Şimdi Ara

4K mı OLED mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
17.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10.000 TL bütçem var, Sizce Sony 55x9005a 4K Tv mi alayım, yoksa LG 55EA980v OLED TV mi alayım. Şunuda belirteyim, ben alacağım bu tv yi en az 6-7 yıl kullanmayı planlıyorum, yani şunu al 2-3 sene sonra değiştirirsin demeyin

Sony 4k tv

4K mı OLED mi?

LG OLED tv
     4K mı OLED mi?

• Ülkemizde bırak 4K yayını 2K yayın bile yeni yeni tam anlamına kavuşurken , 4K abartı bence...
    Full HD paneller 2K olarak geçiyor (1.920 x 1.080) ve 2 megapixel resim çözünürlüğüne sahipler.
    4K panelerde bu 8 megapixele çıkıyor haliyle de resmin kalitesinin artması anlamına geliyor.

Soruya gelirsek ilerisi için 4K derim.
  • Kişisel birşey sorucam 10 bin tl yi bir tv'ye verdiğinde akraba çevresinden laf gelmiyor mu ? Ben iyi kazanmama rağmen 3 bin tl liklaptop alınca demediklerini bırakmadılar biraz daha koy araba alırsın vs diye :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerx

Kişisel birşey sorucam 10 bin tl yi bir tv'ye verdiğinde akraba çevresinden laf gelmiyor mu ? Ben iyi kazanmama rağmen 3 bin tl liklaptop alınca demediklerini bırakmadılar biraz daha koy araba alırsın vs diye :D

azar işitirim gibi geliyor ama hayat senin hayatın akrabalarının değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atam1881-1938

quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerx

Kişisel birşey sorucam 10 bin tl yi bir tv'ye verdiğinde akraba çevresinden laf gelmiyor mu ? Ben iyi kazanmama rağmen 3 bin tl liklaptop alınca demediklerini bırakmadılar biraz daha koy araba alırsın vs diye :D

azar işitirim gibi geliyor ama hayat senin hayatın akrabalarının değil.

Bence bu şöyle bir olay. Eğer aylık gelirinden fazla ise işitiyorsun değilse işitmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frapsxxx

Çamur gibi lcd ekranlı tv alacağıma oled alır keyfini çıkartırım. İsterse 50k olsun bundan sonra yeni tv alacak olursam evime lcd tv sokmam.Eskiden lcdleri lcd diye satıyorlardı sonra led tv diye satmaya başladılar. Şimdi ise sadece 4k yada uhd yazıp satıyorlar. Müşteride bunları sanki yeni bir teknolojiymiş gibi yiyor.Hepsi bildiğin 20 yıllık lcd ekran teknolojisi işte

Oled hareketli sahnelerde bulanıklaşma yapmaz.
    Piksel tepkime süresi 1000 kata kadar lcd ekrandan daha hızlıdır.
    Görüş açısı gerçek değeri 179 derecedir.
    Sınırsız kontrass vardır
    Siyah seviyesi en iyisidir.
    Renkler daha doğaldır.

Sonuç eğer paranız varsa oledden başkasına bakmayın. 2-3 yıl içinde piyasada satılan üst düzey tvlerin yarısı oled olacaktır teknolojiyi erkenden yaşayın

Görselde solda ki oled sağdaki ise led lcd ekrandır.

4K mı OLED mi?

+1

• Milyonlarca pixelin ,kaynaktan gelecek sinyale göre renk değişimin de
    ayak uyduramadığı teknolojileri terk etmez zamanı başlamalı artık. (LCD)

En kral LED LCD de kusura bakmayın o bulanıklık benim hoşuma gitmiyor.
    Sonuçta cihazı tablo niyeti ile almıyoruz.

Hareketli görüntüler de ghosting efekti hele hele 4k da bence çekilmez.
    CRT ,plazma gibi akıcı olmalı.
    (Her son kullanıcı için önemli bir kriter olmayabilir, örnek DLP de ki rainbow efekti.)

Elbette bu yorumları bir OLED veya 4K kullanıcı olmayarak yapıyorum.
    Fakat görünen köy kılavuz istemez deyimi kadar herşey açık.

Bu yüzden OLED diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 23 Nisan 2014; 16:15:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    1080p'den 2K'ya mı 4K'ya mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Galiba bide samsung un oled tv si varmış o mu yoksa Lg mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K tekonolojisi iyi güzelde uydu yayını olarak doğru düzgün HD yayın bile yokken (ki sene sonuna kadar kaç kanal HD yayına geçer bilinmez) BluRay oynatıcılar HD içerikleri anca saklayabiliyorken 4K ne izleyebileceksiniz önce bunu bir düşünün!
    Bence 4K geçici olacak 8K TV'ler daha da yaygınlaşacak, bu benim görüşüm. TV görüntü teknolojisi hızlı ilerliyor ancak içerik yaygınlaşması henüz bu hıza ayak uydurabilmiş değil buda standartların tam oturmadığı için, buna uygun içerik çok fazla yok.
    Bazı çakal satıcılar son kullanıcıya 4K tv satmak için normal yayını 4K ya çeviriyor gibi uyanıklıklara başvurarak insanları kandırıyorlar, tamam TV yayınlarını 4K'ya çevirebilme kabiliyetlerii var ancak bir SD yayını ne kadar 4K yayına çevirebilecek???? Bu bağlamda bence 4K TV almak için çok erken bunun yerine daha net görüntü verebilen Oled Tv daha uygun olur. Bunlar benim görüşümdür katılan olur katılmayan olur ancak şuda bir gerçek ki yurdumuzda teknoloji daha geç uygulanıp daha pahalıya satılıyor....

• tartışmasız oled.

sonuçta 4k yayın standart olana kadar çok sene geçer. daha full hd yayın yok doğru dürüst.

ayrıca led tv'lerin dünya kadar sorunu var.
  • Benim fikrim ne kadar çok kazanılırsa kazanılsın alt tarafı bir televizyona 10bin TL vermek çok da ii bişey gibi durmuyor. (Sonuçta adı televizyon)

6-7 Sene kullanıcaksanız Şimdi alacağınız 4K lık TV lerin 6 sene sonra suyu çıkar gibime geliyor. atıyorum o zamanlar 8K 16K lı TV ler, tamamen PC gibi kullanılan TV ler çıkar gibime geliyor.
    Günümüzde alınacak 4bin liralık 55inç lik bir TV bile 5 sene rahat kullanılır gibime geliyor. En azından 6bin lira cebe kalır. Başka yerlerde değerlendirilir.
    Bu benim kişisel görüşüm.

SAYGILAR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

Benim fikrim ne kadar çok kazanılırsa kazanılsın alt tarafı bir televizyona 10bin TL vermek çok da ii bişey gibi durmuyor. (Sonuçta adı televizyon)

6-7 Sene kullanıcaksanız Şimdi alacağınız 4K lık TV lerin 6 sene sonra suyu çıkar gibime geliyor. atıyorum o zamanlar 8K 16K lı TV ler, tamamen PC gibi kullanılan TV ler çıkar gibime geliyor.
    Günümüzde alınacak 4bin liralık 55inç lik bir TV bile 5 sene rahat kullanılır gibime geliyor. En azından 6bin lira cebe kalır. Başka yerlerde değerlendirilir.
    Bu benim kişisel görüşüm.

SAYGILAR.

Haklısın, şuanlık vazgeçtim tv almaktan zaten, biraz daha bekliyecez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.digiturk.com.tr
    4K Yayın Teknolojisine İlk Adımlar Atılıyor!
    http://www.digiturk.com.tr/4k

buna göz at derim

• 4K Oled'lerde var.bence oled için acele etmemek lazım.ilk çıkan her zaman hem pahalı hemde oturmamış teknoloji olduğu için ya sabırla beklenmeli,ya da karşılaşılacak riskler göze alınmalı.
  • Oledlerdeki renklerin az ömürlü sorunu çözüldümü arkadaşlar?
  • Güncel yorum ?

• HaCToR kullanıcısına yanıt
    4k oled almak en mantıklısı bu sorunun cevabı için bende full hd oled var gayet memnunum zaten 4k olsa ne izlicem görüntü daha ne kadar iyi olabilirki 4 yerine 8 vermeye bence şuan için hiç değmez full hd oled tavsiyemdir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki 4K Oled tavsiye edecek olan var mı curve istemiyorum ama teşekkürler...

• Oledlerde ki burn in sorununu görmüyor musunuz ayrıca değişime de girmiyor. Oled üstün olmasına rağmen daha olgun değil çok kusurları var bu tv lerin. Bir iki sene daha uzak durun derim.

Arka planda kocaman SON DAKİKA yazısıyla izlerim diyorsanız başka.

• Eski tv'lerinizi ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum.

Atıyorsanız, atmayın, bana yollayın. Ben 12 yıldır 32 inç lcd kullanıyorum.

Oledin tek dezavantajı frekansınon düşük olmasıdır. Bu da aksiyon sahneleri ve bilgisayar oyunlarında can sıkar.

En iyi LCD'de de aynı sorun olduğuna göre, gözardı edilebilir.

Ama ben ekran kadar işletim sisyemine de öneö verin derim.

Zira %99 işletim sisyemiyle aşır neşir olacaksınız. %1 4k görüntü izleyeceksiniz.

1. Dahili uydu alıcısı var mı?

2. Diseq 1.0 1.1 2.1 destekliyor mu?

3. Diseq motor destekliyor mu?

4. Kanal geçişleri ve tarama hızı iyi mi?

5. Toplu kanal taşıma, kolay dizme var mı?

6. Cı modülü var mı? Dijitürk kartı takılabiliyor mu?

7. İnternet dolaşım hızı ve uygulamalar nasıl?

8. Tumerin sinyal gücü nasıl?

Bunlara bakan yok. Oysa ki en önemli şeyler bunlar

Bir kere ANDROİD şart. Her iki firma oled mofellerini Türkiye'ye getirmediğine göre. Henüz televizyon alınmaz.

En iddialı lcd markalarından biri, kanalları otomatik tara deyince dizdiğiniz kanalları silip kafasına göre diziyor. Böyle rezillik göröedim. Bunu bir akrabamın televizyonunda tecrübe edip mağazaya gidip menüleri incelemek istedim , görevli izin vermedi. Problemi anlattım. Hepsi öyle, aksi mümkün değil dedi. Ama 30 liralık uydu alıcıdında bile bu sorun yok.

Ekran tipine karar verdikten sonra yukarıdakileri incelemeden almayın derim. Ve mutlaka Android, android, android.

Ben 1.2 maaşımı ayırdım, bekliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.