Vodafone 4G band 8 (900 MHz) de bölgemde ciddi bir hız sorunu yaşıyorum, full çekmesine rağmen hız inanılmaz düşük ve çoğu zaman uygulamalarda akış yenilenemiyor veya internet bağlantısı yok uyarısı alabiliyorum zaman zaman. Ancak band 20 (800 MHz) veya diğer bandlarda böyle bir sorun yok genel olarak 20-45 mbps arasına kadar hız alıyorum. Sadece 900 MHz de bölgesel bir arıza olması mümkün müdür yoksa band genişliğinden kaynaklı bir sorun mu bu ? Bahsettiğim band 8'in ARFCN numarası ise 3725 maksimum band genişliği ise 10 MHz olarak görünüyor. |
4G BAND 8 HIZ SORUNU
-
-
900MHZ de kapsama geniş ama hız düşük oluyor hocam. Bir de bölgede çok abone varsa normal yani. 800MHZ veya 1800MHZ de hızlar daha elverişli olur.
-
Yoğunluk kaynaklı olma ihtimali yok gibi çünkü gecenin bir vaktinde de aynı sabahın köründe de. Ayrıca 800 MHz de kapsama konusunda iyi bir banddır ama hızı da gayet iyi. Ayrıca aynı şehir içinde başka bir baz istasyonunda ki 900 MHz çok çok daha iyi hızlar veriyor bu yüzden bulunduğum yerdeki 900 MHz bandında mı sıkıntı var acaba ? Böyle bir sorunu bildirebileceğim bir yer var mı ?
-
900MHz frekansında Vodafone baya kötü. Gerçi her band’da kötü Vodafone ama yapacak bir şey yok. Belki B7/B3/B38 fln açarlarsa sizin oraya hızlarda yükselme olabilir. Benim bölgemde de 4g 900MHz yayını mevcut. En son bir bakayım dedim 4g tamamen gitmiş ve full 3G’de idi. Turkcell’e veya Tt’ye geçerek sorunu çözebilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende de ayni sorun vardi ben tt geçtim sorunu hallettim bunlar sorunu duzeltmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok başka operatöre geçecek kadar bir sıkıntım yok hele ki hediyeyi parayla satmaya çalışan Turkcell'e geçecek kadar aklımı yitirmedim. Şuan gayet memnunum tek sorunum var o da bu 900 MHz bandı, geri kalan bandlarda ortalama 25-40 mbps arası hız alıyorum paketimdeki bir çok uygulama sınırsız, aylık kullanımım vodafone da 150 GB'ın üzerinde. Ayrıca zaten şuan bulunduğum bölgede 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz bandlarının hepsi aktif vodafone 4G de tek sorun 900 MHz bandında bu band da telefonun en sık bağlandığı band olduğu için sorun yaşatıyor bunun için de zaten bir arıza kaydı bıraktım bakalım düzelecek mi. Cevabınız için teşekkür ederim.
-
Samsung cihazınız varsa Net Monster App’i üzerinden band seçimi yapabilirsin aslında. Samsung ve Android 12 ve altı bir cihazın olması lazım.
Ben evdeki eski J4 ile yapabiliyorum uygulama ile çok basit bir şekilde. Size de tavsiye ederim ama telefon başka marka ise olmaz. Rica ederim, her zaman yardımcı olurum.
Maalesef IOS kullanıyorum yoksa çoktan band sabitleme yapmıştım.
-
Hocam merhaba yanıtınız için teşekkür ediyorum. Bildirim gelmedi mesajınız ile ilgili bu yüzden geç yanıtlıyorum özür diliyorum.
Vodafone genelde 900MHZ bandı kullanıyor LTE için. Bu da kapsamayı genişletiyor ama hızı düşürüyor inanılmaz şekilde. Yıllar yıllar önce @sis651 hocam bu konuda çok yazmıştı Vodafone un 900 üzerinden lte vermesiyle hızların yerlere ineceği hakkında.
Bölgeden bölgeye ve o bandın yoğunluğuna göre hızlar sürekli olarak değişkenlik gösterir. Ancak içim rahat etsin bir araştırılsın konu diyorsanız şöyle yapabilirsiniz.
tuketici.btk.gov.tr adresine girin e devlet ile hocam.
Sonrasında mobil hizmetlerde Vodafone seçin ve hız testlerini ekran görüntüleri ile ekleyin.
Bölgenizin adresini detaylı yazın ve bant ile ilgili sorun olduğunu düşündüğünüzü ekleyin.
Size mutlaka bir yanıt gelecektir hocam.
Emin olamadığım bir husus var, belki diyorum size yakın olan fiber destekli bir saha değildir ama o bahsettiğiniz uzaktaki fiber desteklidir. Bununla da ilgili olabilir belki ama ben emin değilim bu konuda o yüzden sözü @sis651 ve @Ö1f1 hocamıza bırakıyorum :)
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Vodafone şikayet bölümünden bu konu hakkında bir arıza kaydı bıraktım, sorunun oluştuğu bölgeyle ilgili bir kaç detaylı bilgi istedi örneğin sorun bina içi mi yoksa açık alanda mı şeklinde, ben de gerekli bilgileri sağladım sorun hakkında maksimum 10 gün içerisinde dönüş yapılacağını belirtti site şu anda açtığım ticket incelemede görünüyor bakalım bir neticeye ulaşabilecek miyim. Tekrardan teşekkür ederim vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için iyi günler.
-
Vodafone'un fibere her sahada ihtiyacı yok. Kapasitesi zaten radyolinklerle taşınacak seviyede. Toplama istasyonlarına kadar taşıyıp sonra fibere aktarsa yeterli oluyor ki Vodafone'un radyolink ağı da iyidir.
Vodafone'un sıkıntısı frekanslar. Elindeki frekans bantları sunmaya çalıştığı hizmetlere yetersiz kalıyor artık.
Tek Vodafone değil, diğerleri de aynı noktaya geliyor ama Vodafone'un elindeki frekansların bantları daha dar olduğu için bunu daha çok hissediyor.
-
Estağfurullah hocam rica ederim.
-
Çok teşekkürler hocam detaylı bilgilendirmeniz için.
-
Benim asıl sormak istediğim şu. Bulunduğum mevkide Vodafone 4G 900 MHz günün her saati çok berbat iken, hatta neredeyse internete dahi giremiyorken aynı şehrin farklı bir noktasındaki 900 MHz de 40 mbps almam sizce normal mi ? Hatta şunu söyleyebilirim yüksek hız aldığım istasyon çok daha merkezi bir yerde ve çok daha yoğun. Sorun yaşadığım mevkideki diğer bandlar gayet iyi hız veriyor sadece 900 MHz de bir sorun var.
-
Dendiğiniz bildirime göre merkezde fiber var diğer yerde yok, zaten bir kaç kişi tutturmuş bandları kötü diye, ben buna asla katılmıyorum bandı kötü olsa bile düzgün yapılandirilan ve fiberle beslenen bir şebekede yine bu kadar sorun yaşanmaz
Ben sorunun bölgesel olduğu kanısındayım hala. Bakalım şikayet çözümlenirse güncelleme yaparım. Alınan bandların kötü olduğunu iddia etmek bence de saçma Vodafone'un hız sorununun en büyük sebebi kesinlikle satın aldığı bandlar değildir, bandlar bölgesel hız sorunlarına yol açar yani bir istasyonun kapasitesi ile alakalı bir durumdur bu band olayı çok abartılıyor dediğiniz gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 14 Ocak 2023; 19:19:38 > -
O istasyonlarda 900 MHz'i ne kadar bant genişliği ile veriyor Vodafone?
Buna sadece tek bir bant olarak bakmamak lazım. 900 Mhz Vodafone'un 4G'ye ucuz geçiş çözümü idi. Anten bile değiştirmeden radyo yazılımına 900 MHz'den bir ayar ile hem 2G hem 4G verilmesini sağlayarak hızlıca 4G kapsaması sağlama işine yaradı. Kırsal kesimleri daha kolay ve ucuza 4G'ye geçirdiler bu şekilde. Merkezi ve kapasite gerektiren yerlerde ise diğer bantlar kullanılarak daha iyi hızlar verildi. Şimdi ise ne bant varsa ihtiyaç olduğundan 900'ü de olduğunca kullanmaya çalışıp hatta frekans birleştirme ile bile kullanabiliyor destekleyen cihazlarda.
Dediğinizi bölgesel olarak incelemek lazım. Muhtemelen merkezi olan istasyon daha dar bir kapsamaya sahip ve daha fazla banttan yayın yapıyor ve daha fazla kişi diğer yüksek bantları kullandığından 900 performansı iyi oluyor. Sizin istasyonunuzda ise 900 MHz'de daha fazla kullanıcı var ve hız düşümü çok daha fazla. Farklı senaryolar da olabilir.
-
Şirketin yanında ki istasyonda 900 3g vardı.
Sonra 4g eklediler band3 +20+10 mhz olarak
Daha sonra Band 20 yi aktif ettiler. Akşam üstü sinyal seviyesi düşüyor.
Bu aralarda Band. 7 aktif etmişler.
Ama hız yok. İstasyon ufak Bi radyolink ile 400mtre deki istasyona bağlı fiber varmı bilgim yok.
Bu kadar Band olmasına rağmen hız 15 20 mbps De
Hızın bu kadar düşük olması normal mi yoksa istasyonda sınırlamaya gidiyor olabilirler mi.
?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sinyal seviyesi düşüyor derken hangi banta bağlı olduğuna bakmak gerek. B7 sinyali düşüktür diğerlerine göre.
Hocam, Turkcell'in fiberli ve 350 basan istasyonundan 20 - 30 Mbit alabiliyorum artık. Yoğunlukla ilgilidir muhtemelen. Vodafone'un pass paketleri vs. ile iyi sömürebiliyorlar şebekeyi.
Sınırlama da olabilir ama farklı kullanıcılarla aynı cihaz ile aynı yerde arka arkaya ve eş zamanlı test yapmak lazım. Red abonesi, normal abone, redbox abonesi vs. Ondan sonra anlaşılır nasıl bir sıfırlama var. Eğer sorun yaratıyorsa o hız, MH ile görüşün B38 sinyali versinler, öyle biraz daha toparlıyor şebeke.
-
Boşuna bekleme sorun düzelmez bende çok şikayet ettim tahut bitene kadar bekledim duzelmedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- 444 0 542 ücretli mi?
- vodafone numara rezerve
- 44" lü numara mesaj engelleme türk telekom
- sim kart kalıcı olarak engellendi nasıl açılır
- vodafone bu aramayı yapmak için yetkiniz bulunmamaktadır ne demek
- wifi araması nedir
- kapanan hat nasıl açılır
- e sim nedir
- gizli numara
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X