Şimdi Ara

4870 aldım ama performans artısı yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el ilanlarında çavusum kardes yani 8 msj deil baska tarafa msj atınca böle oluor neyse ben sizden yardım bekliorum insanların zamanını çalmak için kendi zamanımı bosa harayarak elime ne gecicek? psu feel 460 watt işletim sistemim uzun zamandır arızalı her yeni windows attıktan sonra birkaç haftaya çöküor onuda anlamıs deilim
  • Counter oyununun ayarlarıyla alkalıdır. Diğer oyunlarda da denemelisin kartı.
    Fark olmaması senin sisitemde mümkün değil. Eşyanın tabiatına aykırı.
  • psu yetersiz kutunun üstünde 540watt yazısını görmedin mi?
    aynı şey benimde başıma geldi fx5200den 6600gtye geçtiğimde psu yetmediği için kart fx5200 hızında çalışıyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: deaft1

ya biri şu konuya açıklık getirsin bir psu nasıl olur ki kartı boşta ve yük altında çalıştırır ama fps düşüşüne neden olur ?Bence bu mantık yanlış. psu çalıştırıyosa performansa başka katkısı olur mu ?

Öyle bişey yok kardeşim, çok sallama yorumlar yapılıyor ve bunlar da gitgide kesin sonuçlarmış gibi yerleşmeye başlıyor
    Eğer kart yetersiz güç alıyorsa ancak saçmalamaya başlar, artefact oluşur ya da başka sorunlar çıkar. fps düşüşü olmaz. Elektronik (dijital/işlemcili) kartlarda zaten genelde voltaj kontrolü vardır. Bu, kartın düzgün çalışacağı seviyeye ayarlanır. Brown-out durumunda besleme voltajı bu seviyenin altına düşer -ki fazla akım çektiği zaman voltaj düşecektir- ve işlemci ya da sistem resetlenir. Böyle bir düzenek yoksa (ki çok basit sistemlerde bile var ve muhtemelen bu kartlarda çok daha gelişmişleri vardır) ya da kısmen varsa saat devreleri ya da bellekler düzgün çalışmayacağı için stabilite sorunları oluşacaktır. Bu sırada fps düşüşleri de olur, resetler de olur, görüntü bozulmaları da olur ama düzensiz olur. Yani herşey düzgün sadece performans düşük olayı olmaz. Sağlıklı bir sistem için kaliteli bir psu 1. şart ama performans sorunu yaşıyorsanız fakat diğer herşey normal gibi görünüyorsa önce diğerlerine bakın, psu en son iş bu durumda.

• Nvidia da calisiyo heralde bu
  • Feel güç kaynağı gerçek 460 watt vermez, bu sebeple ekran kartı normal hızında çalışmıyor. Tek sorununuz bu hocam, yeni PSU şart
  • diğer sistem bileşenlerin yetersiz olabilir!!!
  • PSU yetmiyor olsaydı sistem reset atardı, kartın performasının düşmesi gibi bir saçmalık yok.

Ayrıca bu konu %90 fake, 8600gt'den sonra 4870'e fark yok diyen adama bir tarafımla gülerim...
  • Hangi oyunları denediniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

psu yetersiz kutunun üstünde 540watt yazısını görmedin mi?
    aynı şey benimde başıma geldi fx5200den 6600gtye geçtiğimde psu yetmediği için kart fx5200 hızında çalışıyordu

Şakaaaa.

Konu ayrı bir komedi bazı yorumlar ayrı bir komedi.
  • arkadasimm cidiy isen bende 6600 den 4870 geciste problemler yasadim psu un marak ise bende 420 lik trhemltake vardi karti gayet guzel calistirdi ondan bi sikintin olmazzz sana diycegim ilk pc format sonraa butun driverlari kurr ama hepsinii neten indirip yenil;erini anakartin filandaa ayni sekillll tum bunlari yaptiktan sonra hala herhangi birr artis yasamansan karti iade et derim ama anakartin biosunu filan guncelersen sorun hal olucaktir die dusunuyorum en azindan bende hal olmustu
  • Adam arada bir girip cevap yazmış, gerçekten böyle bir sorunu olsa F5 manyağı olurdu merak etmeyin
  • Bu PSU olayaını anlayamadım. Bir yetkili çıkıp açıklama yapsın.

Devlet bize yardım etsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

Şakaaaa.

Konu ayrı bir komedi bazı yorumlar ayrı bir komedi.

ben komik bir şey göremiyorum forumdan biri bir sorununu dile getirmiş biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz sitenin mizah bölümüne git istersen
  • psu yeterli olmayınca kartın hızı mı düşüyor :D Gülmekten kırıldım burada :D

Arkadaş 2 yıldır buradaymış ve mesaj atmadığı için fake saymışsınız, asıl yukardaki yorumu yapanlar fake :D Boşuna yorum yapıyorsunuz...
  • bende 8600 gt den 4870 geçtim ufak tefek sorunlar yaşadım ama şu anda tek kelimeyle süper bitek oc işini beceremedim gpu 800 ün üzerine cıkartamıyom bi türlü diğertürlü 10 numara kart bence
  • cs source da fps sınırı oldugu icin muhtemelen artıs yok gibi gozukuyor. Yeni nesil bir programla mesela 3dmark06 ile test edersen aradaki farkı gorursun. Driver problemi bile olsa performansın hissedilir derecede artması gereklidir.
  • css gibi bir oyunda 4870 test edilirse elbet böyle bir sonuç alınır.
  • ben sana ne diyeyim almıs HD4870 gitmis cs oynar tuhhh sana gerci bende 4870 olsa olacagı aynı sey ama ben forumda soylemem utanırım
    consola yazdın mı fps_max 100
    kartın pci-e kac X de calısıyor suanda (cok illet bir ekran kartı belasıdır aman yakalanmayın tek care degistirmek)
    vsync acık mı?
    bu ücünü istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLf[o]n-Zo* -- 17 Eylül 2008; 10:59:46 >
  • kardeş ATI kart değil bana göre Nvidia tabanlı kart alacaktın. Forumdaki herkes 4870 X2 diye takmış gidiyor ama ben o kartın kofti olduğunu düşünmekteyim. Hd2900XT içinde ilk başta böyle dediler 1 ay geçmedi kart cort çıktı bizzat kendim aldım ve test ettim. MSI 8600GT gibi bir karttan fark yedi koca HD2900XT 1gb. 512 bit gddr4 ve buna ilk başta kimse inanmadı sonra alanlar aldı ve birden kart çok kötü oluverdi. ATI ye hiç bir konuda güvenim yok. Keşke evvelden bir yerlerde görüp almasaydın. Yine de hayırlı olsun.

ayrıca fps_max 0 yazacaksın 100 değil 100 yazarsan 100 fps den fazla alamazsın. 0 ise sınırsız anlamındadır. Kartının C.S. Source gibi bir oyunda sadece 1 çekirdeği çalışıyor gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoTrinity -- 17 Eylül 2008; 13:52:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.