Şimdi Ara

4850 Vapor-X PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar shaphire 4850 Vapor-X ekran kartımı geçen yıl almıştım.

hemen hemen aldığımdan beri bir problem yaşamaktayım .

problem gerek sörf yaparken gerekse oyunda iken ( genelde sörf yaparken )

ekran kapanıyor. ekran kartı fanı daha hızlı döndüğünü hissediyorum ( kasa çalışıyor . ekran yok )

sürücü olarak sürekli yenisini kurmuşumdur.

acaba ekran kartı ramlerinde mi sorun var.

sıcaklıkdan diyecek arkadaşlar acaba sıcaklık için hangi programı önerirler.

( ki sıcaklıktan olduğunu düşünmemekteyim . )

• Sisteminizde O.C varsa kapatıp deneyelim. Kasa içi havalandırmanız iyi değilse kasa yan kapağını açık kullanabilirsiniz. Gerçi Vapor-X' in kasa sıcaklığından fazla etkilenmemesi lazım. Anlattığınıza göre kart boştayken de sıkıntı var. Biosunuzda Pci-Ex ayarlarıyla oynanmış olabilir mi ? Karta sök - tak yöntemi deneyelim. Kartın 12 V girşini değiştirelim. Molex çevirici kullanıyorsanız başka sokete, Psu' dan gelen Pci-Ex soketini kullanıyorsanız onun yerine Molex dönüştürücü ile deneyin. Sonuç alamazsanız son olarak Psu değiştirelim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • @hedevilcate hocam doğru tespitlerde bulunmuş.
    Ek olarak buradan GPU-Z programını yükleyin sıcaklıklara bakmak için.
  • 10.7'yi yüklediyseniz ve hız aşırtmalı kullanıyorsunuz, idle'da hız 650'den aşağı düşmediği için sıcaklıklarda düşmüyor. Ben sürücü olarak 10.4'ü kullanıyorum ve kart masaüstünde 160/250Mhz'de çalışıyor.
  • güç kaynagı yetmediginden dolayı olabilirmi sıcaklıga catalyst control center dan bakabilirsin ATİ OVERDRİVE kısmından sıcaklık 65 - 70 den yukarı degilse sorun yok

kaç watt güç kaynagı kullanıyorsunuz yetmediginden ekrankartı ısınıyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Sisteminizde O.C varsa kapatıp deneyelim. Kasa içi havalandırmanız iyi değilse kasa yan kapağını açık kullanabilirsiniz. Gerçi Vapor-X' in kasa sıcaklığından fazla etkilenmemesi lazım. Anlattığınıza göre kart boştayken de sıkıntı var. Biosunuzda Pci-Ex ayarlarıyla oynanmış olabilir mi ? Karta sök - tak yöntemi deneyelim. Kartın 12 V girşini değiştirelim. Molex çevirici kullanıyorsanız başka sokete, Psu' dan gelen Pci-Ex soketini kullanıyorsanız onun yerine Molex dönüştürücü ile deneyin. Sonuç alamazsanız son olarak Psu değiştirelim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ÖNCELİKLE CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞŞEKÜR EDERİM .

geçenlerde bilgisayarımda problem oldu. servise götürdüm . PSU da arıza olduğu testip edildi. 460 w color master psu ile değiştirildi. önceki enermax 535 ti.

bu psu da da aynısı devam etmekte. yani aynı arızayı veriyor gün içinde 2-3 defa.

psu değiştiğinden giriş kablolarıda dolayısı ile değişmiş oldu.

yani powerden gelen bir sorun olduğunu sanmıyorum .

ben ekran kartında bir problem olduğunu düşünmekteyim .

ama nedir bilmiyorum .

• 4850 Vapor-X kendinden overclocklü zaten.

bilgisayarda o.c yok.

bana frekans hızlarını düşürün derseniz nasıl olacağını bilmiyorum .. ama ben zaten bu kartı hızlı olsun diye almadım mı ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R7 265 Dual-X vs. Sapphire HD7850
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

4850 Vapor-X kendinden overclocklü zaten.

bilgisayarda o.c yok.

bana frekans hızlarını düşürün derseniz nasıl olacağını bilmiyorum .. ama ben zaten bu kartı hızlı olsun diye almadım mı ???

Rica ederim. Sorunuza gelirsek evet. Fabrika çıkış hızlarında çalışırken sıkıntı varsa (VGA olduğu kesin ise) arızalı demektir. İmkan varsa başka bir bilgisayarda deneyin. Anakartınızın bios ayarlarını sıfırlayarak da deneyebilirsiniz.
  • quote:

selamlar.

ekran kapanıyor. ekran kartı fanı daha hızlı döndüğünü hissediyorum ( kasa çalışıyor . ekran yok )

Bende de Aynı Sorun Aynı Kart Vardı.Garantiye Gönderdim.Sonra Aradılar.Belleklerinde Arıza Var Dediler ve Ellerinde Hd4850 Vapor Modeli Olmadığı İçin HD4890 Vapor Gönderdiler.Garantiye Verirsen Ekran Kartını Değiştirirler Hemen Gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Activision

quote:

selamlar.

Bende de Aynı Sorun Aynı Kart Vardı.Garantiye Gönderdim.Sonra Aradılar.Belleklerinde Arıza Var Dediler ve Ellerinde Hd4850 Vapor Modeli Olmadığı İçin HD4890 Vapor Gönderdiler.Garantiye Verirsen Ekran Kartını Değiştirirler Hemen Gönder.

esasında bende bu kadar şanslı olsam.

1 kaç gün daha seyredeyim sonrasında aldığım yere vereceğim .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Activision

quote:

selamlar.

esasında bende bu kadar şanslı olsam.

1 kaç gün daha seyredeyim sonrasında aldığım yere vereceğim .

Sen Bilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.