Şimdi Ara

4G LTE teknolojisinde önemli güvenlik açıkları tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Purdue Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı, kablosuz veri iletişim teknolojisi olan 4G LTE'de güvenlik açıkları olduğunu tespit etti. Güvenlik açıkları, iletişim protokolündeki tasarım kusurlarını gözler önüne sererken, bu açıkların 5G teknolojisini de etkilememesi için çalışmaların son derece dikkatli sürdürülmesi gerektiğine işaret ediyor.

10 güvenlik açığından 8'i doğrulandı

Araştırma grubu, ABD'nin 4 büyük GSM Operatörü'nün SIM kartlarına LTEInspector adı verilen bir yöntemle çeşitli testler yaptı. Çalışmalar sonucunda bilgisayar korsanlarının, 4G LTE ağına sızarak kullanıcıların haberleşmelerini izleyebilecekleri ortaya çıktı.

4G LTE kimlik doğrulama sistemindeki açık sebebiyle, korsanların istenilen telefon numarasını kontrol edebilmesi mümkün hale geliyor. Bu açık kullanılarak o kişi adına telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar ve hatta konum değişiklikleri bile yapılabiliyor.

Ayrıca Bkz.2018'in kaçınılmaz trendi "Çentik"
    Yetkililer bu açıkların özellikle sahte delil oluşturulmasında kullanılabileceğine de dikkat çekiyor. Ayrıca bu yöntemle kişilere sahte acil durum uyarıları da gönderilebildiğini belirten araştırmacılar, 10 güvenlik açığından 8'ini doğrulamış durumdalar.

• aman abi bulup durmayın yaa :D

bunlar hep abd nin arka kapılarıdır :D

• 4G'yi itibarsızlaştirma çalışmaları başladı 5G geliyor ya

• NSA bunu beğendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Hafta sonra:
    4G ağındaki açıkları kapatan güncelleme yayınlandı. Hızlar yaklaşık %30 düşecek.

• dizelden sonra sıra 4g ye gelmiş :)

• Biz de 4.5G var, bizi etkilemez. :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben hep 4.5G kullandığım için beni etkilemiyor

• Vay arkadaş açıkları bulan bulana.
    Ama bende 4.5G kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artunç -- 5 Mart 2018; 23:5:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xeqona X kullanıcısına yanıt
    :D

• ama biz 4.5g kullanıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

4G'yi itibarsızlaştirma çalışmaları başladı 5G geliyor ya

5G li telefonlari kim alacak yoksa degil mi? 6G cikana kadar yasasin yeni kral oynamak isteyenler bu tarafa..

• SERDARbdrm S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o kadar yıldır varolan 4G LTE'nin ne hikmetse 5G kullanıma açılmadan birkaç ay önce hataları bulundu.

• 4.5G nin telefonda sadece simge olduğunu bilmeyip kullandığı teknolojinin LTE değilde başka bir teknoloji olduğunu sanan adamlar var. Arkadaş türkiye için üretilen telefonun yazılımlarında LTE/4G değilde 4.5G olarak gözüküyor. Teknoloji yine aynı.

• 3G'de de açıklar vardı, hala da var eminim. Sonuçta o kadar kullanıcı cihazının modem tarafının güncellenmesi zor. Tüm protokolü güncelleseler Dünya üzerindeki operatörler ekipmanlarını ne kadar hızlı güncelleyecek. Hani bunlar çok kolay ulaşılabilecek açıklar olmasa bile kullandığımız teknolojilerde böyle açıklar var.

Şaka maka son zamanlarda her şeyde açıklar bulunmaya başlandı yav. Ne olacak böyle bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

3G'de de açıklar vardı, hala da var eminim. Sonuçta o kadar kullanıcı cihazının modem tarafının güncellenmesi zor. Tüm protokolü güncelleseler Dünya üzerindeki operatörler ekipmanlarını ne kadar hızlı güncelleyecek. Hani bunlar çok kolay ulaşılabilecek açıklar olmasa bile kullandığımız teknolojilerde böyle açıklar var.

Şaka maka son zamanlarda her şeyde açıklar bulunmaya başlandı yav. Ne olacak böyle bilmiyorum...

nsa tüm protokollere açık konulmasını kendi istiyor,sonuç ortada...

• NSA'in bildiklerine açık demiyorum ben. Onlar tasarımda olan şeyler sonuçta. 😁

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.