkla tercih edilebilir. Birinin 950 diğerinin 650 ytl olduğu göz önüne alınırsa gtx'in performans farkı fiyat farkı kadar değil diğer oyunlarda.

Zaman azlığı sebebiyle oyunları çok kısa süreli test etme imkanım oldu maalesef, bu sonuçlar ilk bir kaç dakikalık sonuçlar sadece.

Diğer oyunları da yükledikce yazmaya devam edecem.

Herkese iyi günler

Not: bütün testler 1680x1050 çözünürlükte yapılmıştır.

• arkadaşım bilmem haberin var mı crysiste cf desteği yok zaten .o nedenle arada fark olması normal hatta 4870x2 yi de bir miktar geçebiliyor.ayrıca neye göre aynı veya önde demişsin o da belli değil fraps la fps mi aldın.yoksa hissettiklerini mi söylüyosun.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 18 Ekim 2008; 13:42:06 >
  • Yalnızca hissettiklerimi yazdım. fraps vs. kullanmadım henüz.
  • Millet his leriyle oyun oynuyor daha iyi diyor ne mantık anlamadım.Bir HİS te benmi alsam ne yapsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 18 Ekim 2008; 14:13:52 >
  • saçma olmuş hisle olurmu bu işler sapphire le olur dermişim fraps isterük ayrıca 4*4850 =1*gtx 280 parası
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

saçma olmuş hisle olurmu bu işler sapphire le olur dermişim fraps isterük ayrıca 4*4850 =1*gtx 280 parası

Ama GTX280 Crysis için alınmış bırak 4 tane 4850 yi 14 tane 4870x2 taksan neye yarar. Çelme takıldımı bi kere tamam bitti :D
  • Bir konuya açıklık getireyim.

Yukarıda bazı arkadaşlar çeşitli oyunlardaki kartın performansı hakkında düşüncemi sordukları için ben de oturdum bir sürü oyun kurup kendi deneyimlerimi sizlerle paylaştım.

Burada kimseye birşey ispat etmeye çalışmıyorum, sadece kendi görüşlerimi paylaştım. İsteyen dikkate alır, istemeyen okur geçer, gider kendi testini kendisi yapar, hiç umrumda değil açıkcası. Lütfen birbirimize daha saygılı hitap edelim.

Ayrıca şu gerçeği görebilmek için test programına felan da ihtiyacım yok. Crysis'ta eskiden anti-alising kalitesi sadece kapalı oynayabilirken, şimdi 16xQ kalitesinde çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ben zaten bu farkı yakalayabilmek için kartımı değiştirdim.

Herkese iyi günler.
  • @grandaddy bir ss atar mısın ? 16xaf 16xaa 1680... piksel'de.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.