Şimdi Ara

4GB 1600 Mhz ramin yanına 4GB 1333 Mhz ram taksam iyi mi olur kötü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir laptop var iki slot 4+4 gb 1600 mhz ram destekliyor.Slotların birinde 4GB 1600 Mhz ram var diğer slot boş.Elimde de 4 GB 1333 Mhz ram var.Bunu taksam 8 GB 1333 Mhz oluyor yanlış bilmiyorsam.Öneriniz nedir ? Farklı frekanslar olup 8 GB olmasındansa stabil olsun 4 GB olsun mu dersiniz yoksa takmam daha mı iyi olur ? Uyumsuzlukla ilgili performans kayıplarından endişeleniyorum.

• ben olsam takardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

ben olsam takardım

benim kararım da takmak yönünde yapma diyen olmazsa.
  • Takılı olan ramde 1333 mhz olarak calısacaktır. Ama daha performanslı olacağından emin olabilirsin 8 gb ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CurtisHype kullanıcısına yanıt
    kimse takma demez ki sen tak en fazla mavi ekran alırsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CurtisHype

Takılı olan ramde 1333 mhz olarak calısacaktır. Ama daha performanslı olacağından emin olabilirsin 8 gb ile

Böyle net bir cevap iyi oldu , soru işaretleri azaldı teşekkürler.
  • quote:

kimse takma demez ki sen tak en fazla mavi ekran alırsın :)

Mavi ekran almayıp bilgisayarın verimsiz çalışması falan gibi bir durum olmaz herhalde değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram gerçek kingston mı?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam tersi. iki ramde takılı iken mavi ekran vermezse performans artar. tek tek 1333 ile 1600, testlerde bile çok az bir puan farkeder. kullanıcı anlayamaz aradaki farkı.
  • quote:

tam tersi. iki ramde takılı iken mavi ekran vermezse performans artar. tek tek 1333 ile 1600, testlerde bile çok az bir puan farkeder. kullanıcı anlayamaz aradaki farkı.

Tamamdır takıyorum rami.Umarım mavi ekran vermez.Yanıtladığınız için teşekkürler.Farklı düşünceleri olan varsa yazması iyi olur bence.Format da atacağım taktıktan sonra (ram takmasam da atacaktım).1 Hafta sonra unutmazsam bir sıkıntı olup olmadığını yazarım (biraz unutkanım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayasas -- 12 Haziran 2017; 16:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayasas

quote:

tam tersi. iki ramde takılı iken mavi ekran vermezse performans artar. tek tek 1333 ile 1600, testlerde bile çok az bir puan farkeder. kullanıcı anlayamaz aradaki farkı.

Tamamdır takıyorum rami.Umarım mavi ekran vermez.Yanıtladığınız için teşekkürler.Farklı düşünceleri olan varsa yazması iyi olur bence.Format da atacağım taktıktan sonra (ram takmasam da atacaktım).1 Hafta sonra unutmazsam bir sıkıntı olup olmadığını yazarım (biraz unutkanım)

format sırasında hata verirse ram i sök. en iyi donanım testi hala yeni bir windows kurmak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayasas

quote:

format sırasında hata verirse ram i sök. en iyi donanım testi hala yeni bir windows kurmak.

Bunu da öğrendiğim iyi oldu.Memtest86+ işin biraz gereksiz detaycı kısmı herhalde(başka bir bilgisayarda memtest de 4-5 hata almıştım).Kullanımda bir sıkıntı yoksa problem de yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.