Şimdi Ara

4K TV yayın yokken 4K TV almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4K TV ler için artı olarak 1000,1500 tl vermek mantıklı mı
    Yani daha ortada yayın falan yokken.
    Çok anladığımı söyleyemem ama TV yayınlarında çok fark görebilmek mümkün değil sanırım
    Ama merak ettiğim şudur ki. USB den bi hd film takıp izleyelim desek 4K TVlerin çözünürlüğü
    daha yüksek olduğundan bariz olarak görüntü kalitesi artar mı

http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/1609-26271/philips-55pfs8109_philips-48pus7600/

Bu linke bi bakın arada 2500 tl lşk fark var aşağı yukarı
    Biri 5500 biri 3100 tl civarı satılıyor.İkisini de verebilirim ama değer mi bu kadar fark vermeye sizce

• güzel konu.. uzman arkadaşlar bir el atsa güzel olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar türkiyede tam anlamıyla kaç yıldır HD yayınları kullanıyoruz
  • culdesac C kullanıcısına yanıt
    bunu bende cok merak etmıstım tv satan bır arkadasa sordugumda bana verdıği cevap şuydu .. 4k tv alsan bıle full hd tvler kalıtesınde ızlersın dedı full hd tv lerden tek farkı dedı usb ye ultra hd fılm atıp ızlenmesı full hd de oyle bır sansın yokmus o yuzden alanlar bu cogunlukla 4k tv ler alıyomus. ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum.
  • bugünler de benim de merak ettiğim bir konu
  • YÖNETİCİLER MESAJLARI SİLİYOR BİLİNÇLENME ADINA BİRŞEYLER YAZIYORUZ 4K NEDİR ARTISI EKSİSİ YAZIYORUZ HOP SİLİYORLAR, NEDENİ İSE DOĞRULARI SÖYLEMEKMİ ,DOĞRULARI SÖYLEYENLERİ 9 KÖYDEN KOVARLAR MİSALİMİYADA 4K TV SAHİPLERİ MESAJLARI ŞİKAYETMİ EDİYOR DOĞRULARI BİLMEK CANMI YAKIYOR NEDİR BU GİZEM ,NEDİR BUNUN AÇIKLAMASI ŞİMDİ, AYIP GERÇEKTEN AYIP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 12 Ağustos 2015; 2:01:33 >
  • tüplü tvler hd ready tvlerden daha iyi sd yayın kalitesi gösterir.
    Hd ready tvler full hd tv lerden daha iyi sd yayın kalitesi yakalar
    full hd tvler de ultra hd tvlerden daha iyi sd ve full hd yayın yakalar

Televizyonda tüplü(480P) -> 720p -> 1080p -> 4K çözünürlük arttıkça , izlencek materyaklin çözünürlüğün de dogru orantıda artması lazım, ama siz yüksek çözünürlüklü bir tv de daha düşük çözünürlükte materyal seyretmeye çalıştıgınızda daha bulanık gösterecektir. Bu nedenle yayın materyaliniz neyse ona uygun tv alın. 4K kaynak var mı ? pek yok ? o zaman 4k ye de gerek yok ... Full hd kaynaklar bile daha yeni yeni yaygınlaşmaya baslıyor. Yani mesela sd uydu yayınları izlieyip sonra 4k tv alırsanız gördüğünüz kalite karsısında kederden gözünüzden 2 damla yaş akar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 15 Ağustos 2015; 16:14:14 >

• Aynen öyle tv kanallarının çoğu sd yayın hd ye yeni geçiş başladı neki 4k yı izlemek hayaldir onunda oturması en az 5 ile 7 yıl daha var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim televizyonum 49uf8507 4K (20 günlük) . Yemilşim 4k sını ! kesinlikle gerek yok .

Full hd kanallar da sıkıntı yok . Sd lerin bazılarında idare eder , bazılarında çamurdan hallice .

4K yayın yok ! TRT4k falan hikaye . Adam gibi 4k yaygınlaşıncaya kadar bırak 8 çekirdeği 16 çekirdekli tv ler piyasada olur .

Şu anda 4k tvler emekleme aşamasındalar . Hanginizin evinde bütün kanallar Full Hd ???

Benim eski televizyonum 32 inch hd ready di . Sadece büyütmek adına kampanyada bu televizyonu aldım .

3D kullanıyormuyum ? HAYIR 4K kullanıyormuyum ? Yokki :) 3 tane demo çektim , izleyip hımmmmm dedim o da bitti :)

Size tavsiyem Full hd tv niz varsa gayet yeterli . Gerisi 3.dünya ülkesi tüketim toplumu modelidir . Benim 4k televizyonum var dersiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 27 Eylül 2015; 22:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Benim televizyonum 49uf8507 4K . Yemilşim 4k sını ! kesinlikle gerek yok .

Full hd kanallar da sıkıntı yok . Sd lerin bazılarında iyi , bazılarında çamurdan hallice .

4K yayın yok ! TRT4k falan hikaye . Adam gibi 4k yaygınlaşıncaya kadar bırak 8 çekirdeği 16 çekirdekli tv ler piyasada olur .

Şu anda 4k tvler emekleme aşamasındalar . Şu anda hanginizin evinde bütün kanllar bırakın 4k yı Full Hd ???

kesinlikle birde şu gerçek 1080p bitratesi 20 mbps değerinde kanal yok hepsi 720p dolayısıyla 42 ve 55 boyut panellerde pixseller ben burdayım diye bağırıyor ama bluray ıso veya remux dısc temin edildiği zaman ister pc tv ye bağlı olsun ister nmt cihazları ile oıynatın işte o zaman gerçek değeri alıyor insan 4K büyük paneller için pixsel sıkıntısına müdavir geliştirilmiş bir olay aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Benim televizyonum 49uf8507 4K . Yemilşim 4k sını ! kesinlikle gerek yok .

Full hd kanallar da sıkıntı yok . Sd lerin bazılarında iyi , bazılarında çamurdan hallice .

Şu anda 4k tvler emekleme aşamasındalar . Şu anda hanginizin evinde bütün kanllar bırakın 4k yı Full Hd ???

kesinlikle birde şu gerçek 1080p bitratesi 20 mbps değerinde kanal yok hepsi 720p dolayısıyla 42 ve 55 boyut panellerde pixseller ben burdayım diye bağırıyor ama bluray ıso veya remux dısc temin edildiği zaman ister pc tv ye bağlı olsun ister nmt cihazları ile oıynatın işte o zaman gerçek değeri alıyor insan 4K büyük paneller için pixsel sıkıntısına müdavir geliştirilmiş bir olay aslında

Kesinlikle doğru . Son olarakta hadi aldık arada 4k film çekip izleyelim dersiniz :) Kotayı bitirirsiniz ( ki öyle 4k film gırla değil ) Senede 5 kere belki !!

Kimse kusura bakmasın film izlemek için gigabaytlarca indirme yapamam ! Her türlü full hd film yeterli.

Heee 10 sene sonra farklı dosya sıkıştırma biçimleri gelir yada net çok hızlanır ,o zaman 4k nın bir anlamı olur . Bu da açıkçası yakın gelecekte gözükmüyor.

Ayrıca Geleceğe dönük yatırım diye kendinizi kandırmayın :) Teknolojide geleceğe dönük yatırım OLMAZ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 27 Eylül 2015; 22:59:54 >

• Valla şu anda 4K teknolojik olarak gereksiz, ne yayın ne de film var yeterli miktarda. Ama HD fiyatına yakın bir 4K TV varsa da ilk tercihim olur ki oldukça uygun fiyat seviyelerine inmişken bugün artık HD TV bence alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Valla şu anda 4K teknolojik olarak gereksiz, ne yayın ne de film var yeterli miktarda. Ama HD fiyatına yakın bir 4K TV varsa da ilk tercihim olur ki oldukça uygun fiyat seviyelerine inmişken bugün artık HD TV bence alınmaz.

HD TV kalımı peki ? 1366x768 çözünürlüklü tv kalmadı desek yeridir ama dersenki full hd alınmaz ordan bir duralım,4K satış pğazarlamna stratejisidir yenilikçi ama içeriği boş bir pazarlamadır
  • 4k yı bırakın, yıl olmuş 2016 digitürk yayınlarda hd kanallara fiyat farkı istiyorsa gülelim ağlanacak halimize.
  • 2010 yılında ilk Full HD TV'mizi bi tomar paraya satın almış idik. Hali ile içinde Uydu anteni de yoktu. Harici uyduyu skart tan bağlayıp izliyorduk. Sonra HD uydu anteni aldık. Ancak HD yayın yoktu. TRT HD'ye bakıp dururduk. 5 yıl sonra TV'yi elden çıkarttım. Adam Akılı HD yayınlar Türksat 4 ile 6 sene sonra yani 2015 sonunda 2016 başında da başladı.
    Bu HD yayınları bi ton para verip aldığım TV'de izlemek nasip olmadı.
    TVnin ömrü zaten 5-10 yıl. Adam akıllı 2020 yılında seyredilecek yayın için bir buçuk iki kat fiyat farkı ödemek isteyen ödeyebilir. Ben şahsen ödemem.

Cep Telefonu ve Tv de bundan sonraki felsefem düzgün görüntü kalitesi, Uygun fiyat, Uzun garanti. Vestel'se Vestel, LG ise LG, Samsung ise Samsung, Philips ise Philips. 5 yıl sonra eninde sonunda o TV Dee ğii şee ceek
    Haa değişmedi mi alırız 80-100 TL'ye bi 4K Uydu anteni takar 1080p izleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlimIhsan -- 27 Mayıs 2016; 13:18:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unpop

tüplü tvler hd ready tvlerden daha iyi sd yayın kalitesi gösterir.
    Hd ready tvler full hd tv lerden daha iyi sd yayın kalitesi yakalar
    full hd tvler de ultra hd tvlerden daha iyi sd ve full hd yayın yakalar

Televizyonda tüplü(480P) -> 720p -> 1080p -> 4K çözünürlük arttıkça , izlencek materyaklin çözünürlüğün de dogru orantıda artması lazım, ama siz yüksek çözünürlüklü bir tv de daha düşük çözünürlükte materyal seyretmeye çalıştıgınızda daha bulanık gösterecektir. Bu nedenle yayın materyaliniz neyse ona uygun tv alın. 4K kaynak var mı ? pek yok ? o zaman 4k ye de gerek yok ... Full hd kaynaklar bile daha yeni yeni yaygınlaşmaya baslıyor. Yani mesela sd uydu yayınları izlieyip sonra 4k tv alırsanız gördüğünüz kalite karsısında kederden gözünüzden 2 damla yaş akar.

2018 de yine aynı sorunlar mevcut. adam gibi 1080 yayın yapan kanal yok. sözde hd yayın yayın yapan kanallara bakıyorsun,herbirinin çözünürlüğü ayrı.kimi kanal sözde hd yayın yapıyor ama yayın kalitesinin hd ile alaksı yok. hala sd yayın yapan kanallar var. netflix,torrent kullanılmayacaksa türkiye de ki yayınları izlemek için 1080p tv ler yeter de artar bile.

netflix kullanacağım diyen arkadaşlar ; bende netflix kullanıyorum,şu lanet akn yüzünden ayın yarısına gelmeden hızım 5mb a düşüyor. netflix 4k yayın izleseniz büyük ihtimalle 1 haftada hızınız düşer ve 5mb bağlantıyla 4k izlemeye çalışırken net komple felç olur. işin burasını da düşünerek 4k tv bana hiç mantıklı gelmiyor.

• Piyasada full HD kaliteli TV yok artık. Maalesef üreticiler Türkiye'ye göre TV üretmiyorlar. Satışta olan full HD televizyonlar ise eski üretim. Biz kullanıcılarda mecburen 4k almak zorunda kalıyoruz. Kaliteli derken Samsung, Sony, Lg vb. Markaların LED TV lerinden bahsediyorum. Oled full HD lerin fiyatlari maalesef yüksek. Varmı kaliteli full HD TV önerisi olan? Mu8000 kalitesinde ama full HD çözünürlük olsun.

• Philips ı icat eden memleket olan Hollanda da kimse Philips almazken sizde bir Philips hastalığı oluştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.