Şimdi Ara

4gb RAM 3gb olarak calisiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde 2*2 4GB 1066 MHZ OCZ ramler kullanıyorum. Normal sistemden baktıgımda 4 gb olarak gözüküyor ancak everestden ya da performansdan baktıgımda 3gb olarak gözüküyor acaba ramlarde mı sorun war ya da anakartta.
    Yardımcı olursanız sevinirm..

E8400 3 Ghz işlemci
    Asus P5Q PRO
    Sapphire hd 4850
    4 gb 1066 ozc ram
    600 watt coller master power supply

• 32-bit işletim sistemi kullanıyorsanız , sistem en fazla 3 GB rami görür ve kullanabilir.

Sitemin 3 GB ramden fazlasını görüp kullanması için 64-bit işletim sistemi gerelidir.
  • İşletim sisteminiz nedir. 32 bit ise 3 gb olması normal. Vista 4 gb gösterse bile 3.25 gibi birşey kullanıyor.
  • vista 32 bit SP1 ile 4 gb görür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sith

vista 32 bit SP1 ile 4 gb görür.

Sistem Vista 32-bit SP1 ile 4 GB rami görür ama kullanamaz.
  • peki xp64 bit nasıl? sorun çıkarmadan tüm 32bit uygulamaları çalıştırırmı bunun yanında? özellikle oyunları.
  • 500bin defa soruldu galiba bu soru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4GB Ram Takılı, 3GB görüyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

500bin defa soruldu galiba bu soru

5001 oldu

ama forumda kimse aramaya yapmaya tenezül etmiyor
  • quote:

500 defada bu cevap verildi ve verenler nedense doğrusunu öğrenmek istemiyolar bi türlü.
  • İyide aratacak olsa ne diye aratacak. Sanırım DHnin arama motoru hala saçma sapan şeyler çıkartıyor. "4ggb ram var fakat 3 gb olarak görüyor" mu yazsın arkadaş
  • quote:

sistem en fazla 3 GB rami görür ve kullanabilir.

3.25 falan da kullanabilir. Sanırım anakarta da bağlı. Konu sahibinin de anakartının dahil olduğu P5Q serisiyle XP 32 bit'te 3.25 GB kullanılıyor, örnek verirsek.
    Öyle düşünürsek, 3 yerine 3.25 görmesi gerekirdi aslında.

Bios'tan "Memory Remap Feature"yi kapayarak denesin, olmazsa. Tabii, bahsettiği şey 32 bit meselesiyse, gerçekten.

Sistemden baktığımda 4 GB görüyorum, demiş. Tam neyi kastetti burada? Everest'in neresinde 3 GB gördü?

quote:

İyide aratacak olsa ne diye aratacak. Sanırım DHnin arama motoru hala saçma sapan şeyler çıkartıyor. "4ggb ram var fakat 3 gb olarak görüyor" mu yazsın arkadaş

DH arama motoru adamı öldürür. Aramaları Google'den yapmakta fayda var, çok basit kelimelerle de rahat sonuç alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Ekim 2008; 20:50:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

quote:

Kullanamazda kasıt nedir? Sistem işletim sistemi seviyesinde 4gb ı görüyor. Bu da kullanabiliriz demektir. Ayrıca Microsoft un açıklamasıda bu yönde. Vista 32bit Sp1 de 4gb görür ama kullanamaz diye bir açıklama yok MS de.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

quote:

Kullanamazda kasıt nedir? Sistem işletim sistemi seviyesinde 4gb ı görüyor. Bu da kullanabiliriz demektir. Ayrıca Microsoft un açıklamasıda bu yönde. Vista 32bit Sp1 de 4gb görür ama kullanamaz diye bir açıklama yok MS de.

32 bit işletim sistemleri fiziksel olarak 4Gb desteklemez,ister 10Gb yazsın ister 4gb kullanacağı ram miktarı bellidir.
    Modlar bi el atsa şu olaya her girdiğimde "4Gb ram taktım çalışmıyooo" başlığı var.

• Microsoftun açıklaması şu şekildedir:

quote:

Bellek (RAM) bildirimindeki değişiklikler
    SP1 ayrıca, yüklü olan rasgele erişim belleğinin (RAM) rapor edilme şeklini de değiştirmektedir. SP1'den önce, bildirilen bellek Windows'un kullanabildiği bellek miktarına eşitti. SP1 ile, bildirilen bellek bilgisayarınıza yüklenmiş bellek miktarıdır. Yüklü 4 gigabayt (GB) belleğiniz varsa, artık Sistem veya Denetim Masası'ndaki Performans Bilgileri ve Araçları tarafından bildirilen belleğin 4GB olduğunu göreceksiniz. Bu değişiklik yalnızca, bilgisayarınızın temel giriş/çıkış sistemi (BIOS) bu kadar RAM'i gösterebiliyorsa görülür.
  • Walla bıktık artık şu topikten, en az 20 defa açıldı benim bildiğim...
  • Orjinalden alıntı: Sith
    SP1'den önce, bildirilen bellek Windows'un kullanabildiği bellek miktarına eşitti. SP1 ile, bildirilen bellek bilgisayarınıza yüklenmiş bellek miktarıdır. Yüklü 4 gigabayt (GB) belleğiniz varsa, artık Sistem veya Denetim Masası'ndaki Performans Bilgileri ve Araçları tarafından bildirilen belleğin 4GB olduğunu göreceksiniz. Bu değişiklik yalnızca, bilgisayarınızın temel giriş/çıkış sistemi (BIOS) bu kadar RAM'i gösterebiliyorsa görülür.

Dostum zaten kendi kendine cevabı bulmuşun. Bildirilen bellek diyor bak kullanılan demiyor.
  • Windows o rami kullanamaz diye bir ifade yok orda yalnız. Gördüğü ram için nasıl bir uygulama yapıyor onu merak ettim ben.
  • 32 bit işletim sistemleri 32 bitlik işlemci üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış işletim sistemi demektir.
    32 bitlik işlemci ise bir defada en fazla 32bitlik veri üzerinde işlem yapabilen işlemci demektir.
    Bir defada işlem yapılabilmesi açısından 32bitlik işletim sistemlerinde adreslemeler 32 bit olarak yapılır.
    Ram üzerindeki veriler byte yani 8 bit halinde tutulur. Bu durumda 2^32 byte kadar adresleme karşılığı alan bulunacaktır. Bu miktarda yaklaşık olarak 3.2gb yere tekabül eder. Dolayısı ile 4 gb ram 32 bit adresleme ile
    adreslenemez. Bu durumda işletim sistemi 36 bitlik PAE adreslemesini kullanır. 2^x ile ifade edilemeyen rakamlarla ifade edilebilen adreleme sitemlerini kullanmak problem olmaz. örneğin 64 bitlik adresleme 32nin 2 katıdır. 2^5 yerine 2^6nın kullanımı kolaydır. Ancak 36 bit adreslemeyi pek çok bios ve bazı anakart chipsetleri yapamamaktadır. Dolyısı ile bazı durumlarda 32 bit işletim sistemi yerine 64 bit işletim
    sistemi kullanmak çözüm olabilmektedir. Bu durum aslında iyi ayarlanmamış anakart ve bios hatasıdır. Bios 4gb rami sayailir ama 36 bit olarak adresleyemez. bu durumda 4 gb ram 3.2 gb veya BIOS un ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak 2-4 arasında herhangi bir rakam olarak görünebilir.

Volkan Sert'ten alıntıdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.